Във Валенсия с деца за 3 дни

0

Всичко, което сте чували за Валенсия, е вярно: красиво, чисто, супер за деца, става и за парти, изобщо топ локация 🙂 Ние бяхме за един дълъг уикенд през май месец и случихме хубаво време (20-27 градуса), традиционен празник в Стария град, нормални часове за полети.

Програмата беше подготвена предварително на база препоръка, както и билетите бяха купени онлайн, за да не губим време в чакане на опашка. Усещането е супер да пропуснеш чакащите отпред и да минеш в бързата лента 🙂 

Първата ни локация с деца беше:

Oceanografic за около 36 евро на човек. Аз се въодушевих от фламинготата и крокодилите, децата се изкефиха на пингвините. До делфините не стигнахме, защото трябваше да чакаме 30 мин преди шоуто, а после нямаше места. В ресторанта имаше опашка, но вървеше сравнително бързо, а ако седнеш вътре, те обслужва робот 🙂 Допадна ми растителността, всичко колко уредено и приятно е, както и забавлението, което децата преживяха там.

Плажът е с огромна и широка плажна ивица, такава съм виждала само в САЩ 🙂 Пълно е със заведения, всички се забавляват, танцуват, хапват си, живеят си живота 🙂 толкова настроение има, че не ти се тръгва 🙂 Паелята с морски дарове е задължителна и се предлага почти във всяко заведение. Около 18 евро е на човек.

 Bioparc е топ локацията ми във Валенсия. Освен жираф, който видях за първи път, се насладих на всяко кътче и човешка мисъл, която е вложена в този природен парк. Взехме билети с менюта за хранене, опашката беше доста голяма в 13 часа, но все пак не се мотаха и нямаше изнервяне. Хранене сред животните и наблюдаването им в естествена среда е несравнимо 🙂 Лемурите са толкова близо до нас, че все си мислех кога някое ще ни скочи на врата 😀 Има и детски площадки, програма за испаноговорящите деца, както и няколко заведения за отдих и хранене.

Old Town на Валенсия или стария град е чуден със заведения, магазинчета, красива атмосфера, а ние засякохме и традиционен празник със супер специфични за района дрехи, на което истински се изкефихме 🙂 Тук тапас е задължително в менюто.

Два мола бяха в района ни – El Corte Ingles & Aqua Mall – нищо особено на фона на нашите, но пак успяхме да напазаруваме 🙂 И двата са един до друг, както и в супер близост то Hemisferic.

Museu de les Ciències Príncipe Felipe или научният музей е подходящ за малки и големи, защото има експозиции от музика до космос. Билетът е около 8 евро на човек. Купува се и в комбинация с други забележителности, но ние предпочетохме отделни билети, за да изберем ден и час, в който да посетим.

 Gulliver Park – безплатен е, но с работно време и се заключва извън него. Децата се изкефиха на макс, но ако ходите, сложете им дълъг панталон за пързалките, че нашите малко ожулиха крака и дупета 🙂

Hemisfèric не съм влизала вътре, но вън е супер за снимки 🙂 Нашият хотел Eurostars Rey Don Jaime беше супер близо до тази забележителност, така че успяхме няколко пъти да се разходим в района.

 MuVIM – Museo Valenciano de la Ilustración y de la Modernidad – през този минах случайно и се оказа безплатен. Ако си фен на изкуството, ще ти хареса 🙂

Баровете покрай морето и пристанището са супер 🙂 силна музика, млади почти голи хора, настроение на макс 🙂

От летището до центъра се стига лесно с метро, ние си купихме тридневна карта за всички линии, която действа и за автобуси и така спестихме доста ходене.

Толкова за нашето посещение на Валенсия с деца, препоръчвам с две ръце и за моминско/ергенско парти.

Тук можете да видите видео от всички локации, които посетихме:

About author

Radostna Mama

Майчинството е забава и ви каня да я изживеем заедно на страниците на Radostna Mama. Нека забравим за битовите грижи при отглеждането на децата и да се отдадем на веселите моменти, шарените игри и пазаруването. Нека запечатаме в снимки всички свежи моменти и да ги споделяме!

No comments