На море с деца през 2023 – кои хотели и места избрах за юли и август на българското Черноморие

0

И тази година ще сме повече от месец на българското море, и тази година избрах да почиваме, да се забавляваме и да “живеем” на нашето Черноморие през юли и август. През септември ще сме в Египет, но това не е тема сега 🙂

Всяка година споделям списъка с места и хотели, които ще посетим, тези, които съм гледала, от кои съм избирала и защо. През 2023 пак ще сме семейно и пак имам ключови изисквания:

 • да е подходящо за деца на 5 и 7 години;
 • да ми харесва на външен вид;
 • да има барове;
 • да е забавно за децата;
 • да е близо до голям град, разбирай мол;
 • да си заслужава цената, т.е. независимо дали е скъпо или не, да знаем защо и за какво плащаме;
 • да вибрира на моите честоти;
 • да ми донесе емоция, покой на душата и в същото време приключение 🙂

Първата локация за лято 2023 е:

ЯКОТО МЯСТО! Да! За първи път съм смела и отивам на къмпинг за две седмици, без да съм чела или разпитвала кой знае колко. Исках нещо различно, исках приключение, но не чак толкова, че да отидем на палатка. Наели сме бунгало с две спални и баня, та се надявам да е съвсем прилично и приятно. Не съм гледала какви барове и заведения има, разчитам късметът да ме отведе на готино място и мнозина потвърдиха, че ще е така, защото вече са били.

Тук основните причини да го изберем са:

 • наши приятели също ще бъдат там по това време;
 • всички само говорят за къмпинг и реших да пробваме;
 • стори ми се свежо приключение за децата и по-голямата свобода, която ще имат навън.
 • приемам го като предизвикателство към мен самата 🙂

Мястото резервирахме през приятели още през февруари и цената е 160 лв за вечер.

След това заминаваме за

Топола Скайс Резорт и Аквапарк

Реших, че след къмпинг преживяване на плажа можем да разнообразим с all inclusive хотелско настаняване и аквапарк за децата. Така се да се каже, малко почивка 🙂 За Топола Скайс Резорт съм чувала още преди 2-3 години от инфлуенсъри и мои приятели, които са били с децата там. Четох и доста отзиви в групата “На море и планина с деца” и си направих заключения, че това, за което се жалват майките там, изобщо не е проблем за мен, като: програмата за децата вечер е на английски, рецепцията е далече от паркинга и е пълно с чужденци.

Аз наблегнах на коментарите, че част от басейните в аквапарка се отопляват, храната е вкусна, стаите са чисти и просторни, децата се забавляват и не на последно място: гледките от хотела били уау, което автоматично ми осигурява няколко фотосесии там  🙂 А и не сме ходили на море в района на Варна с децата, което ми се стори интересно като опция, за да видят делфинариума и самия град. Да се запознаем с нова локация. Преди и след Топола Скайс Резорт ще бъдем нон стоп на плажа, така че не държим да посещаваме и там. Миналата година бяхме на подобно място във Влас и плажът не ни липсваше нито за миг през седмицата, която прекарахме там.

Мястото резервирахме през Luxury Discounts, които ползвам от няколко години и винаги намирам оферти и нови предложения, които да посетим. Цената за юли започва от 500 лв на вечер за помещение на нас и децата + all inclusive и ползване на аквапарка.

Следващата ни дестинация за семейна почивка през юли е

Oasis Beach Club 🙂

Трябва да призная, че искам да посетя Оазис от доста време, но все си мислех, че не е подходяща локация с деца, защото най-свежите си години съм прекарала в Лозенец по барове. Да, ама не!

Оказва се, че комплексът предлага уютни апартаменти за семейства с всички екстри за по-дълъг престой. Има детска площадка и басейни, подходящи за ползване от дребните. Плажът е на метри от хотела и се ползват чадъри и шезлонги там. Има бар на плажа! Какво още да искам 🙂

Мои приятелки бяха миналата година в комплекса и само пускаха приканващи сторита, та си го бях сложила в списъка с възможни места. По някое време може да отскочим и до селото Лозенец, за да си спомня добрите стари дни 🙂

Запазихме директно през сайта на Oasis Beach Club. Ние ще сме там в средата на месеца, така че може да се окаже доста приятно да се засечем, нали?

Продължаваме в Поморие и хотел

Dune Boutique. Последните 4 години отсядахме в друг само и единствено заради гледката. Можеш ли да си представиш 20-30 дни на една локация само заради гледката? Да! Но вече избрахме друг, защото онази апартамент не е достъпен за периода, в който ще бъдем ние, а и беше важно:

 • да има гледка;
 • да е на първа линия;
 • да е близо до санаториума, за да използваме бабата, която го посещава в същия период;

Цената е 180 лв на вечер за апартамент за семейство с две деца през юли и август.

За Поморие съм писала и разказвала доста и най-вече защо не ни омръзва да сме там всяка година и то за дълги периоди. Градът е приятен, любимият ми бар “Чайка” е там, има лунапарк в центъра, кумът лятото е там, кумата е в Бургас и може да отскочи понякога, хубаво е! Чисто е! Има чудесна канализация 🙂

Остава да избера още една локация, за да завърша август на морето и после хайде пак към Смолян на планина. В Instagram ще споделям в реално време къде съм и как си прекарвам, какво ме радва и какво препоръчвам, но от сега знам – на морето ли съм, нямам грижи 🙂

Ти резервира ли вече? Сподели коя е твоето място на морето в България за почивка или забавление с деца?

 

П.С. Този текст в партньорство с хотел Oasis Beach Club & Luxury Discounts 🙂 всяко мнение и дума са мои, както изборът и решението кои места и защо да посетя.

Виж и селекцията ми от преди година:

Избрах 9 луксозни хотела за семейна лятна почивка с деца в България, които бих препоръчала на база ваша, моя и обективна оценка

About author

Radostna Mama

Майчинството е забава и ви каня да я изживеем заедно на страниците на Radostna Mama. Нека забравим за битовите грижи при отглеждането на децата и да се отдадем на веселите моменти, шарените игри и пазаруването. Нека запечатаме в снимки всички свежи моменти и да ги споделяме!

No comments