Къде адекватно можем да направим онлайн консултация с педиатър – списък със сайтове и приложения, които са ОK и които не стават

0

Покрай всичко случващо се напоследък реших да направя проучване на тема онлайн консултации с лекари, онлайн платформи и работа с тях, като основното ми търсене беше педиатър, но видях, че има почти всички специалисти и можем да ги ползваме при нужда.

Започвам с

https://consento.bg/,

защото съм ги ползвала още преди 2 години, когато разбрах за тях от Първа детска консултативна клиника. Тогава използвах консултация по телефона и не бях особено очарована, защото само отбиваха номера / 2 или 3 пъти съм звъняла / и казваха да отидем на място, но си мисля, че сега ще са по-адекватни и биха дали някакви реални и конкретни насоки. Иначе регистрацията и работата с приложението е много лесна. Разговор по телефона струва 10 лв или 20 кредита, които можете да получите, ако сте били на физически преглед в клиниката примерно. Сигурно има и други варианти да си ги набавите като бонус. Лично аз съм плащала с карта и съм нямала проблем.

Ползите са няколко: ако вече сте били на лекар, можете да го намерите и онлайн да се консултирате за последващо лечение. Ако не ви се ходи в тази ситуация с дете на лекар, можете да си намерите такъв, който познавате, защото платформата работи с доста болници и частни клиники, има снимки и описание на всеки лекар, както и цените му. Винаги имаш достъп до лекар, защото базата е голяма и е денонощна консултация.

Всичко това важи не само за педиатри, а и за други специалисти, като предлагат и консултация на английски език. Има и приложение, както и десктоп лесна работа.

Второто приложение за онлайн консултация с лекар, което бих препоръчала, е

www.healee.com .

Цените варират между 10 лв и 50 лв зависимост от специалиста, опита и ценоразписа му. Има пряка връзка със superdoc.bg, от където аз обикновено запазвам часове за физически прегледи.

Има опция и за английски и немски език. Хубавото на това приложение е, че работи с добри болници, известни лекари, както и предлага много специалности. За мен беше лесно и приятно да цъкам из приложението, затова при нужда бих се обърнала към него. Важно е да отбележа, че има снимки и описание на лекарите, което носи някакво успокоение и информиран избор. Прочетох онлайн, че “Апликацията Healee работи в България от края на 2018 г. и вече се използва от 25 000 пациенти и 500 лекари от 25 специалности. През платформата се осъществяват около 1000 консултации месечно.”, а днес вероятно са много повече.

Трето място, което лично аз бих ползвала за мен и моето семейство при нужда от онлайн консултация с лекар, е

https://drhealthyco.com/,

защото е красиво, лесно и интуитивно за ползване приложение. Предлага се и на други езици, бързо намерих педиатър, на когото бих се доверила. Цените, които видях аз за онлайн консултация с педиатър, са между 27 и 111 лв, но нещото, което ме изненада беше, че в приложението са различни от тези в сайта. Прилагам картинка:

Не съм задълбавала да търся причина, вероятно има, но на прима виста ми направи впечатление.

В описанието си са сложили следното “Хелтико помага на пациенти от Източна Европа лесно да намерят лекари в страната си и чужбина, да запишат и заплатят за час, след което да извършат онлайн медицинска консултация.”, което ми подсказва, че е подходящо и за чужденци, които временно са в България. Хареса ми и бих го ползвала.

Друг сайт, в който има добър подбор на лекари, онлайн консултация и лесен начин за работа с тях, е https://med.uniqa.bg/. 40 лв е срещата през компютър с лекар и всичко е направено така, че да не се мъчиш, особено когато си притеснена за детето или друг член на семейството си.

За жалост сега ще изредя няколко, които НЕ СА ОК за работа, казват, че има онлайн консултация, но след мои многократни опити, не успях да се справя, трудни са и само виждаш лекари, къде със снимки, къде без. Ще се радвам, ако някой от техните екипи се свърже с мен и ме опровергае, но аз като клиент ТОТАЛНО не се справих и затова ги изброявам тук, за да не си губите времето, когато имате нужда от бързо и надеждно решение най-вече за вашите деца или най-близки възрастни хора.

https://synevobg.atlas.app/

https://consult.framar.bg/

https://www.doctoronline.bg/specialists.php

https://www.medichome.com/

https://medcare.bg/

Няма да отделям време да пиша кое не е ок в тях, само ще отбележа, че загубих час да се справя с тях и не успях. Сякаш услугата е загатната, но не е завършена, сякаш нещо липсва и не можеш да стигнеш до търсения и желан лекарски съвет.

Натъкнах се на още три интересни неща, докато проучвах темата:

Сайтът https://primehealthbg.com

подпомага родителите като провежда индивидуални онлайн консултации и програми за детско развитие. Физиотерапевтите отговорят на вашите въпроси по всички теми от двигателното развитие на детето.

Предлагат онлайн обучение в масаж и гимнастика на бебета както и онлайн индивидуални консултации за:

-Родилни травми- тортиколис, “акушерска ръка” и др.

-Гръбначни изкривявания при децата

-Психомоторно развитие на деца до 18год.

-Правилно прохождане на детето и избор на обувки.

-Деца със специални потребности- аутизъм, хиперактивност и др.

-Деца с неврологични заболявания и ДЦП- парези, парализи, епилепсия и др.

-Недоносени и хипотонични деца

Цените можете да видите на картинката долу:

На сайта на Токуда / Аджъбадем Сити Клиник болница Токуда / има посочен линк за безплатни онлайн консултации:

https://www.tokudabolnica.bg/bg/online-consultations

по документи, по Viber или през Halee, за което писах горе. На този етап видях само две секции с лекари – кардиология и репродуктивна медицина, но се надявам да добавят още секции. И все пак вижте сайта и се обадете на телефоните за повече информация при нужда.

Другият интересен за мен сайт е

http://sos-center.com/,

който на мен лично не помогна, защото не стигнах до края, но има номера за връзка + безплатна консултация + следната информация: Безплатно ви консултират и работят за вас екип от лекари, медицински сестри, зъболекари, лаборанти и фармацевти, чиито опит е над 20 години и са помогнали на над 100 хил. Пациента. За мен това прозвуча интересно, но предвид това, че сега нямам нужда реших да не губя времето на хората. Номерата за контакт са:

1583 за А1 / работи от 09 до 19 часа /

 070035977 – за всички на цената на един градски разговор / работи от 09 до 19 часа /

За финал ще кажа, че това проучване не е изчерпателно и с радост ще включа онлайн платформи за адекватни лекарски консултации, ако знаете и сте ползвали такива. За мен е достатъчно да знам, че имам поне 3 опции в телефона си:

Пазете се здрави,

https://www.instagram.com/p/CHISjB5DqwA/

About author

Radostna Mama

Майчинството е забава и ви каня да я изживеем заедно на страниците на Radostna Mama. Нека забравим за битовите грижи при отглеждането на децата и да се отдадем на веселите моменти, шарените игри и пазаруването. Нека запечатаме в снимки всички свежи моменти и да ги споделяме!

No comments