10 места за нестандартен рожден ден по време на затворени заведения и детски кътове

0
Детски рожден ден

Детето има рожден ден скоро, а всички заведения и детски клубове са затворени. Спокойно, това не е повод да минете без празник или за пореден път да сте у дома. Подготвих 10 идеи за рождени дни през януари и февруари, на открито и закрито, за повече въображение и за по-малко:

Хотел в града или извън него

Малко тъпо, че се опитваме да излъжем системата, но това е опция номер 1, която ми хрумва, където работи ресторант и детски кът. Лично аз бях за Коледа в хотелски комплекс и мерките се спазваха отлично, затова бих препоръчала посещение.

По-скъпо е, но за да се възползвате трябва да сте гости на хотела, иначе нямате право да ползвате нищо. Можете да запазите нощувка за вас и още едно семейство, за да не е съвсем самотно 🙂

Апартамент или къща под наем в града или извън него

Зная, че ви писна от празници вкъщи. Затова можете да се разнообразите със смяна на обстановката като наемете за ден апартамент или къща в същия град или съседно село. AIRBNB предлагат доста възможности, но и в групите за почивка с деца винаги можете да се възползвате. Това съвсем не означава да каните 10-ки хора за парти там. По-скоро вие и децата да смените атмосферата и мястото.

Музейко или работещите музеи

Музейко отваря врати на 06.01.2021 и спокойно можете да организирате хубав празничен ден там с 1 или 2 дечица за вашия рожденик. Калната им градинка сигурно ще работи, така че двойно щастие навън. Видях, че Военноисторически музей работи само с външна експозиция, което също е готина опция за настроение на някой малък рожденик, който не може да посети детски кът с приятели.

Конна база на открито

Защо да не подарите един час с конче на детето си за рождения му ден? Не е като да има голяма торта или шумно бурно парти, но пък и в конна база може да е забавно, нали? Видях че Адгор и Войнеговци работят, затова предполагам, че и другите около вас ще ви посрещнат за един по-различен празник макар и в най-малък състав.

За конни бази около София съм писала тук:

Парка или на площадката с няколко деца

Това е винаги опция, но предвид това, че е студено навън и е много вероятно да вали, да е кално или просто да неприятно навън, можете да организирате едночасово занимание с няколко дечица, като предварително измислите какво да правят, къде и как да го направят – например щафетни игри, томбола или нещо подобно, което да изисква физическо загряване и не чак толкова дълъг престой, а в същото време да има някаква форма на сбирка с термос чай, топли питки от чантата и импровизирана торта тип пинята 🙂 Организирайте им търсене на съкровище с награди за победителите и накрая да получат грамота за участие в приключенски рожден ден с името на вашето дете.

Зоопарк и места с животни

Ферма за щрауси в Долна Баня

Зная, че сте там през ден, но като за празник може да го споделите с няколко други деца, които да се присъединят към вас на импровизирана обиколка, като измислите и някаква форма на тържество там, без да се налага да спирате на едно място и да се скупчвате. Виж за ориентир предложенията от “Парка или на площадката”:) Освен зоопарка работят и други места с животни като Щраусова ферма в Долна Баня и Зоокът Алис до Перник, а съм сигурна, че около вашия град има още подобни места. Все пак това е повод да изненадате детето с някое различно място и спокойно може да поканите на разходка още 2-3 деца с по един родител, с които да споделите тази емоция. Не е като истински рожден ден, но поне децата могат да се порадват на животни и да си пообщуват навън.

Ски ден в планината

Ски училище Марина спорт

Много готино ми се вижда да организирате рожден ден в планината със ски учител и така цял ден да осигурите емоции на децата. Хем ще са навън, хем ще се зарадват на нещо ново и различно, а и може да го прекарат сами без вас 🙂 Не съм чула някое ски училище да го предлага като услуга, но лично аз бих се обадила да питам дори и само за идеята. Един спортен полуден в планината ми звучи свеж и зареждащ рожден ден. Може дори да има снимки с кексче и свещичка върху ски, не е ли яко?

Фентъзи парк с дракони в София

снимка от БНТ

Вълнуващо и ново приключение за децата в София, а защо не и специално посещение по случай рождения ден на детето. Спокойно може да се организирате с още няколко деца и да отидете заедно, да вземете свирки и балони и да импровизирате празник. Няма да е като детски кът, но пък там дават да се катерят, а през вечерта очите им светят, та си е съвсем приключенско.

Куклен театър или детска постановка

Ако не ви се мръзне навън, нека празникът ви е вътре. Тук поканата за други дечица би била с просто купуване на билет и заедно гледане, защото едва ли ще има опция за игра в театъра, но пък си емоция, особено за деца, които са фенове на такива занимания. Може да говорите с управата на театъра да честити рождения ден по микрофон или от сцената накрая. Не мисля, че е толкова трудно 🙂

Спортен рожден ден

снимката е правена в The Little Gym Sofia

Видях, че някои зали за спорт за най-малките отварят врати, така че спокойно може да се обадите да разберете дали не може да организирате тренировка за вашето и няколко други деца. Няма ли да е забавно – хем да поспортуват, хем да се видят, а и да отбележат различен рожден ден. Нека има и нещо за след тренировката – малка почерпка за вкъщи или пък документ за завършена тренировка по айкидо например 😉

Рожден ден в Парк-музей Врана

Вероятно тази зима сте били поне 2 пъти вече там, но този път може да е с нова цел – рожден ден на детето. Въображението оставям на вас, но не забравяйте, че сте навън, времето винаги може да се обърка, храната и напитките ще са най-много в една раница, а вероятността за навалица след 12 часа е голяма 🙂 Обадете се да питате дали работи за всеки случай.

Вкъщи

Писнало ти е, тъпо ти е, дори стените вече те дразнят, но с малко декорация, организация и специално детско меню, няма начин децата да не се зарадват на специалния си ден. Пусни два пречиствателя на въздуха / ако нямаш, вземи на заем от приятели /, покани 2 приятелчета с 2 майки и нека купонът започне 😉 Идеи за украса, храни и подаръци можеш да видиш тук:

И още безплатни файлове за разпечатване и идеи за рожден ден по време на изолация

Празник винаги може да се случи, макар и не с много хора, макар и без детски кът или заведение.

Много от вас ме питаха за зали за наемане, не бих искала да препоръчвам, защото съм против големи сбирки и събирания, но ако някой все пак има нужда от идея за малки пространства с малко хора /до 2 семейства/, нека ми пише.

И не забравяй – една изненада и приготовления с любимите неща на детето със сигурност ще го зарадват, защото често правим големи тържества за нас самите. Включително и аз 😀 и пак ми се иска, и пак ще правим, но не му е сега времето.

Празнувайте разумно с мисъл за утре, с мисъл за другите 🙂

П.С. Вижте още визуални идеи за рожден ден и празник в моите бордове в Pinterest.

Radostna mama 😉

About author

Radostna Mama

Майчинството е забава и ви каня да я изживеем заедно на страниците на Radostna Mama. Нека забравим за битовите грижи при отглеждането на децата и да се отдадем на веселите моменти, шарените игри и пазаруването. Нека запечатаме в снимки всички свежи моменти и да ги споделяме!

No comments