6 заведения в и около Смолян, които са подходящи за деца и семейни сбирки

0

През лятото прекарам един месец в Смолян и имам възможност да посетя всички забавления за деца и семейства в града и околността. Ако имате нужда от идеи какво да правите при посещение на Смолян, Пампорово и наоколо, вижте тук:

А тук са обещаните 5 заведения с детски кът или подходящи за посещение с деца по повод или без:

VERANDA

Деян играе във Veranda

Veranda е най-новото място между Смолян и Пампорово, което радва гостите си с прекрасна зелена гледка, вкусна храна, гора на метър разстояние и катерушки за децата. Всичко това оградено, така че да няма къде да отидат децата и ние спокойно да хапваме и пийваме, докато те се забавляват.

Кипарис Алфа

Детската площадка към хотел Кипарис Алфа

Това вероятно е най-известният хотел в Смолян, който радва посетителите си с чудна площадка за децата. Дори и да не сте гости на хотела, винаги можете да отидете за обедно меню или просто кафе, докато децата ви се забавляват на батут, люлки, къщичка и пързалка. Локацията е удобна, ако сте планували посещение на църквата в Смолян, планетариум/ да, зная, че в момента не работи / или музея в града.

На кръстовището

Най-новото предложение се намира в кв. Райково, точно под Математическата гимназия, където съм учила известно време 🙂 Заведението е непретенциозно с осигурени за децата забавления в рамките на оградено пространство, но пък октоподът е жесток и го препоръчвам като топ идея за хапване там.

Bar & Dinner Face

Боян и Деян в очакване на нещо за ядене в Bar & Dinner Face

На центъра е до хубава площадка за децата, а отсреща има и надуваем замък за скачане. Не бих препоръчала нищо за ядене, но пък капучино или сладолед е ок за консумация 🙂 Има и акумулаторни колички близо до заведението, което да ви осигури още 15 минути спокойствие с по-малките деца в Смолян.

Хотел- механа Дафи

Радостна мама в механа Дафи

Любимо мое място, заради гледката, храната и детската част, но имайте предвид че през седмицата не работи преди 16.30 часа, въпреки че можете да ползвате съоръженията за децата, просто няма да има кой да ви обслужи или да ядете и пиете нещо 🙂 Почивните дни пък често има семейни празници и вероятно няма да ви разрешат да ползвате батутите, пързалката и стената за катерене за сметка на тези, които са резервирали.

Bohemi Bar & Grill

Деян кара кола в Bar & Grill Bohemi, Пампорово

На Пампорово е, точно преди кулата Снежанка и предлага слънце и сянка за малки и големи. Има кончета за яздене / 30 лв за 30 минутна разходка/, джаги, люлки, дарц, дори легла за полягане 🙂 Хареса ми. Препоръчвам картофени кюфтeта, защото ядох само това там.

Ако скоро имате път към Смолян, споделете дали сте посетили някое от моите предложения 🙂 Или пък добавете ново 🙂

About author

Radostna Mama

Майчинството е забава и ви каня да я изживеем заедно на страниците на Radostna Mama. Нека забравим за битовите грижи при отглеждането на децата и да се отдадем на веселите моменти, шарените игри и пазаруването. Нека запечатаме в снимки всички свежи моменти и да ги споделяме!

No comments