Благотворителните каузи, които ще подкрепя през декември и цялата 2021 година

0
Благотворителни каузи за деца

Това е позитивен текст с усмивка и надежда за някаква форма на добрина. Няма да пиша за онази платформа за набиране на средства за болни деца и не само, която така ни разочарова, че за малко да спрем да даряваме, а ще изредя каузите, които са докоснали мен последните дни или години и които ще подкрепя по различни начини през декември 2020 г. и през цялата 2021 година.

Започвам с Иви. Тя е на 11 години от Пловдив и това лято вместо да играе и да се радва на ваканция, чува страшната диагноза „мозъчен тумор“, която я повлича по болници, терапии и процедури като “Кибернож”. Извършена е спешна операция в Токуда, следват лечение, химио и лъчетерапия. Сега детето има нужда от 70 000 евро, за да замине за следваща операция в Хановер Германия. Към момента са събрани над 25 000 евро, а всеки ден е важен.

Иви има нужда от 70 000 евро за операция в Германия

Ще подкрепя тази нужда на семейството от Пловдив, защото ме докосна, чух такива мили отзиви за родителите и детето, че сякаш ги познавам лично.

Ако решиш и ти, ето как:

Банкова сметка в ЕВРО на името на:

Ивайла Недялкова Иванова

Обединена Българска Банка

BG31UBBS80021460405510

BIC: UBBS BGSF

PayPal: m.yankova_84@abv.bg

Във Фейсбук тече и благотворителен базар за Иви –

https://www.facebook.com/groups/260639835411452,

където можеш да предложиш твои артикули за продажба или да купиш от други там.

Много ме трогна един коментар във Фейсбук на познат на детето “Видях я лятото, нищо й нямаше” … лошите болести идват бързо и повалят силно … но с общо добро вярвам, че преминават и се забравят <3

Виж цялата история и още начини да помогнеш тук.

Друга кауза, която много ме вълнува и подкрепям месечно, се казва “недоносени бебета”. Звучи ми толкова страшно, крехко и опасно да се родиш по-малко от пиле, че не ми се свидят няколко лева на месец за тях, за родителите и нуждите им. Защото нямам идея какво реално означава нито да родиш недоносено, нито самият ти да си такъв, но оцеляването е на ръба и си мисля, че малко помощ не е излишна.

DMS BEBE на кратък номер 17 777

Ако тази кауза те докосва, можеш да я подкрепиш по следните начини:

С месечни дарения чрез смс: DMS BEBE на кратък номер 17 777

Дарение по банков път:

Фондация „Нашите недоносени деца“
Уникредит Булбанк
IBAN BG24UNCR70001520702588
BIC: UNCRBGSF

E-pay дарение тук: https://www.premature-bg.com/kak-da-pomogna/napravi-darenie.html

PayPal дарение или в Patreon. Можеш дори да станеш доброволец – преводач, юрист, счетоводител, медицинско лице, журналист, психолог, социален работник, рехабилитатор, пр. и пр. или голям ентусиаст 🙂 Виж как на:

https://www.premature-bg.com/

Тази година бях част от кампанията на Doppelherz, която подкрепя дейността на фондация “За нашите деца”, която посетих лично.

Така силно ме развълнува срещата с работещите там, с техните задачи и нелеки съдби, които променят, че реших при всяка възможност да ги споделям и разказвам за тях. На сайта им има цяла секция “Как да помогнеш”: корпоративно, индивидуално, с кутия, еднократно или месечно: https://www.detebg.org/bg/dari-sega/. Има и опция “Приеми дете”.

Фондацията е с дългогодишна история, активни са в различни направления, свързани с деца и техните родители, а аз най-силно се развълнувах от помощта, която оказват на родилките, за да не оставят своето дете поради бедност, липса на подкрепа, несигурност или зависимости. Затова и се зарадвах на Doppelherz, които от месец септември 2020 година започнаха дългосрочно сътрудничество с фондация „За нашите деца“.  С всяка закупена опаковка Допелхерц® Актив МамаДопелхерц® Имуно за деца и Допелхерц® Витамини А-Я за Деца подкрепят каузата на фондацията за превенция на изоставяне на бебета и малки деца.

На живо видях какви съоръжения и сграда подготвят за бебенца, които ще дойдат директно от родилното без майка, за тези, които ще потърсят помощ с родителите си, защото не могат да се справят сами и за такива като нас, които са просто родители на деца, които понякога имат нужда от логопед, рехабилитатор или детски психолог.

През цялата 2021 ми се иска да съм по-активна в подкрепата на фондация “За нашите деца” не просто с дарение, а и с активности, в които да се включа.

Другата фондация, която подкрепяме семейно е УНИЦЕФ – световен лидер в популяризирането и отстояването на правата на децата в над 190 страни, включително в България. Тук можеш да видиш как да помогнеш и ти , но за мен е по-важно да разкажа друго.

https://www.unicef.org/bulgaria/

Защо подкрепата на големи фондации и организации е важна? Защото те имат изградени системи и методики, по които да направят оценка на нуждите, канали, по които да ги задоволят, но не еднократно, а дългосрочно. Често казваме, че системата не работи, но има и такива, които се справят успешно и защитават най-уязвимите – деца, малтретирани, бедни, необразовани, без родители, останали без защитници на техните права по различни причини, бедстващи.

След децата за мен най-уязвими са самотните възрастни хора, но и младежите с проблеми в развитието, които имат нужда от специална подкрепа, а намирането на работа често се оказва непосилно. Затова когато разбрах за фондация “Светът на Мария”, реших да я подкрепя и споделя повече за нея. Мисията й е да подобри качеството на живот на хората с интелектуални затруднения и техните семейства, както и да подпомага личностната им реализация чрез осигуряване на достъп до качествени услуги, развиващо обучение и подходяща трудова заетост. Така например няма нужда да ги съжаляваме, а можем да си поръчаме кетъринг от тях 🙂

Bon Appétit кетъринг от „Светът на Мария“ е социално предприятие, което осигурява обучение на млади хора с интелектуални затруднения. Чрез работата си в него те изграждат трудови навици и придобиват умения за изпълнение на сложни задачи.

Кухня „Надежда“ е най-новият проект на Фондация „Светът на Мария“, който ще направи възможно още 30 младежи с интелектуални затруднения да получават подкрепа. 

На сайта https://mariasworld.org/bg/ можеш да видиш всички техни дейности, да помогнеш като споделиш за тях, дариш средства или станеш доброволец, стажант, да дариш време и труд. Виж опциите тук: https://mariasworld.org/bg/donations.html

Сигурна съм, че има още куп каузи, които е ценно, важно и хубаво да се подкрепят. Нека всеки реши сам за себе си, дори и да не направиш нищо днес, имай предвид за утре 😉 Зная, че много от вас ще кажат “Благотворителността е таен акт” и са напълно прави, аз исках само да споделя като отправни точки и идеи в случай, че точно в този момент се чудиш къде и защо да дариш,

Радостна мама

About author

Radostna Mama

Майчинството е забава и ви каня да я изживеем заедно на страниците на Radostna Mama. Нека забравим за битовите грижи при отглеждането на децата и да се отдадем на веселите моменти, шарените игри и пазаруването. Нека запечатаме в снимки всички свежи моменти и да ги споделяме!

No comments

Radostna Mama прави базар с приятели 💗

По случай пускането на новия ми сайт MAMA.RADOSTNA.COM и по повод всички килограми, които натрупах през последните 2-3 години, обявявам 06.10.2018 за празничен ден, в ...