4 процедури за лице, които си закъсняла да направиш, ако вече си на 35+

0

Не съм най-големият почитател на козметичните услуги, даже се старая да ги избягвам последните много години, защото доскоро ми беше досадно да лежа и някой да ми прави нещо на лицето, особено ако е болезнено като първоначално почистване.

После станах на 36!

Просветна ми, че работата ми е свързана със снимки и “продаване” на лицето, за което е време да се погрижа. Не прави моята грешка. Не чакай толкова време, че да започнеш да правиш нещо за най-видимата и привлекателна част от лицето ти, там, където стои твоята усмивка 🙂

И така от нито една процедура на месец минах на редовна грижа за лицето, която включва посещение в KN център на всеки 10-15 дни + препоръчана козметика вкъщи. И да! Този текст е в партньорство с центъра за красота Kncenter.bg, в който работят невероятни жени, които те поемат и консултират, дни след процедура те питат “Как ти е лицето” и винаги имат нещо сладко за черпене в центъра. За продуктите и процедурите, които предлагат тепърва ще говоря, защото искам всичко да е минало през лицето и тялото ми, да съм го преживяла лично, че да разкажа адекватно и от опит 🙂

Ето моите 4 процедури, които ти препоръчвам да правиш редовно и вече си закъсняла, ако тепърва ще ги правиш на 35+ … като мен:

Процедура 1: Почистване с PHYTOMER

Радостна по време на почистване с PHYTOMER

Няма да крия, че като чуя почистване си представям едно лудо натискане и стискане на пъпки, черни точки, болезнена кожа и цял час неприятно усещане след всичко това + една пара, която или ти е гореща, или ти захладнява от нея. Е, няма и да излъжа, че нямах пъпки и черни точки по лицето ми, които да се почистят, когато за първи път легнах за тази процедура в козметичния център в Младост 2 /https://kncenter.bg/contact/. Разликата беше в:

  • комуникация – споделих кое ме тревожи и как много искам този път да не ме боли … много 🙂
  • консултация – Роси ме пое, разгледа ме и направи оценка на лицето ми, но не само какво ще правим днес, а дай да видим какво ще правим в следващите месеци и от какво генерално се нужда кожата, защото ако аз казвам “искам да е чиста и хубава, да си ходя без грим”, но професионалистът отсреща прави оценка на общото състояние, на проблемните зони, на нуждата от различни продукти, процедури и грижа като цяло + колко често да се случва
  • малките детайли: * топло одеяло! Да! Хареса ми, не съм била на козметик, който да ми е предложил това досега и ако навън е хладно, а и да не е, когато лежиш и се отпуснеш, едно такава топлина ти идва чудна 🙂 * музиката – ако ще ти екстракват черни точки по -добре да е на фона на готина релаксираща музика, нали? * винаги топлите ръце на козметичката – това е като с гинеколог, забелязали ли сте колко по-приятен е прегледът, ако са му топли ръцете 🙂 * цялостната атмосфера, облекло и всички материали, до които се докосваш в центъра.

За процедурата “почистване” ще добавя само, че какъвто и грим да сложиш на замърсена и неподдържана кожа, личи си. Аз го разбрах малко късно, но поне започнах да вземам мерки.

Процедура 2: Forlle’d терапия за лице

Бързам да разкажа за терапия за лице Forlle’d, защото тя ми е най-любима, най-приятна, най-релаксираща, най всичко ми е я усещам като награда за лицето и тялото, за духа, ако щеш, след почистването 🙂

Японска работа! Нежни като криле на пеперуда четки, унасяща музика, допир на ръце чак до деколтето, почистване, маска, политане. Ей така бих описала тази процедура, която всяка жена трябва да заслужи като награда за добре свършена работа, за постижение, за предстоящи изяви или за каквото си реши. Може и за подарък към любима жена – съпруга, майка, сестра, дъщеря. Жест на внимание, който се запомня, заради усещането да си принцеса по време и след нея.

Споменах ли, че Forlle’d е високотехнологична козметична марка с комплекси хиалуронова киселина: 600-4000 пъти по-малки от стандартните молекули, което улеснява значително тяхната пенетрация дълбоко в кожата и спомага за нейното по-добро хидратиране и обновяване в дълбочина. Ако се чудиш за биофилър, но те е страх от инжекцията с ботокс, можеш да започнеш с процедури с Forlle’d , защото е подходящ преди поставяне на ботокс и филъри. Извесно е ,че тази терапия удължава живота им. Да си знаеш 🙂

Ако има нещо, което да препоръчам за истинска наслада в центъра, това е тази процедура, особени преди важни събития придава блясък и кожата изглежда наистина здрава и сияйна.

Процедура 3: HydraFacial

За тази Хидрафейшъл чух преди година от приятелка, която каза “Отивам”. Отговорих “върни се да кажеш как е” 🙂 Малко закъсняла, малко остаряла, мога да се похваля, че и аз си направих такава процедура. Тук интересното е машината, която ти вкарва супер серуми, направени от уникални органични съставки. При тяхното вкарване в кожата, посредством Vortex технология, наподобяваща мини-торнадо, кожата се хидратира и блясва моментално. Не боли! Това ми е много важно да попитам преди всяка процедура. Не, че не издържам на болка, но да си знам 🙂


Стъпките при HydraFacial включват:
1. Почистване и пилинг – разкрива нов слой на кожата благодарение на нежното ексфолиране.
2. Екстракция и хидратация – отстранява натрупалата се мръсотия в порите и подхранва с хидратиращи съставки.
3. Предпазване и защитаване – насища кожата с антиоксиданти и пептиди и придава блясък на кожата.

Процедурата работи с иновативна технология и веднага се усеща, че кожата ти става хидратирана и еластична. При мен поне беше така.

Процедура 4: pHformula терапия за лице

Тежката артилерия за мен е пилинг. Никога не си бях правила, звучеше ми страшно и изгарящо, но се доверих на препоръките в KN center, защото възприемам екипа там като “пазителите на моето лице” 🙂

Усещането е парещо, но пък получих ветрило, с което да си охлаждам лицето, ако стане горещо. Има и почистване, има и лек масаж. По-интересното е след процедурата: кожата става изключително чиста и опъната, при мен зачервяването продължи два дни, като на първия ден след процедурата гледката беше леко стресираща: червено и подпухнало лице. И като за първи път малко се стресирах, но пък се обадих в студиото, разказах и ме успокоиха, че до ден ще мине. Така и стана. Имах и усещане за топлина на места.

Получих препоръка задължително да слагам крем с висок слънцезащитен фактор, въпреки че слънцето не е най-силното сега, да ползвам крем за възстановяване, както и да направя пилинг поне още 2-3 пъти, за да въведем кожата на лицето в чудна форма и блясък, да се погрижим за онези досадни пъпки, които сега ми се появяват повече, отколкото когато бях тийнейджърка. Да върна естествен блясък, чисти пори и онова “здраво” излъчване, което искам, за да ходя без грим.

Това е накратко моят опит с четирите процедури, които късно започнах да правя редовно, но до 40 мисля да стана супер и да карам второ 20 🙂

Ела да споделиш и ти под тази снимка в инстаграм кога и какви процедури започна за лице и мислиш ли, че си закъсняла като мен:

СнИМКА ембед

П.С. Както споменах в началото, този текст е в партньорство с KN център, който се намира в София, кв. Младост 2 на ул. Св. Киприян” 280, където винаги има място за паркиране 🙂 Тепърва ще споделям за още процедури, които правя за първи път, но пък прилагам редовно, за да видя ефекта, а ти не забравяй да видиш секция Промоции, защото често там се появяват възможности, които не са за изпускане, както като цени, така и като нови процедури.

About author

Radostna Mama

Майчинството е забава и ви каня да я изживеем заедно на страниците на Radostna Mama. Нека забравим за битовите грижи при отглеждането на децата и да се отдадем на веселите моменти, шарените игри и пазаруването. Нека запечатаме в снимки всички свежи моменти и да ги споделяме!

No comments