Топ 10 на радостна мама за август

0

Започвам нова рубрика за топ 10 на месеца и през август ще ви разкажа за тези, които ме впечатлиха, усмихнаха, накараха ме да се замисля или просто мисля, че са готини:

Книга

Книгата, която ме развълнува, разплака и засмя, е “Раненият рицар”, Л. Дж. Шен

от издателство Сиела. Историята е младежка между момиче и момче, които цял живот са приятели и изведнъж осъзнават, че чувствата са преминали на друго ниво. Интересна е и темата, която се поставя в книгата, за избора да не говориш и хората да те мислят за няма, а на моменти и глуха. Плаках от сърце и препоръчвам с две ръце 🙂

Профил в Инстаграм

Следвам малко хора и вероятно 80% от тях са мама блогъри и инфлуенсъри. Една от тях е Валерия Белчевска, майка на две момченца, красива и свежа, някак крехка, а супер силна ми изглежда 🙂 Не я познавам лично, но вроденият й вкус и естетика ме карат да очаквам нейните сторита, снимки и видеа. Виж и се убеди сама:)

Сериал

Рядко се захващам да гледам сериали, защото наистина се зарибявам и не мога да спра. Този път реших, че имам време и се оказа, че съм избрала такъв само с един сезона. Голяма грешка. Усещането да свърши точно, когато е започнал, е гадно, но все пак препоръчвам

Sweet Magnolias в Netflix, а едно момиче ми писа, че има книги по филма, като едната дори е преведена на български език: „Откраднат дом“ е първият роман от поредицата „Сладките магнолии“ на Шерил Удс.

https://www.youtube.com/watch?v=TEgrH93KLgY

Видео

Рядко гледам видеа, но този месец номер едно за мен е “Did School Kill Creativity”, в което Кен Робинсън, британски автор, лектор и международен съветник по въпросите на образованието в областта на изкуствата към правителството, организациите с нестопанска цел, образованието и изкуствата, говори за децата и образователната система навсякъде по света. Кое и как убива креативността и защо децата преди училище са по-креативни. Гледайте го, ако темата ви вълнува – има го с превод на български език.

https://www.ted.com/talks/sir_ken_robinson_do_schools_kill_creativity

Магазин

Преди дни бях в Sofia Ring Mall и пазарувах от магазина на Beverly Hills Polo Club. Доста ме изненада като модели и цени. Бях част от кампанията на мола по случай връщането ни в новия работен сезон и училище, снимах доста неща, но не устоях да си купя рокля тип блуза, която вече нося редовно. Препоръчвам 🙂

Блог

Следя български и чужди блогове и с радост ви споделям един за красива храна и фотография, който е дело на българка, но изглежда като на американска фууд блогърка 🙂 Сайтът е на Даниела Ламбова и дори да не ти се готви, просто се нагледай на торти и сладкиши, ей така, за кеф 🙂

Топ място

През август посетих много места, заведения и забавления. Впечатлиха ме множество и скоро ще пиша специално за тях, но като топ място за кафе, коктейли и розе с приятелки в Смолян бих определила BlissCo Cafe, в което дизайн, качество и усмивка на собственика те приканват да се върнеш отново.

Откритието ми за август

За първи път опитах Joker Specialty Coffee през август и толкова ми хареса, че мисля да спра да си купувам любимото ми Starbucks Blonde Espresso Roast и да премина изцяло на разнообразието, което предлага Джокера: с карамел, с цитруси, с шоколад, ванилия и още 😉

Стихотворение на август

Срещанах Гергана Змийчарова веднъж в Народния театър. Последвах я в Инстаграм. Спечели ме с … всичко. Тя за мен е човек на изкуството във всичките му форми – от готвене, през спорт до поезия и театър. Затова избрах едно от нейните стихотворения за този месец, макар че което и да взема, все е това, което трябва да бъде:

ВНИМАНИЕ!!! ЧУВСТВИТЕЛНО СЪДЪРЖАНИЕ!

.

В смисъл, че не всичко

е чупки и стойки;

филтри и филъри, чипи нослета,

мраморни скули, сочни устета;

два кроасана и роза в леглото,

шест лева кафето;

екстеншъни и ноктопластика;

кардио и диета,

мигли от тука до Хасково…

.

Пък и не всичко е

вехта пижама

в сива панелка и с мазна коса;

за сваляне – вечните три килограма,

потни подмишници, косми в носа

и две деца сутрин в леглото,

а кафето – студено, нали, ‘щото…

.

В смисъл, че зад миглите и под ноктите

без значение в кой край на света;

независимо от часа,

обстановката,

обектива, ъгъла, обработката,

скрито в плътта,

под кожата

и под порите,

под подкожната мазнина,

под космения фоликул,

под всяка потна жлеза,

под ребрата,

дробът, червата…

неизменно, дори

особено да не личи

кротко седи

самичко

едно

Чувствително Съдържание …

.

Знам, че знаете.

Напомням ви само:

Внимание!!!

Продукт на август

Никога не си бях правила гел лак у дома и за мен беше доста предизвикателно, но след като се справих два пъти с маникюр и веднъж на краката, мога смело да препоръчам продуктите на Simpaya.com – гел лакове и инструменти за маникюр вкъщи.

Очаквам ви в профила ми в инстаграм, където съм най-активна и всеки ден споделям куп забавни истории. Елате да споделите кои са вашите топ за месеца:

About author

Radostna Mama

Майчинството е забава и ви каня да я изживеем заедно на страниците на Radostna Mama. Нека забравим за битовите грижи при отглеждането на децата и да се отдадем на веселите моменти, шарените игри и пазаруването. Нека запечатаме в снимки всички свежи моменти и да ги споделяме!

No comments