Лазерна епилация преди, по време и между децата

19.10.2022

Вече съм на пета процедура лазарна епилация и въпреки че чудесно се информирах в началото за машината, за екипа, който ми я прави в KN център за красота, за това как се предпазвам веднага след епилацията и всичко, за което се сетих, сега съм изправена пред нови въпроси, които зададох на центъра и споделям с вас. Те са свързани пряко с лазерната епилация на бъдещите майки, на кърмещите майки и на тези, които имат деца, но искат още и не знаят, ако сега забременеят дали ще могат да имат гладки и лъскави крака без косми или ще се наложи да изчакат и после всичко отначало.

Започвам подред:

  1. Отлагах моята лазерна епилация по ред причини – беше скъпо, струваше ми се опасно преди да родя, после пък кърмех, накрая обикалях с бебета из градинки и площадки, мислех си, че ще ме боли, ще ме гори, но след няколко години на размисъл не само се реших, а вече дори я препоръчвам.

  2. Споделих опита си от горна устна, брадичка, подмишници, крака, интим. В текста можете да видите кое колко и как съм преминала, но по-важното е, че сега ме вълнуват следващите въпроси.

Колко често да правя лазерна епилация? Задължително ли е 10 процедури или може и по-малко? От какво зависи? Ето и какво научих и разбрах: честота на процедурите е индивидуална, препоръчва се да се направят поне 6 процедури, но при някои клиенти с хормонални проблеми може да се наложи и 10 – 12 процедури на дадена зона и това е нормално. Най-често така се случва на зона лице.

Какво се случва, ако имам направени вече 5 процедури и забременея? Какви са препоръките? Кога да подновя пак? Питам си аз при всяко посещение в KN център за красота и ми отговарят: ако забременея, лазерна епилация се прекратява. След раждане, ако не кърмя се изчаква около 6 месеца и при нужда се започват отново процедурите.

Важно ми е да знам, ако имам трето дете, докато кърмя, може ли да ходя пак на лазерна епилация? Отговорът е: не се препоръчва да се прави лазер по време на кърмене, заради хормоните, които са в различни нива и може да няма видим резултат. Някои обаче се осмеляват, правят го и им се получават чудесни резултати.

Очаква ли се космите ми да пораснат повече след дълга пауза и хормонални промени?Разбира се, всички ние сме различни, затова трудно може да се каже ДА или НЕ, но като цяло след направен курс от 6-10 процедури, спрямо зоната и човека, се препоръчва 1-2 пъти в годината поддържаща процедура и тялото ще се радва на липсата на косми.

Всяка жена, която плаща за лазерна епилация, ще иска да е вечна, нали? Въпросът ми е как да съхраня ефекта след лазарна епилация за по-дълго? Няма конкретно нещо, но със сигурност не се препоръчва кола маска и скубане с епилатор и пинсета.

Технологиите напредват. Вече не ни гори кожата, не ни пари, затова си мисля, че машината е важна, но така ли е? Машината, с която ми се прави, има ли голямо значение за дълготраен и красив ефект на кожата? Естествено, че има значение машината, с която се работи. В случая в KN център за красота работи с мощен диоден лазер Elysion Pro, който е снабден със специално разработена система за охлаждане “Crystal Freeze”, която прави процедурата безболезнена, защото охлажда както кожата, така и върха на апликатора. Някои медии и козметици го определят като най-добрия в своята категория, лично на мен ми харесва, че почти заспивам на крака и интимна зона, толкова приятно ми е.

Има ли заболявания, при които лазерната епилация е 100% забранена? О, да, някои от тях са: Фоточувствителност, дължаща се на прием на лекарства или на болест, остра инфекция в областта, където ще се прилага процедурата, области с новообразувания, риск от образуване на келоид, лечение с – ретиноева киселина ( 6 до 12 месеца), бременност или кърмене, силно пигментирана или черна кожа, имуносупресия, болести, сериозно засягащи органите, диабет, при който не е постигнат задоволителен контрол (долни крайници), лезии ,при които съществува риск да станат злокачествени, хора в ремисия, след преболедуване на раково заболяване, за които обаче няма да мислим, защото лично аз се чувствам добре и се надявам да продължа така и след 10-та процедура с лазера в KN център за красота.

В заключение мога да кажа, че съм спокойна, че дори и да реша да раждам трето дете, лазерната ми епилация няма да е била напразно и веднага след 6-ти месец кърмене, се връщам за още 🙂

Пък ако на теб ти се тества за първи път, можеш да опиташ с малка зона в неделя или понеделник до 30.11.2022г, когато в KN център за красота има супер промо цени. Започни с горна устна примерно, макар че аз бих заложила на крака, за да не го мисля това нито зимата на спа, нито лятото на плажа 🙂

https://kncenter.bg/promotion/lazerna-epilatsia-promo/

Този текст е написан в партньорство с KN център, който посещавам почти всяка седмица и мога лично да гарантирам за качеството на услугите, усмивките и професионализма на екипа, както и цялостното настроение, което получаваш след визита там.

ЗАПАЗИ своя час за KN център за красота директно онлайн: https://reservation.kncenter.bg/reservations/start?site=1

Оставете първия коментар

Тази статия може да ви хареса:
Как да си направиш детски кът „На терасата“ стъпка по стъпка