Летният лагер, който детето ви ще запомни през 2024 –  футбол, английски език на терена, вдъхновяващи истории с Олимпийски медалист и разнообразни творчески и спортни занимания 

Трябва да призная, че като дете не съм посещавала никакви лагери и турнири, не съм спортувала или пускана сама на море/ планина, затова сега се старая да пращам Боян и Деян на всякакви занимания извън града, които ми се сторят смислени, забавни и най-вече с екип, на който мога да се доверя.

Точно такъв е лагерът в Банско, който Бате Ганчо и Бате Калин с участието на Мис Мели организират – “Green Football Minds”

Когато за първи път чух концепцията им, си казах “това е невъзможен лагер” – с толкова спорт, вдъхновяващи истории от Олимпийски медалист, с анимация, занимания, които развиват логиката и творческия потенциал + 5 хранения на ден и страхотен хотел в Банско + вечерна програма за децата”. После обаче пред мен започна да се реализира стъпка по стъпка и организаторите вече са готови с всичко. А какво е това всичко, поканих ги за открит и свеж разговор, в който да разкажат.

Вече смело мога да заявя, че този лагер е мечтаният от мен (е, без футбола, де:), какво останало за децата. Боян и Деян заминават на 19.07 и съм сигурна, че това приключение ще ги промени. Очаквам да се върнат по-уверени, по-вдъхновени, с по-свободно говорене на английски език и най-вече с нови приятели и знания.

Вижте кой стои зад организацията:

Мелиха Чаушева, Калин Тодоров, Ганчо Проданов

Ганчо: Аз съм Ганчо Проданов и съм треньор по футбол на деца от над 10 години! Завършил съм докторантура в НСА “Васил Левски” и съм преминал през множество курсове и стажове в България и чужбина! Любовта ми към играта и работата с деца ме зареждат и мотивират да продължавам, да помагам на децата да показват най-доброто от себе си!

Калин: А аз съм Калин Тодоров и съм треньор по футбол от 5 години. Завършил съм бакалавър в НСА “Васил Левски” и моята цел в работата с деца е да им предавам спокойствие и светлина, с които усещам че те самите ме зареждат.

Мис Мели: Аз съм Мели и съм основател на езикова школа Melly Jolly.  Място, където децата учат английски език по системата Jolly Phonics, докато се забавляват. Обучавам деца, учители и консултирам родители за прогреса на децата им.

Защо организирате такъв сложен по програма и изпълнение лагер и то за малки деца – от 6 до 14 години?

Ганчо: Нашият дългогодишен опит ни позволява да изградим тази многообразна програма. Обучаваме и общуваме с децата с лекота, удоволствие и любов! Наличието на повече творчески занимания и дейности по никакъв начин няма да усложнят процес! Нашият екип от специалисти в различни области ще помогне за правилното и професионално протичане на лагера, в който децата да преоткрият нови умения! Програмата е наситена, именно защото вярваме, че е важно за децата в подрастваща възраст да се докосват до повече сфери, виждайки в колко богат на разнообразие свят живеят!

@greenfootballminds

Да учиш английски език, докато играеш футбол!? Вече е възможно! Благодарение на мис Мели и Green Football Minds! Запишете Вашето дете до края на седмицата и ще получите 5% отстъпка от цената! За повече инфо: https://www.facebook.com/share/p/kCV8TCqsXJN8SUzf/ #football #mellyjolly #greenfootballminds

♬ MILLION DOLLAR BABY (VHS) – Tommy Richman

Кого ще убеждавате първо – децата или родителите да се включат?

Калин: Работейки с дадено дете и съответно с неговите родители, ние гледаме на тях като едно цяло. Фокусът ни е връзката “дете- родител-треньор” и за нас е важно както детето да има желание да се учи от нас, така и родителите му да усетят нашата същност като хора и професионалисти, и да имат нужното доверие в нас!

Как обучението по английски на Melly Jolly ще допринесе за настроението, а не за отказването на децата да се включат в лагера?

Мис Мели: Jolly Phonics е нетрадиционна система за английски език, която включва много движение и може да се прилага навсякъде. 

Обучението ще е на футболния терен. Децата ще четат, говорят и играят увлечени във спортни активности. 

@greenfootballminds

На летния лагер от 19-ти до 25-ти юли децата ще учат английски език, докато играят футбол!!! ⚽️🧠 ℹ️ За повече инфо разгледайте фейсбук страницата ни 📲 Запишете вашето дете на телефон 0893646122 @kalin.todorovv @MellyJolly #football #mellyjolly #summercamp #footballcamp #greenfootballminds

♬ Freed From Desire – Mannymore

Откъде черпите идеи за създаването на програмата и активностите в този така различен летен лагер? 

Ганчо: Участията ми в разнообразни проекти, свързани с Олимпийското образование: Международна олимпийска академия в Гърция (2017 г.), Национална олимпийска академия (2010-2015 г.), различни лагери и състезания за деца, организирани от “Олимпийски клуб” на НСА са били моите основни източници на знание и вдъхновение при работата ми с деца!  

Калин: Винаги гледам да се поставям на мястото на децата и всички идеи, които извираха от мен бяха плод на един въпрос, който сам си задавах: “Какво бих искал да преживея на един летен лагер, ако съм дете отново?”

Как избрахте кой да се включи и какво очаквате от преподавателите и вдъхновителите по време на лагера? Как ги мотивирахте да си оставят почивката и да дойдат да работят с децата в Банско?

Ганчо: Изборът ни за екип и гости на лагера бе изцяло съобразен с няколко основни критерии, на които да отговарят- висок професионализъм, опит в работата с деца, желание за екипност и добронамереност. Това са качества, които всеки човек от нашия екип притежава и ще отдаде към децата! Не се наложи да убеждаваме хората от екипа да оставят своите почивки. След като им представихме нашата идея в детайли всеки един от тях прие този проект като свой!

Разкажете малко повече за дейността на Йорданка Благоева и доцент Емилия Витанова? Каква ще е тяхната роля в програмата на лагера?

Йорданка Благоева - легендата на българската лека атлетика и Олимпийски медалист, Калин Тодоров, Ганчо Проданов
Йорданка Благоева – легендата на българската лека атлетика и Олимпийски медалист, Калин Тодоров, Ганчо Проданов

Ганчо: Доцент Емилия Витанова има дългогодишен опит в работата с деца! Знае как да общува с тях и да ги вдъхновява с интересни истории! В срещата с нея децата ще научат по забавен и приятен начин нови знания за историята на Олимпийските игри, значението на Олимпийските символи и идеали, за участието на България в Олимпийското движение! В мини олимпийските игри, които ще проведем заедно с нея, децата ще се веселят, докато се опитват да достигнат олимпийските медали!

Калин: Каквото и да кажем за легендарната Йорданка Благоева ще бъде малко! Носителка на два олимпийски медала и на пет световни рекорда – “Босоногата кралица” на леката атлетика в България ще бъде с нас на летния лагер и ще запознае децата с трудния път към върховете на спорта! Ще разкаже какво е да представляваш България на четири Олимпийски игри, да бъдеш Олимпийски медалист, да чуеш българския химн пред погледа на милиони хора, да поставяш световни рекорди, независимо от трудностите и още много други вдъхновяващи истории от нейния житейски и професионален път! 

С какви думи би описала лагера, така че родителите бързо и лесно да вземат решение да запишат детето си?

Мис Мели: Иновативен и различен, място, където английският език и спортът вървят ръка за ръка.

Според вас коя част ще е любимата на децата, които се запишат?

Ганчо: Лично за мен, любимата част на повечето деца ще са футболните тренировки! Но това ще е само първият ден! След края на лагера на децата ще им е много трудно да определят само една част от лагера като любима! 

Калин: Според мен любимата част на децата ще бъдат вечерите. Тези класически за летните лагери вечери, в които имат възможност да разкриват себе си и да изградят нови приятелства.

Мис Мели: Игрите на терена! По време на практиката в София децата видяха говоренето на английски език и четенето на думи през нова призма. “Еха, то било забавно. Най-много ми хареса да чета думи, докато обикалям конусите.”

Проектите ще допринесат за подсилване на социално-емоционалната връзка между тях, защото те се създават най-искрено и дълготрайно, когато децата работят заедно и особено, когато изработват нещо, което е значимо за тях. Очаквам с нетърпение да науча нови неща за любимите им футболисти и отбори. 

Какво споделят децата, които сте обучавали за предишните ви програми?

Ганчо и Калин: В множеството ни футболни лагери и турнири, на които сме пътували с децата, винаги е било много забавно за тях и за нас! Имали сме хиляди интересни истории и винаги, когато наближи последния ден на лагера/турнира, децата с неохота оправят багажите си и мърморят “не може ли да останем още няколко дни с новите си приятели и треньори”!

Мис Мели:

” Много е забавно. Може ли да останем още малко?

“Аз не можех да чета, а сега ми е много лесно.” 

“Тук всеки път правим различни неща, дори има и футбол.”

Разрешено ли е за родители 🙂

Ганчо и Калин: Осъзнаваме, че за един родител е много трудно да остави детето си на ново място при непознати хора и деца! Също да не го вижда в продължение на една седмица. Но опитът ни показва, че точно в такава среда децата изграждат най-лесно своята самостоятелност и чувство за лична и групова отговорност! 

За родителите сме подготвили специална програма за отразяване на лагера по дни и дейности! Тези родители, които желаят да съчетаят участието на децата им в лагера с една приятна почивка в района ще могат да наблюдават част от заниманията от разстояние! А другите родители ще усетят емоцията от лагера от разказите на техните деца и от многото снимки, и видео материали!  

@greenfootballminds

Нашите МЕНТОРИ ще се погрижат всяко дете да се почувства специално. ☺️☀️ #football #summercamp #greenfootballminds

♬ Say So (Instrumental Version) [Originally Performed by Doja Cat] – Elliot Van Coup

Мис Мели: Родителите имат важна роля в окуражаването и подкрепата на децата. Именно и затова те ще получават много обратна връзка за забавните неща, които се случват с тях. 

Radostna Mama: Аз съм супер въодушевена! Ако все още не сте сигурни дали да запишете детето на този първи по рода си лагер, пишете ми лично, за да добавя още лични щрихи и аргументи 🙂 

Още информация за лагера:

Записване на 0893646122 или Green Football Minds 

КОГА И КЪДЕ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ЛАГЕРЪТ?

Дати: от 19 до 25 юли (6 нощувки).

Място: хотел „3 Планини“, Банско.

Стадион „Септември“ в гр. Разлог.

Оставете първия коментар

Тази статия може да ви хареса:
Моите деца учат английски в Melly Jolly и четат без да знаят азбуката – интервю с Мели за ранно чуджоезиково обучение