Образователни видеа за деца от 0 до 6 години, които ползвам за Боян и Деян

0

Най-накрая! Най-накрая някой да помисли за най-малките и техните онлайн образователни нужди вкъщи. Последния път, когато прекарахме месеци с децата в нас, бях изровила интернет да търся подходящи видеа за Боян на 4 и Деян на 2. Намерих някои за спорт, други за по-големи, които им пусках колкото да не е без хич, но вече имам готово решение и то се казва

EduTalents.me

Най-якото на тази платформа е, че ще намаля гледането на безсмислени клипчета от YouTube, а ще увелича screen time за смислени, интересни, забавни и най-вече образователни видеа.

Платформата е за деца от 0 до 6 години и е създадена изцяло на база техните нужди. Вече седмица я ползвам и за двете деца, като ясно виждам как спрямо възрастта имат различни интереси и искат своите видеа.

Деян се запали по едно клипче за логопедични упражнения с буква М – гледа, отваря уста, показва зъби, плези се, има истинска интеракция с това видео, което в същото време му помага да изговаря правилно и лесно буква М. (виж видео тук )

Боян си хареса много видеото за 5-6 годишни на тема планети и слънчева система и когато седне пред таблета иска да му го пусна отново.

Иначе платформата е разделена на секции:


 https://edutalents.me/ref/9/

0- 36 месеца – Тук майките на бебенца ще намерят съвети как да общуват с тях, преди да са проговорили, как да разпознават емоциите им и значението на плача. Има видеа за хранене, игри, масажи. Много любими са ми приказките. Има и песни 🙂

3-4 годишни – Това е секцията, която най-често ползвам, защото Деян е на 2.7, а Боян на 4.6 и така съчетавам с двете. И двете се радват на експерименти, на игри и английски език с Питър 🙂

5-6 годишни – Макар Боян да е по-малък и той обича да вижда какво правят големите, а в тази секция има видеа с дечица, които говорят за планети, математика, изследват света около нас и неговите физични явления. Йога, фокуси и упражнения за умни нинджи са любими и на мен.

Преди дни разказвах на една майка за EduTalents.me и тя ми каза директно:

  • Има ли видеа, с които просто да оставя децата? Писна ми да съм им бавачка и пред лаптопа.
  • Има! – беше моят кратък отговор.

Разбира се, възрастта, интересите и настроението на детето ще определят дали и колко да го оставите само с видета, но за себе си мога да кажа, че вече умувам да предложа на създателите на платформата да ни улеснят още повече като ни направят стриктна програма за бебета, за малки и по-големи деца по дни и часове и седмици 🙂 представи си: твоето дете е на 4 и не ходи на градина цял месец по различни причини, трябват ти програма иначе шансът да се побъркате един друг е голям. Винаги можеш да си я създадеш сама и да включиш полезно съдържание в нея – игри, физическа активност, творчество, математика и т.н. Точно тук на помощ идва EduTalents с видео съдържание, което е специално създадено за деца и то по възрастови групи, по направления и интереси.

Лично аз препоръчвам да се регистрирате на сайта, за да имате безплатен достъп до първите образователни видеа, от които ще научите повече за спецификите в развитието на ключовите възрастови периоди, както и да се запознаете в демо урок със заниманията и съветите на специалистите, а после вече да решите какъв тип абонамент искате за вас и вашето дете.

https://edutalents.me/bezplatno/

Някои разбират по-добре като им се пее, други като им се показват картинки, а трети докато играят футбол в хола 🙂 и все пак си мисля, че това е една добра алтернатива на безумните клипчета, кито децата биха гледали, ако им дадем свободен избор. А що се отнася до бебенцата – физически упражнения, приказки и такива за развитие на сетивата им са чудесно улеснение за майките, които искат да дадат повече на малкото си, още преди да е проговорило и проходило. Защото всяка комуникация и видът й с децата ни има значение, не е е ли така?

П.С. До 31.12.2020 можеш да ползваш промо код

 JBUPEEP8

за 10% отстъпка при абонамент на този линк:

https://edutalents.me/ref/9/ 🙂

About author

Radostna Mama

Майчинството е забава и ви каня да я изживеем заедно на страниците на Radostna Mama. Нека забравим за битовите грижи при отглеждането на децата и да се отдадем на веселите моменти, шарените игри и пазаруването. Нека запечатаме в снимки всички свежи моменти и да ги споделяме!

No comments