17 мама блогъри или сайтове за майки и деца, които да прочетете и последвате още днес

23.10.2021

Избрах 17 мама блогъри или семейни сайтове, с които бих искала да работя и да препоръчвам за бъдеща комуникация на родители, на брандове или на приятелки на база тематиката, качественото съдържание и жените, които стоят зад тях. 17 сайта, които самата аз посещавам и чета редовно, защото се пишат смислено и са готини.

Ще ви ги представя по теми, които аз измислих за нуждите на този списък:

Храна и готвене + фотография

Тук са четири от любимите ми в българското онлайн пространство майки, които готвят, снимат и ни пълнят очите и душите с красота:

https://www.cooks-and-bakes.com/

Даниелва Динева, майка на три деца, стои зад блога Cooks and Bakes – за готвенето и сладката страна на живота. Тя е автор и на кулинарната книга “С любов към десерта”. Всичките й рецепти са чудни, но моят фаворит са “американски палачинки”.

http://thelittlechef.bg/

Наталия Тодорова и малката Карина са двете мадами, които творят кулинарния блог http://thelittlechef.bg/. От него изскача красота, вкусна храна и много хубаво настроение, така че със сигурност ще имате да добавите още едно любимо място онлайн, когато си търсите вдъхновение за готвене.

daniscookings.com/bg/

Още една любима Даниела се нарежда в списъка ми с блог за готвене + кулинарна фотография, която тя не просто прилага чудесно на практика, но и преподава на такива, които много искат да се научат … като мен 🙂 Новото й обучение на български език започва на 22.11.2021. Виж повече за него тук.

Даниела Ламбова също е автор на книга с вкусотии “Здравословни десерти”, която може да бъде открита и на https://daniscookings.com/bg/cookbook-2019/.

Ако ще е полезно за вас, блогът й на английски език.

know-how-to-cook.com

Станка Стоянова е майка на две деца, живее близо до Варна и за разлика от повечето готвещи блогъри, тя приготвя и снима солена и подходяща за обяд и вечеря храна. Споделям го специално, защото всички се радваме на красиви мъфини и сладоледи, но ежедневно имаме нужда от супи, основни ястия и сезонни храни, с които да задоволим потребностите си вкъщи. Станка е автор на кулинарни карти “Любимо” https://know-how-to-cook.com/product/karti-liubimo, както и на други аксесоари, подходящи за кухнята.

Истории и споделен опит от живота на майката и децата

www.maminimomenti.com

Божидара Димитрова е майка на две деца, които отглежда в Пловдив. Споделя текстове и снимки за майчинството от бременността та чак до козметиката. Последният е за организация на кръщане, което със сигурност ще ви бъде полезно.

www.justmamalife.com

Виктория Христова е една готина модерна мама, която толкова ме забавлява в Instagram, че не мога да спра да гледам видеата й, но сега ще ви споделя й за блога й www.justmamalife.com, където ще видите идеи за детски играчки, подаръци за 8-ми март или пък просто споделен опит от пъстрия й ден.

Mammi.bg

Стефи Стоянова заедно с група приятелки, които неслучайно се оказват професионалисти в комуникациите и медиите, създават Mammi.bg, за да ни въведат в майчинството, в кариерното развитие и да ни доставят информация за всеки спектър от семейното благосъстояние. За 1-ви юни пуснаха статия за вибратори като играчки за майки, което силно подкрепих 🙂

www.maikitespodelyat.com

Елена и Кристина са толкова сладки и жизнерадостни / бях с тях на парти и от там го знам 😀 / , че във всичките им профили и в блога неминуемо ще го усетите. “Създадено от мама за мама – твоето място за вдъхновение, съвети и развлечение” ето така двете определят блога си www.maikitespodelyat.com, а последната им статия е супер полезна и се казва https://maikitespodelyat.com/2021/10/11/spisyk-s-vazhni-nomera/ Списък с важни телефонни номера при спешни случаи.

https://www.instagram.com/brand.newmommy/

https://inmomsslippers.com/

Кристина Орсова е майка на Алекс и Тервел, а по професия е маркетинг специалист. Обожава готвенето и снимането на ястия. Споделя най-вече вегетариански и веган ястия, храна за деца и лесни рецепти за цялото семейство. Но не само. При нея ще намерите занимания за децата, пътешествия и щипка настроение във всичко.

https://www.instagram.com/kristina_orsova/


mamalesson.com

Анна Николова създава своя блог през 2020 и в него пише за бременността, майчинството, отглеждането на деца, вкусни рецепти за малки и големи, здравословни съвети, забавни игри и още куп неща. Ани е от Добрич, но споделя и от морската столица, така че имай го предвид, ако си от района.

https://www.instagram.com/mamalesson_justmama/

Детски градини и новини за децата

www.detskitegradini.com

Катерина Ковачева от години движи сайтът www.detskitegradini.com и това е мястото, откъдето винаги научвам първо новините за детски градини, за заповеди и решения, свързани с децата и образованието. Има и още куп полезна информация, така че препоръчвам да се чете активно.

https://www.instagram.com/detskitegradini/

Спорт за майките

withirinaatanasova.com

https://www.instagram.com/befitwithirina/

Ирина Атанасова е човекът, който ме вкара във форма, настрои ме на вълна за нов тип хранене и присъствие на спорт и движение в деня ми, така че няма да спра да разказвам за нея. Подготвя програми и режими спрямо нуждите ви, аз лично не исках да свалям килограми, а само сантиметри от талията и ми се получи чудесно. Вярвам, че и при теб ще е така 🙂

Красота

https://tokchervilo.com/

Дияна Антова създава блога си през 2017 г и го определя като място за козметика, лични драми, през астрология, та дори и майчинство. И днес изпълнява обещанието си да пише за всичко, което я вълнува, така че да развълнува и теб. Нищо чудно да намериш и идея за почивка в готин хотел в сайта й, увери се сама 🙂

https://www.instagram.com/heelipstick/

Бебеносене и сън на децата

https://slingomania.net/blog/

Ани Събева е човек пожар. Ври и гори по темата за бебеносене и спокойно можеш да й се довериш, ако имаш нужда от съвет за съня на твоето мъниче, консултация за слинг или покупка на нова ергономична раница за вече порасналото ти бебе.

https://www.instagram.com/slingomania_/

mamospimise.com

Йоана Маринова е сертифициран педиатричен консултант по детски сън и ни учи как да приспиваме децата си така че да спят в режим и редовно. Зная, че бабите ни не са ползвали такива услуги, но те не са имали и iPhone, затова нека бъдем по-модерни, по-организирани и с повече време за важните лични дела след като децата заспят 🙂 Та вижте блога й и се възползвайте от услугите й още днес.

https://www.instagram.com/p/CQjQZDYgHGM/

Образование и игри

https://1minmama.com/

Маргарита Калейнска е преподавател по Педагогика и майка на две деца. Определя сама блога си като “Блогът на практичните майки – защо да е трудно, когато може да е лесно…” и на мен лично това доста ми допада. При Маги ще видите

– игрите за ранно развитие, които играе с дъщеря си с 1 минутка подготовка;

– родителски размисли, заключения и решения;

  • мнението си за различни продукти, услуги и изживявания.

Вероятно вече сте попадали на блога й, но ако не сте, да знаете, че и тя е във Варна и забавлението е гарантирано с нейните образователни игри.

https://www.instagram.com/p/CVQsXm1ojEc/

www.kamiveselinova.com

Камелия Веселинова е моя приятелка и такава сладурана, майка на две момчета, че можеш само да я гледаш как ти се усмихва, как измисля нова игра и направо да я оставиш да гледа и твоите деца:) Заведох Боян на едно събитие, на което Ками беше донесла от нейните чудни игри и веднага го завладя. Такава е тя, такъв е и блогът й: Блог за качествено прекарано време с децата ни. Обещавам да намериш нещо подходящо и за твоето дете там 🙂

https://www.instagram.com/mom_camera_by_kami_veselinova/

Това са моите 17 майки, които съм сигурна, че няма да ви разочароват със съдържанието си, а под този пост елате да споделите вашите любими или пък да кажете бяхте ли попадали на някоя от гореизброените:

Оставете първия коментар

Тази статия може да ви хареса:
Астротерапия, астрологични услуги за деца, интериорен дизайн и тиймбилдинг