В Лондон за 5 дни с деца: спорт, музеи и паркове

0

От 1-ви до 5-ти май бяхме в Лондон с децата (Боян, 7 г, Деян, 6 г) и накратко ще споделя какво ми направи впечатление, какво пропуснахме и какво бихме повторили .

Полетите ни бяха нискобюджетни с WIZZ Air, не сме запазвали места, защото когато си с деца те настаняват автоматично до тях 🙂

Кацнахме на летище Luton, което е на около час от Лондон с автобус. Двупосочен билет за 3ма възрастни и 2 деца е 90 паунда.

Настанихме се в чуден апартамент в Hyde Park, близо до Paddington Station, което ни улесни престоя с ходене пеша до централните забележителности и лесен достъп до метро на същата станция.

За децата най-емоционално беше да посетят стадиона на Arsenal, където баща им ги заведе, докато аз бях в Prada Cafe 🙂

За стадиона запазихме билети онлайн, 30 паунда за възрастен, 20 за дете и можеш да прекараш колкото време искаш там. Разглеждат се трибуните, терена, съблекални и ресторанта за мениджърите на клуба.

За Prada Cafe в Harrods пак запазихме предварително маса. Много приятно и нормално скъпо е – 6.50 паунда е капучиното, сандвич 18 паунда, 15 е десертче, 7 е голяма бутилка вода.

@radostnamama

Хареса ми, но следващия път отивам в Moet Bar в Harrods 😀 #radostna #pradacafe #harrods #londoncafe #лондон #прадакафе #ваканция

♬ Lips Are Movin – Meghan Trainor

 

LegoLand в Windsor е супер преживяване за децата също, мен ме изкефиха най-вече фигурите на световни сгради, направени от Lego. За там бих препоръчала купуване на priority входове за избрани атракциони, за да не се чака. 44 паунда е билет, купен предварително, 49 в деня. Дотам стигнахме с влак и автобус, а самото градче Windosor е доста приятно за разходка и вероятно бих прекарала повече време там, ако разполагахме с такова.

Парковете в Лондон са ясни, просто да ти е кеф да си там 🙂

Музеят на науката е безплатен, но на последния етаж има платена част WonderLab, където децата прекараха часове наред и се изкефиха на макс. Прилича на Музейко, но за по-големи и е по-интересно, вероятно, защото има и пързалка 🙂

За мен музея на Victoria & Albert си остава супер интересен и не ми омръзва. Създаден през 1852 г като музей за дизайн и изкуство, днес в него има над 2 милиона експоната от цял свят.

Бъкингам, Биг Бен, Лондонското колело са задължителни за виждане, но е ужасно пренаселено с туристи и честно казано почти неприятно преживяване.

Успяхме да хапнем персийска, италианска и английска храна, както и да се насладим на сладкиши от цял свят.

Накратко за престоя с деца в Лондон: скъпо и натоварено е, повече бих планирала забавления, подходящи за нашите  – футбол и игри с топки навън, защото си въобразявах, че ще се разхождат с мен  по музеи и където ми хрумне 🙂

Вече умуваме следващата дестинация,  идеи?

About author

Radostna Mama

Майчинството е забава и ви каня да я изживеем заедно на страниците на Radostna Mama. Нека забравим за битовите грижи при отглеждането на децата и да се отдадем на веселите моменти, шарените игри и пазаруването. Нека запечатаме в снимки всички свежи моменти и да ги споделяме!

No comments