12 заведения с детски кът на открито в София, в които да намерите прохлада и храна

1
Радостна Мама във Villa Borsalino

Търсите ли заведение с детски кът в София, където вашите деца могат да играят на открито, докато вие обядвате, работите или просто имате среща с приятели?  Независимо дали жадувате за италианска кухня, европейски деликатеси или традиционни български ястия, в София има по нещо за всеки. Хайде да разгледаме 12 заведения с площадки на открито, които със сигурност ще забавляват цялото семейство. За подобни препоръки и още готини места, можете да видите в групата Събития и места за деца от 0 до 14 години в София.


1. Villa Borsalino

 

Адрес: гр.София. ул. „Самоковско шосе“ 258, 1191 в.з. Кокалянски ханчета, Кокаляне office@borsalino.bg

Телефон: 087 777 3379

Facebook

Уебсайт: www. borsalino.bg

Най-новото място до София, което предлага прохлада, зеленина и удобна детска част, видима от почти всяка маса в заведението. Създателите му от години управляват фирма за кетъринг, така че всяко ваше събитие, празник или просто голяма сбирка с близки хора да се превърне в истинско тържество на сетивата. За лято 2023 ресторантът работи само през уикендите за свободно посещение и консумация, но ако решите да организирате вашето събитие там, със сигурност ще намерите вариант и за другите дни. Детската част включва площадка с пързалка и катерене, дарц, джага и възможност децата спокойно да обикалят градината, защото е затворена и оградена, така че да ви осигури спокойствие, докато се наслаждавате на компанията на приятели.


2. Leo’s pizza „il Rustico“ 

Адрес: Ул.  „Нарцис“ 58, 1415 в.з. Киноцентъра, София,

Телефон: 087 864 282

Уебсайт: www.leospizza.bg

Facebook

Отдайте се на автентична италианска кухня в Leo’s Pizza „il Rustico“, докато децата ви се забавляват в зоната за игра на открито. Спокойната атмосфера и вкусната храна го правят топ избор за семейства, които търсят да прекарат качествено време с децата си навън.


3. Ресторант ,,Геноа”

Адрес: ул. „Тарас Шевченко“ 5А, 1113 ж.к. Изток, София  

Телефон: 088 288 1088

Уебсайт: www.restaurant-genoa.com

Facebook

В ресторант „Геноа“ можете хапвате, докато вашите малчугани се забавляват на приветливата външна детска площадка.

 


4. Ресторант ,,Vanilla Garden”

Адрес: гр.София ул. ,,Бяла Акация’’ , Mанастирски ливади, 18 

Телефон: 0885929999

Уебсайт: www.vanilla-garden.com 

Facebook

Помня „Vanilla Garden“ от години като място с огромна градина и сега виждам, че има и детска част. Не съм посещавала лично с децата, но ми се струва като чудесна опция, ако сме в София лятото.


5. Детски кът летен бар Запад

Адрес: булевард Сливница , Централен вход Западен Парк вляво, 1309 София 

Телефон: 087 945 5778

Facebook

Разположен в Западен парк, Детски кът летен бар Запад предлага непринудени забавления на открито за децата. Докато пийвате освежаващи напитки, те ще се забавляват в прохладната детска зона. Просто е идеална за топлите летни следобеди.


6. Ресторант „Лебед“, Панчарево

Адрес: ул. „Самоковско шосе“ 241, 1137 Панчарево 

Телефон: 02 992 1111

Уебсайт: www.restaurantlebed.com/

Facebook

Насладете се на спокойно място край езерото в ресторант Лебед, където хем можете да се обядвате, хем децата ви прекарват страхотно на откритата детска площадка


7. Лияни

 Адрес: гр.София, ул.Панагюрище 32-34 

Телефон: 0882958391 

Facebook

Уебсайт: www.liani.bg/

В Лияни ще намерите печеливша комбинация от вкусна храна, приветлива среда и прекрасна открита детска площадка. Вашите деца могат да играят на воля, докато вие си почивате и се наслаждавате на незабравима семейна обстановка.


8. Perfetto by Chepishev

Адрес: ул. „Иваница Данчев“ 27, 1616 кв. Бояна, София

Телефон: 088 863 0630

Уебсайт: www.perfettobg.com

Facebook 

Както подсказва името му, Perfetto наистина е перфектен за семейства. От години наред децата се забавляват, докато родителите избират от богато меню храни и напитки. 


9. Ресторант Дворецъ

Адрес: ул. Петър Увалиев 1, 1700 Студентски Комплекс, София

Телефон: 089 694 9494

Facebook

За първи път го чувам и виждам, не съм посещавала лично, но когато имам възможност ще го направя, защото ми изглежда като чудесна опция децата да играят навън, докато аз се видя с приятелки. 


10. Ресторант ,,Family House”   

Адрес: гр.София кв.Редута, ул. Атанас Узунов, 1

Телефон: 089 462 8446

Уебсайт: www.family-house.bg

info@family-house.bg 

Facebook 

Както подсказва името, ресторант „Family House“ си е баш за семейства с деца, квартално ми е и сме били няколко пъти там. Винаги избираме заведения с площадки наблизо, така че и това е в списъка ни. За храната не мога да потвърдя, че е уау, но гладни не сме останали. 


11. My Choice – ресторант Симеоново

Адрес: кв. „Симеоново“, ул. „Момина сълза“ 14   

Телефон: 089 477 7379

Уебсайт: www.mychoice.bg 

Facebook

My Choice предлага живописна външна обстановка, идеална за семейства, търсещи спиращи дъха гледки. Докато децата ви се забавляват на детската площадка, вие може да се отдадете на семейния обяд или романтичната вечерия. Там празнувахме първи рожден ден на Боян и не мисля, че сме ходили после пак, но си оставам фен.


12. Ресторант ,,На Върха”

 Адрес: ул. „Обзор“ 71, 1614 в.з. Горна баня, София

Телефон: 02/9576099, 0887302849, 0876915005

Уебсайт: www.restorantnavarha.com

Facebook

 

Разположен на ул. Обзор, ресторант „На Върха“ осигурява освежаваща почивка от градския живот. Може да се насладете се на традиционна българска кухня, докато вашите деца изследват обширния открит детски кът. Помня, че веднъж бяхме там и ми хареса доста гледката. 


И така, ако търсите перфектната комбинация от забавление за децата и спокойно и приятно време за вас, тези заведения определено са добър начален списък за избор. Но не забравяйте да проверите работното време и всички специфични разпоредби, преди да ги посетите, защото често имат тържества и могат да се окажат ангажирани или затворени за външни посетители.


Вижте още:

12 сладкарници с детски кът в София, подходящи за погача, рожден ден и всеки семеен празник

50 заведения за деца, тържества и свободна игра в София

About author

Radostna Mama

Майчинството е забава и ви каня да я изживеем заедно на страниците на Radostna Mama. Нека забравим за битовите грижи при отглеждането на децата и да се отдадем на веселите моменти, шарените игри и пазаруването. Нека запечатаме в снимки всички свежи моменти и да ги споделяме!

1 comments

  1. Василева 27 август, 2023 at 22:17 Отговор

    Детските площадки са за родителите които не iскат да стоят с децата си и не са възпитателни. Децата трябва да имат режим на хранене и сън а не да лудеят в заведенията на 40 градуса на 8бед или вечер до полунощ. Да не се iзненадваме че са нервни и крещят като лудички защото не им се обръща внимание. Свестните родители си вземат babby Sitter и децата им са спокойни и в компания.Не знам по какъв балкански пример е измислена площадка в заведени, но смятам че е ВРЕДНА за малчуганите и извинение за родителите

Post a new comment