Лекар подръка по всяко време на денонощието – за теб, за детето, за родителите ти в провинцията

0

Фен съм на новите технологии, а още повече съм фен на всичко, което улеснява живота ни и намалява стреса. Като майка на две малки деца ( на 5 и 7 години ), имам списъци за всичко – от места за забавления, през задачи и  заниманията им, та чак до болници и мобилни приложения, които да ползвам при нужда.

MedUNIQA е моето приложение за телемедицина, към което се обръщам, когато:

  • преценя, че здравословният проблем на децата не е спешен и неотложен, а мога да се консултирам с лекар онлайн, преди да ги заведа на място в болница;
  • съм далече от населени места с познати за мен болници и не съм сигурна какво точно да правя, първо се консултирам с лекар онлайн за проблема;
  • проблемът може да се реши с лекарство или насоки на база снимки и описание, а не е нужно физически преглед;
  • когато е късно през нощта и не ми се иска да хукна веднага към болницата, където може да се наложи да чакам с часове;
  • когато съм в чужбина.

Накратко, имам си 150 лекари от 11 специалности, които са ми на разположение 24/7 в България и чужбина, отговорите пристигат до 2-3 часа, а понякога и по-бързо. Иначе официално е посочено 6 часа за отговор, но при мен винаги са били преди това.

Преди дни направих консултация за кокоши трън на ходилото на Боян, оказа се, че ще трябва да се изгори с азот в болница, затова ще взема час за манипулацията и това ще се случи пак през приложението директно с лекаря, който ме е консултирал онлайн.

И сега към добрата новина: MedUNIQA празнува 3 години и ти подарява

безплатна онлайн медицинска консултация (300 са предвидени до 14.04.2023 или до изчерпването им преди това).

Всеки желаещ може да извърши онлайн консултация с предпочитан специалист чрез приложението MedUNIQA през „Онлайн консултация“ на https://med.uniqa.bg/home, а аз горещо ти препоръчвам да се регистрираш и да го пробваш сега, за да си сигурна, че имаш достоверен източник на медицинска информация по всяко време. Все пак идва лято, ще сме на море и планина, в Гърция или другаде, винаги е добре да имаме “лекар в джоба”, на когото да разчитаме.

След приключване на кампанията с безплатните онлайн консултации, можеш да продължиш да ползваш приложението със заплащане. А ако ползваш здравни застраховки „УНИКА за нашето здраве“ и „Комфорт Мед“, то е добре да знаеш, че ще се покриват от полицата ти в рамките на покритието и лимита, както и разходи за лекарства и изследвания, назначени при онлайн консултация до 50,00 лв., при наличие на съответния пакет.

Приложението за телемедицина MedUNIQA има и английска версия и със сигурност работи от чужбина, защото миналата година, когато бяхме с мъжа в Испания, го тествахме за негов проблем там.

Аз ползвам и друга негова функционалност – сравнявам цените в аптеките и проверявам за наличности на лекарство в аптеките до нас или където се намирам, за да не ходя да се лутам при нужда.

Има опция и за съхранение на епикризи, документи, рецепти, всичко важно за здравния ти статус на едно място.

Просто е удобно и работи 🙂 Ако родителите ти или други твои близки са извън София, където медицинските грижи понякога са труднодостъпни, информирай ги за MedUNIQA. Може това да е голям подарък и жест за тях!

Пробвай го! Върни се да споделиш наблюдения и дали на теб ти върши работа 🙂

П.С. Този текст е в партньорство с Уника България и за мен е изключително приятно да говоря и пиша за услуга, която ползвам лично, получавам консултации за децата и мъжа ми. Зная, че работи и смело я препоръчвам на най-близките си, познати и далечни хора 🙂

About author

Radostna Mama

Майчинството е забава и ви каня да я изживеем заедно на страниците на Radostna Mama. Нека забравим за битовите грижи при отглеждането на децата и да се отдадем на веселите моменти, шарените игри и пазаруването. Нека запечатаме в снимки всички свежи моменти и да ги споделяме!

No comments