Блогмас- 10 декември: 10 коледни книги

0

Обожавам коледни любовни романи и не зная защо българските издателства не се погрижат да ни залеят с такива още през ноември 🙂

Тази година имам само 2-3 нови в списъка ми, но ще споделя с вас 10:

12 часа преди Коледа, Десислава Чучулайн, Orange Books

За авторката Деси мога да говоря дълго и все хубави неща, но за да не издавам сюжета на книгата само за нея реших да споделя откъс от „12 часа преди Коледа“, за да усетите стила и да се настроите на зимно-коледна вълна. Ето първите редове от романа:

Възрастен прегърбен мъж пристъпваше от крак на крак на тротоара, под навеса на спирката. Беше забил нос в разгърнатия вестник и се опитваше да прочете една от водещите новини. Старият мост в центъра на града се беше срутил и няколко души бяха затрупани сред останките. Спонтанните пориви на студения декемврийски вятър разпердушинваха ръбовете на страниците във всевъзможни посоки. Заглавието с дебел серифен шрифт, напомнящ Times New Roman, започна да избледнява. Човекът примижа, разтърка очи, а когато и това не помогна да прочете последния ред от изчезващия текст, свали очилата и отривисто почна да почиства стъклата им с края на памучния си сив шал. Върна тежката рамка на ръба на замръзналия си нос. Пак нищо – по страниците бяха останали само частични символи и снимки на полуразрушения мост.
– Сигурно си полудял, Джеймс! – плесна се той по челото с прегънатия на четири вестник. Пъхна го във вътрешния джоб на палтото си и забърза към близкото кръстовище.

Коледна тайна, Карън Суон, Сиела – http://ciela.bg/books/book/koledna-tajna/2894

Най-любими са ми дебели, интересни и любовни романи, а този е точно такъв. Да не говорим колко много научих за производството на уиски в Шотландия. Има любов, неочаквани обрати, зима, сняг, много сняг и горещи разговори.

Всичко започна на Коледа, Джени Хейл, Хермес – https://hermesbooks.com/vsichko-zapochna-na-koleda.html

Толкова сладък и мил роман, в който моралът и правилните решения надделяват, за да се случи истинската любов в края. До последно тръпнеш кога двамата влюбени ще се съберат и дори се съмняваш, че ще стане. Иначе коледни сладкиши, много сняг, затворена вила и мили хора изскачат от всяка страница.

Винаги ще има Коледа, Джени Хейл, Хермес – https://hermesbooks.com/vinagi-sche-ima-koleda.html

Каквото и да става, Винаги ще има Коледа – това казва бабата на главната героиня и аз й вярвам, както и майката на Лукас, която трябва да се грижи за него и баба му. Страхотна история за поредния сърдит богаташ, който не вижда по-далече от делата си и една топла жена, която успява да му покаже горещия шоколад и снежните топки навън.

Коледни пожелания и бисквитени целувки, Джени Хейл, Хермес – https://hermesbooks.com/koledni-pozhelanija-i-biskviteni-celuvki.html

Фен съм на тази авторка, която умее да разказва любовни истории и то по време на празници, когато очакваш най-много чудеса и те се случват. Особено много ме радва, когато дойде някой сърдит богаташ, чието сърце се стопля и омеква от любовта на грижовна и готина млада жена с куп проблеми. Историята и тук е такава + едно малко дете, което обича снега и кънките около Коледа.

Малкото хотелче на име „Коледа“, Колийн Райт, Сиелаhttps://ciela.com/malkoto-hotelche-na-ime-koleda.html

Не съм я чела, но ще я купя още тези дни, затова ви представям описанието от сайта на Сиела:

„Малко хотелче, далеч от света, изглежда като перфектното място за прекарване на празниците. Моли има нужда от тишина и спокойствие, за да завърши новата си книга, защото от месеци страда от писателски блокаж. Появяването на Маркъс обаче – красив вдовец с две малки дъщери – може би е точно каквото ѝ трябва за ново вдъхновение.

Хана се надява на зимна сватба като от приказките, но годеникът ѝ внезапно разваля годежа два дни преди събитието. В търсене на утеха и закрила Хана се сблъсква с приятеля си от детство Люк, който е пристигнал в хотела точно преди снежната буря.

Джийн и Тим се борят да свържат двата края и да успеят да поддържат хотела отворен – и охладнялата си връзка топла. Дали непредвидените проблеми от виелицата ще запалят нов огън?

С идването на коледните празници героите само трябва да си позволят да повярват отново в чудесата… и в любовта.“

Малката книжарничка на Сена, Ребека Рейзин, Сиелаhttp://ciela.bg/books/book/malkata-knizharnichka-kraj-sena/2712

Париж, книжарница, заплетени истории и тайни, спад в продажбите и любимият мъж, далече от главната героиня. А Париж грее от празнични светлини, студ пронизва купувачите, които бързат да се сгреят в малката книжарничка, горещият шоколад чака да бъде изпит. Хубава история.

Малка кутийка от „Тифани“, Мелиса Хил, Кръгозор – https://www.kragozor.com/?viewID=1&bd_id=311

Ню Йорк и Тифани, коя жена не мечтае за тях? Има две жени, които тази Коледа ще получат подаръци от там и това ще доведе до пълен хаос, защото са разменени. Но дали е за добро, само историята ще ни покаже, ако я прочетем до края. Аз го направих и все въздишам на такива романи.

Изненади по Коледа, Нанси Теър, Прозорец – https://ciela.com/iznenadi-po-koleda.html

Понякога решавам и купувам Коледни романи наред, но не всички ме радват еднакво. Този ми беше малко скучен, но успях да се зарадвам на празничната атмосфера на американците, които знаят как да пият горещ шоколад, да украсяват къщите и улиците си, да сгряват душите си с истории и подаръци. А изненади в книгата не липсват. Все пак една нова съпруга трябва да се справи с доведената си дъщеря, която тотално няма настроение и отрича всичко.

 Класически коледни истории, Ера – https://www.erabooks.net/?action=show_book&bid=696

Най-великите коледни истории на различни автори са събрани в тази книга. Използвам я за вдъхновние, от което да създавам мои истории за децата, но и за пренасяване в коледна амтосфера – от мрачни замразени улици до светли големи зали с украса и елхи. Обожавам коледните истории, особено любовните 🙂

Това са моите 10 предложения за коледни романи. Ако и вие сте открили някои страхотни предложения, давайте ми ги, моля, и не забравяйте да подарите много книги през този декември,

Радостна мама

About author

Radostna Mama

Майчинството е забава и ви каня да я изживеем заедно на страниците на Radostna Mama. Нека забравим за битовите грижи при отглеждането на децата и да се отдадем на веселите моменти, шарените игри и пазаруването. Нека запечатаме в снимки всички свежи моменти и да ги споделяме!

No comments