Приложението MedUNIQA ти пести време и тревоги да чакаш пред кабинета на лекаря за бърза консултация

20.05.2022

И преди съм говорила и писала за медицински приложения, които се предлагат на български език и ти дават възможност да се консултираш онлайн, да запазваш час и да си улесниш живота и тревогите, особено ако имаш малки деца.

Сега ще споделя за още едно, което успях да изпробвам и да се възползвам от редица услуги през телефона онлайн.

Приложението е MedUNIQA и разработено от застрахователната компания УНИКА, а идеята му е съвсем ясна:

да получим медицински съвет за нашето здраве, без да е необходимо да посещаваме лекарски кабинет.

Ето как го ползвам аз:

 • Свалих го на телефона и го добавих към начален екран, за да имам иконка, от която лесно да стигам до него.
 • Първото, от което се възползвах, беше безплатната онлайн консултация, защото до края на месец май има планирани 500 такива.
 • Освен моите данни, въведох и на двете ми деца, за да е винаги ясно за кого се консултирам.
 • После влязох и в меню “Сравни цени на лекарства”, защото последния път като купувах сироп за кашлица на Боян ми се стори доста поскъпнал и реших да проверя дали е така само в аптеката, от която аз го взех или навсякъде цените са такива. Не бяха. Намерих го с 3 лв разлика между две аптеки на моята улица и бях УАУ, ако сравнявам цените за всяко нещо, със сигурност ще спестя доста от лекарства и други артикули дори само в тези две аптеки, които са най-близо до дома ми.

 • Бях приятно изненадана, че приложението работи със superdoc.bg за записване на час за физическо посещение на лекар, защото многократно съм го ползвала и винаги съм била доволна, но сега като го имам в едно приложение като допълнителна услуга, няма да ми се налага да ходя да си търся регистрация специално за това и ще имам информация за предишните ми посещения на лекари. Търсенето на специалист е по:
 • град
 • име на лекар
 • дали работи с деца
 • по цена
 • час
 • пол на лекаря / колкото и странно да е за някого, има жени, които биха искали да са при гинеколог само жена или подобни/

Това е услуга мечта, особено ако имаш неприятен опит с постоянно звънене по телефона, когато никой не ти отговаря или да не говорим, ако се наложи да ходиш на място на регистратура, което си граничи с безумие и пълна загуба на време. Колкото пъти съм запазила час онлайн през приложението, винаги лекарят е знаел за него. Да, споделям го, защото някои се съмняват за това. И не се е налагало да чакам пред кабинета излишно.

 • Ако имаш платена застраховка в УНИКА или допълнително здравно осигуряване, можеш да го свържеш с приложението и да се възползваш от още повече екстри в него.
 • При записване на онлайн консултация можеш да добавяш здравни документи и така да получиш още по-адекватно лекарско мнение, както и да ти задават допълнителни въпроси.

Миналата седмица аз направих онлайн консултация с уролог, който преглежда и деца,

защото Боян има грижи с отварянето на пишката до оголване на главичката. Тревожех се да запиша час и да заведа детето на място, защото в Пирогов съм виждала лично как детето влиза и без предупреждения и обяснения, лекарят просто отваря по най-болезнения начин и детето изпада в истински ужас и рев. Не исках това за моето момче, затова описах проблема и го изпратих в 20.04 часа. В 21.35 часа получих отговор. По принцип има текст, който казва, че в извънработно време можем да очакваме отговор до 12 часа, затова бях повече от приятно изненадана от бързата реакция.

Отговорът беше кратък, адекватен, с конкретна препоръка за лечение и лекарство. Е, как да не остана доволна. Започнахме да прилагаме препоръката от лекаря и се надявам скоро да има естествено решение на проблема на детето и да не се налага да стигаме до посещение в кабинет. Доволна съм, защото показах на Боян и снимка на доктора, който му е казал какво да прави, защото той има нужда от авторитет и да разбере, че това не е измислица на майка му, а реален лекар, който ще се погрижи за него.

Тепърва ще препоръчвам приложението, защото виждам смисъл в ползването му. Има ситуации, в които не можем да разчитаме на онлайн консултация, но когато това е възможно, предпочитам да дам 40 лв / толкова струва, въпреки че аз не платих, защото се възползвах от тези 500 броя безплатни/, вместо да се чудя как да реагирам в дадени медицински ситуации.

Когато публикувах за първи път за MedUNIQA в Инстаграм профила ми, няколко жени ми писаха, че го ползват за себе си и за децата си. Зарадвах се, че ще мога да информирам още повече и по някакъв начин ще улесня дните, в които имат нужда от бърза медицинска консултация.

Приложението можеш да свалиш тук:

https://www.uniqa.bg/meduniqa/

Има и директна връзка с телефон и мейл при нужда от технически въпроси.

Ако вече си го ползвала или знаеш за други, ела да споделиш под този пост:

П.С. Този текст е в партньорство с УНИКА България и съм много щастлива, че мога да ви разказвам за толкова смислени приложения и услуги онлайн 🙂

Оставете първия коментар

Тази статия може да ви хареса:
Каним те на детски шик базар в Музейко на 18-ти май – продаваш или купуваш дрехи и играчки?