12 сладкарници с детски кът в София, подходящи за погача, рожден ден и всеки семеен празник

0

“Дай някое ново място, предложи някоя готина сладкарница за погача, малката има рожден ден, къде да го правя се чудя вече, предстои ни кръщене …” – това са едни от най-честите въпроси, които получавам през ден, затова се старая да съм в час с всички нови и приятни места, да разпитам и да ви ги споделям в списъци, така че да ви е лесно, когато дойде моментът за ново бебе, рожден ден или някое голямо или малко тържество 🙂

Cakebox

ул. Уилям Гладстон 24,

https://www.facebook.com/cakebox.bg/

Любимите торти на семейството ни са от ателието на Cakebox, а от известно време в сладкарницата има и супер сладък детски кът. В абсолютния център на София, мястото ме изненадва всеки път с някое събитие за деца като декориране на меденки, куклен театър по време на рожден ден, украсяване на кексчета, четене на книжки и какво ли още не.

Кетърингът може да бъде както сладък, така и солен, приготвя се на място и винаги изглежда чудесно за снимки, а на вкус е просто … за изяждане наведнъж 🙂

Децата се веселят, родителите са спокойни, бабите са умилени, каките не спират да се снимат, защото интериорът е доста подходящ за тази цел 🙂 Добрата новина е, че цялото заведение работи всеки ден със свободен достъп ( освен когато е затворено за частно парти) и така можете да посещавате редовно, а не само по поводи.

Trenolino

 кв. Павловобул. „Ал.Пушкин“, бл. 63 (площад „Знаме на мира“),

https://trenolino.bg/

Trenolino е китна и приятна сладкарница и макар в краен квартал, носи своето очарование с хубавия детски кът и подходящата за декориране зала. Била съм там на рожден ден на приятелско момиченце и две неща ми направиха впечатление:

  • има външна част за родителите;
  • сладкишите са вкусни;
  • детският кът е за по-мънички деца, но им харесва.

Украсата на конкретния празник беше дело на Glow Events by Irina Nukov и стоеше много хубаво на фона на черните стени в заведението. Винаги обаче се обаждайте по-рано за резервация, защото си мисля, че този квартал не са много подобните заведения.

Сладкарница Бордо

 кв. Горна Баня, ул. Градище №3,

https://sladkarnicabordo.com/

Трябва да призная, че не съм я посещавала лично, но видях, че има детски кът и опция за игри навън, което за доста родители е от изключителна важност. Ако сте с по-малки деца, лятната градина ще си свърши чудесна работа за количките.

Тортите и сладкишите се приготвят на място, доставят и до ваши локации.

Кума Лиса

 Улица Каменица 2А, кв. Горна Баня,

https://www.kumalisacakes.com/

Сладкарница и детски кът в едно е вероятно предпочитана локация за множество семейства с малки деца. Детската част е малка и е за до 10 деца, има възможност да седнете и отвън, както и да организират цялото ви тържество с торта, кетъринг и украса. Особеното тук е, че детският кът работи само с предварителна резервация и не можете просто да посетите с децата.

Павилион Cafe & Bakery

 кв. Овча купел, ул.“Любляна“ 2А,

https://www.facebook.com/pavilion.cafe.bakery

Заведението е повече пекарна, отколкото сладкарница, но децата винаги намират начин да се забавляват с аниматор или занимания по рисуване. Организират рождени дни, семейни тържества и сбирки както вътре, така и на двора. Малките готвачи се веселят и докато приготвят храната си сами, докато скачат или надуват балони. Йогата е винаги добре дошла.

Лиани

 ул. Панагюрище 32-34,

https://www.facebook.com/CafeLiani/

Мястото се отличава с пространство, подходящо и за по-големи тържества. Вътре или навън, украсата и храната се осигуряват от заведението, както аниматори и всичко, от което имате нужда за вашия празник. Намира се в кв. Банишора и по всичко личи, че тържествата там преминават с много смях и забавление. И докато правих проучване за този списък, попаднах на мои познати, които празнуват там и те потвърдиха, че е чудесно.

7even Coffe & Kids

ул. Д-р Атанас Москов 7, Младост 4

https://7even.bg/

Младост е един от най-големите квартали в София и е нормално да има толкова много деца, че майките постоянно да търсят нови места за забавление и тържества. Веднъж съм посещавала 7even Coffe & Kids и беше толкова рано сутринта, че все още нямаше деца в детския кът, но пък на витрината ни очакваха кексчета. Мястото е уютно и подходящо за снимки (на мен лично са ми мега важни :), детската част е по-скоро за най-малките, защото играчките са така подбрани. Стори ми се хубаво място и дори веднага го препоръчах на родители в квартала.

Cuba Libre Kids

 ул. Ген. Асен Николов,

https://www.facebook.com/profile.php?id=100057222499046

Cuba Libre Kids е за най-малките, които обичат да готвят, да декорират и да се забавляват. Става и за тези, които се катерят и скачат, защото детската част има и такъв тип забавление. Рисуването също е част от програмата на тази сладкарница. В Люлин е и невинаги имате свободен достъп до заведението, затова е важно да се обадите да проверите дали няма някое парти или да видите  Facebook страницата кои са дните за свободна игра и кога има частно събитие.

Partyland

гр. София, бул. Братя Бъкстон 33,

https://partyland.club/

Partyland е повече детски център и по-малко сладкарница, но тъй като всичко се приготвя на място и се гордеят с тортите си, попадат в моя списък с 12 сладкарници и пекарни с детски кът 🙂 Вероятно всички от кв. Бъкстон го знаят, много са го посещавали и са празнували там, но за родителите от другите квартали, може да се стори любопитно и подходящо като нова идея. Разполага с 5 зали и от най-малките до възрастните могат да намерят своето място там.

Magic Bakery

Симеоновско шосе 99А,

https://www.facebook.com/magicbakerypartycenter

Пекарна и детски кът “Магия” е на Симеоновско шосе и предлага пълен пакет от услуги и храна за едно детско тържество. Има външна част, но там децата няма с какво толкова да се веселят, за разлика от вътрешния детски кът.

Work and Play Mama Yo

Сухата река, ул. 549 №33, до 177 ДГ “Лютиче“,

https://workandplaymamayo.com/

Сладкарница, детски кът и възможност родителите да работят, докато децата играят, ето това е накратко Work and Play Mama You в Сухата река. Подходящо е за по-малки дечица, има външна част и вече имат зад гърба си доста тържества. Украса, кетъринг, аниматор, дори транспорт мога да уредят в заведението.

Жираф кафе-книжарница

 ул. Любен Каравелов 70,

https://www.facebook.com/GiraffeCafeBG

Добавих и едно малко по-нестандартно заведение тип сладкарница-книжарница, където се случват множество събития, лично аз бях на първи рожден ден на една госпожица там тази година и смея да твърдя, че е различно и неочаквано за мен се случват приятни събития. Няма обособен детски кът, но все пак децата са постоянни посетители и дори се организират занимания специално за тях. Храната е хубава и розето, което пих, също беше пивко 🙂

Постарах се да има разнообразие в сладкарниците, кварталите и да задоволят всеки вкус. Сигурна съм, че при следващото семейно събитие, ще се сетиш за някое от тези заведения или поне ще се върнеш да ги видиш отново, защото е много по-лесно да ги имаш на едно място със снимки, адреси и страници, за да се ориентираш веднага, вместо тепърва да търсиш. Сподели с приятелки, спести им време за мислене 🙂

Ела в групата ми “Събития и места за деца от 0 до 14 години в София”, за да разкажеш за още такива сладкарници или пък да се вдъхновиш за нови, които да посетиш с децата 🙂

50 заведения за деца, тържества и свободна игра в София

About author

Radostna Mama

Майчинството е забава и ви каня да я изживеем заедно на страниците на Radostna Mama. Нека забравим за битовите грижи при отглеждането на децата и да се отдадем на веселите моменти, шарените игри и пазаруването. Нека запечатаме в снимки всички свежи моменти и да ги споделяме!

No comments