10 нови навика, които ми помагат да съм по-слаба, свежа и енергична всеки ден

0

Отнема 21 дни да придобиеш нов навик, а още колко повече да го затвърдиш и да има реални резултати от него, и аз не знам 🙂

Напоследък получавам все повече комплименти, че изглеждам добре и съм в готина форма, което разбира се си има обяснение и причина.

През юли 2020 започнах промените, защото тогава почувствах нужда да правя йога рано сутрин с гледка към морето, после се свързах с Ирина, която ми помогна да систематизирам усилията си, но сега, година по-късно, все още надграждам и изработих 10 полезни навика, които вярвам, че работят добре за мен и е твърде вероятно да свършат работа и за теб.

Навик 1

Пия много вода! Не я меря, но знам, че е много 🙂 Не си поръчам никога друго освен вода, вкъщи също консумирам само вода като напитка (освен кафе и вино де). Водата ми дава свежест, не усещам глад и главоболие при по-сериозни работни ангажименти през деня.

Навик 2

Не закусвам и първото ми ядене е най-рано към 12-13 часа на обяд. Знам, че това не работи за всеки и дори за някои е противопоказно. Не ви карам да го правите, само споделям, че за мен е супер така нареченият модерен фастинг. Не усещам глад, но пък ако ми се дояде нещо по-рано, не правя снак, а директно ранен обяд. Така давам на тялото си почивка от 20 часа вечер до 12 часа на обяд, в което не приема храна и няма натоварване.

Навик 3

Спрях прясното краве мляко и го замених с ядково – соево, бадемово, лешниково, в краен случай кокосово. Изчетох доста статии по темата и разбрах, че просто организмът на жената след определена възраст няма нужда от него. Има дни и моменти, в които искам голямо капучино с мега пяна, тогава ползвам краве мляко, но това се случва рядко и еднократно с 50-80 мл.

Навик 4

Имам две хранения – обяд към 12-13 и вечеря най-късно до 20 часа. Случва се следобед да усетя глад за сладко или някаква умора, тогава избирам ядки или протеинови барове от Active Choice. Разчитам на тях, защото има разнообразни вкусове, подходящи са за хора на диета, а серията PRO има високото съдържание на протеин, комбиниран с най-ниското съдържание на въглехидрати. И са вкусни, което за мен е определящо при консумация на следобедна закуска или десерт. Много обичам фъстъчено масло, затова и предпочитам барове с този вкус.

Навик 5

Всеки понеделник, сряда и петък сутрин, преди всички задачи и кафето, правя 15 минути йога с приложението down dog, за мен е най-доброто, което съм открила досега + 10 мин happy тренировка с Памела Рийф, като от нейното видео съм избрала част, която ме кефи и е почти танцувална.

https://www.instagram.com/tv/CG2DehGjeDq/?utm_medium=copy_link

Това ме тонизира, сякаш съм била на дискотека поне 2 часа 🙂 Когато не мога или не ми се прави – просто не го правя, но обикновено си се надъхвам сама, че в целия ден губя толкова време за глупости, та 25 мин. за мен, тялото, визията и здравето ми не са чак такава жертва. И още нещо – ако се откажа и не го правя редовно, няма да задържа резултатите, които съм постигнала с много труд.

Навик 6

Слушам силна музика с настроение докато работя, докато пазарувам или карам кола. Това ме тонизира, дава ми отправна точка за хубави мисли и ме откъсва от прекалено натоварване във всички сфери на живота.

Навик 7

Храня се почти разделно, опитвам се да не смесвам храни, но в същото време не се лишавам от парче торта, сладкиш със сладко от сливи например или каквото и да било. Животът трябва да се живее радостно и липсата на храна не бива да е повод за нещастие 🙂

Навик 8

Общувам с весели, радостни и позитивни хора. Старая се да страня от хейтъри, които винаги имат с какво да ти развалят настроението, но ако все пак попадна в тяхна среда: усмихвам се, премълчавам лични мисли по конкфликтни теми и после дишам 🙂 Дишането е много важно за всеки момент на стрес, нерви или неприятни ситуации.

Навик 9

Поддържам мозъка и тялото си с водорасли, които ми се отразяват страшно добре и ми дават енергия да измислям нови и нови творчески проекти, а после и да реализирам някои от тях. Правя курс от една опаковка и после почивка, защото мозъкът започва толкова активно да бълва идеи и задачи, че не смогвам да спя и да действам 🙂

Навик 10

Бързо забравям лошите мисли, затрупвам се с позитивни такива и си ги пиша на стената, през която минавам всеки ден 🙂

Какви са твоите полезни навици за свежест и енергия? Ела да споделиш с мен в инстаграм профила ми:

П.С. Тази статия е в партньорство с Active Choice, българската компания за протеинови продукти, за които съм разказвали неведнъж. Този месец протеиновите барове от серията PRO можете да закупите с отстъпка до 30%. Ако случайно изпуснете промоцията, ползвайте моя личен код RADOSTINA10, който ще ви даде 10% отстъпка за всички ненамалени продукти.

https://activechoice.eu/pro-promo/

Тук можете да видите още 3 идеи за вкусни и лесни протеинови рецепти за делник и празник с Active Choice крем Creamella:

About author

Radostna Mama

Майчинството е забава и ви каня да я изживеем заедно на страниците на Radostna Mama. Нека забравим за битовите грижи при отглеждането на децата и да се отдадем на веселите моменти, шарените игри и пазаруването. Нека запечатаме в снимки всички свежи моменти и да ги споделяме!

No comments

Услуги за заведения

Една от основните теми на Радостна мама е свързана с местата и събитията за деца по градове. Затова създадох групите Събития и места за деца ...