Моите 5 причини за усмивка през деня, които можеш да приложиш веднага и ти

Моите пет причини за усмивки всеки ден, без оглед на време, пространство и обстоятелства, вече не включват кафе или чай, както и ритуално извършване на каквото и да било. Те са прости и се старая винаги да са налични, за да ме държат в позитивно настроение:

Усмивка 1: Алармата ми за ставане сутрин е с 10 минути по-рано от необходимото, за да мога да се излежа, да се изпъна, да си помисля какво искам да облека, какво искам да направя и как да си набавя още малко радост и спокойствие преди всички лудници да са ме погълнали.

Усмивка 2: Поставям си задача/цел в деня, която не ми се прави, но е добре да свърша, за да може после да си се поздравя, че съм я постигнала 🙂 Това ме държи бодра и под пара, но винаги носи усмивка в душата ми, когато се справя 🙂

Усмивка 3: Старая се да имам поне едно нещо в деня, което да е здравословно, полезно и работи за здравето, духа и тялото ми. Упражнения ли ще бъде, прием на мултивитамини за имунитет ли ще е, да зарадвам няколко човека, които имат нужда от мен, няма значение, важното е да съм отметнала поне едно нещо такова в деня.

Усмивка 4: Дрехите! Старая се винаги да имам нещо за настроение – дали ще е розов цвят, буфан ръкави или къса пола, все нещо трябва да ме усмихне, когато се погледна в огледалото и изобщо не е необходимо да излизам навън. Обеци под формата на пеперуди, брошка конче или диадема с камъни също работи за усмивки 🙂 

Усмивка 5: Любимо занимание след всички задачи в деня: сериал, снакс, хоби като рисуване на таблета (уча се още, но ми е в списъка), книга или скролване в Pinterest с идеи за следващото парти.

Това са моите 5, но съм сигурна, че имам още поне 500, защото веднъж прочетох нещо от рода на

бъди като отражението в огледалото, което показваш на всички останали

и това някак ме замисли да не се усмихвам само за пред камера, хора или очаквания, а да преживявам радостта вътрешно и външно.

Дано този текст е усмихнал и теб или поне е изкарал твоите 5 причини за усмивки днес. Той е вдъхновен и провокиран от Immunotrofina D – таблетките за смучене мултивитамини за имунитет, които според мен не просто повишават имунитета, но и повдигат тонуса и настроението, помагат ми по-бавно да старея, по-малко да мрънкам и да си правя повече радости в деня сама. 24 таблетки са в една опаковка, но препоръката е да се приемат по-продължително, особено в студените зимни и мрачни дни, така че поне до април ще си ги смуча сутрин преди хранене ( моята първа храна е към 12-13 часа ).

Кои са твоите 2-3-5 причини за усмивки днес? Не ми ги казвай, просто си помисли за тях и нека е усмихнат денят ти 🙂

Оставете първия коментар

Тази статия може да ви хареса:
Майка на 3 деца и собствен козметичен бранд – вижте как го прави Елена от Смолян