5 игри, с които да се забавлявате с децата в новогодишната нощ /сама ги направих за моето семейство/

0
Детски игри за Нова година

Заведенията не работят, но и да работеха пак щяхме да сме вкъщи, защото с деца на 2 и 4 по-забавно, по-удобно и по-малко изнервящо е у дома на НОВА ГОДИНА 😉

Тази година реших да подготвя изненади за семейството и най-вече за децата като направя златно парти вкъщи. Намерих безплатни файлове за печат на тема НОВА ГОДИНА и ЗЛАТО, разпечатах, изрязах и залепих:)

Подготвих празнична златиста покривка и няклко златисти детайли за масата, а после седнах да умувам меню. Няма да готвя, затова разпределих задачи по участниците + поръчах храна, която ще пристигне на 31.12.2020 надявам се точно в 18 часа.

После обаче дойде по-важният момент:

ПРОГРАМАТА ЗА НОВА ГОДИНА

Отегчени от почивни дни, ядене, стоене вкъщи и еднообразие, се заех да раздвижа купона вкъщи с игри. Прегледах Pinterest, видях какво има и в Google на картинки, но ми се сториха неподходящи за нашето семейство, което се състои от 2 малки деца, една баба, вуйчно, мъжа и мен, а и нямаше нищо на български език. Все пак сме 6 души, различни интереси и възрасти, трудна задача да е забавно за всички.

Затова заложих на децата, които ще са водещи в игрите, но реално ще накарам и възрастните да се включат активно, за да стане съвсем смешно и забавно.

Ето какви 5 игри ще разпечатам и ще предложа за занимание утре вечер на гостите – наричам ги гости, защото планувам да ги изненадам с всичко от украса, през храна и занимания, които ще подготвя в часовете между 16 и 19 часа. Тоалетите ще са златисти, синьо и в краен случай черно. Официални! Задължително 🙂

Игра 1: КАРТИ ЗА НОВА ГОДИНА

Разновидност на играта видях в интернет, но я преправих за нашето семейство. Ще започнем с нещо леко, без да се става от масата, за да няма стрес още в началото на вечертa 😀

Играе се със зар: всеки хвърля и отговаря на въпроса от числото, което му се е паднало:)

Игра 2: БИНГО ЗА МАЛКИ И ГОЛЕМИ

Тази се играе със стотинки или бонбони, като разпечатваш няколко копия от нея, от едното изрязваш фигурките, които да сложиш в купа и един да тегли от тях. Играчите имат монети или бонбони и при всяка изтеглена картинка поставят върху нея. Печели първи този, които направи линия по хоризонтала или вертикала. Обикновено се играе с 5 реда и 5 колони, но нямах нерви да правя толкова голяма аз 😀

Подготви награда за всяка игра, за да имат стимул участниците 😉

След всяко занимание може да има малка почивка, за да не се отегчат всички, както и децата да не се превъзбудят или ревнат от умора.

Игра 3: ХАЙДЕ ДА ТАНЦУВАМЕ

След кратка почивка е време за раздвижване, а и не може само ядене, нали? И тази се играе със зар: изтегленото число е твоята песен. За да улесня съвсем организатора на игрите, т.е. себе си или теб 😀 ето ти готов плейлист с песните:

Ако ви се занимава, може да го превърнете в състезание и най-добрият да спечели награда. Винаги може да смените песните с ваши любими, но тези ми се сториха най-смешни, танцувални за деца и разпознаваеми сред малките.

Игра 4: ХАЙДЕ ДА НАМЕРИМ ПРЕДМЕТИТЕ

Боян и Деян обожават да търсят предмети, които са скрити. Използват фенерчета, лупа, очила като истински детективи. Сега измислих игра, която да ги улесни, а и ние да си починем малко като ги изпратим да тършуват из стаите 🙂 Моите предмети са лесни, за да не се ядосват, а Деян е доста мъничък, но за вашите деца и гости може да измислите по-трудни, за да е наистина мисия и търсене 🙂

Файл за печат можеш да свалиш от тук: https://mama.radostna.com/wp-content/uploads/2020/12/nameri-predmetite-igra-nova-godina.pdf

Може да има победител, но лично аз не бих рискувала точно за тази игра, защото дребните ще се изтрепят 🙂

Игра 5: НАПРАВИ ГО ЗА МЕН

За финал мисля да върна моите хора обратно по местата, разбирай празничната украсена маса, и да ги накарам да изиграят последната игра:

Идеята тук е всеки да направи нещо за предишния, който е хвърлил зара и му се е паднал номера със задача. Само първият ще направи за втория, който предварително ще бъде определен. Добре е да се разберете кой кога ще хвърля. Като изключим йога позата всичко се прави на маса, така че да има малко почивка:)

Зная, че за децата ще е доста забавно и интересно, за възрастните досадно и на моменти нелепо, но като се има предвид че ще сме си само най-близките и няма пред кого да се „изложим“, не виждам причина защо да не участват всички. Ако ли пък някой откаже, ще компенсирам аз с двойно участие, за да може другите да се забавляват и смеят на мой гръб. Не е ли това смисълът на семейните сбирки:)

На вас желая да сте здрави и весело да посрещанете новата 2021, а на себе си да имам енергия да измислям още 100 неща за моя и твоя ден,

Радостна мама

П.С. Ако решиш да се забавляваш с някоя от моите игри, ще ме усмихнеш, ако ползваш хаштага #ИгриЗаНоваГодина или просто ме споменеш в социалните мрежи и сред приятелки 🙂 Благодаря ти!

About author

Radostna Mama

Майчинството е забава и ви каня да я изживеем заедно на страниците на Radostna Mama. Нека забравим за битовите грижи при отглеждането на децата и да се отдадем на веселите моменти, шарените игри и пазаруването. Нека запечатаме в снимки всички свежи моменти и да ги споделяме!

No comments