Без фон дьо тен през лятото – 5 процедури да го постигна

0

Имам си едно лятно желание ( добре де, имам доста повече от едно от юни до септември:) и то е да бъда един месец на плажа + да не ми се налага да слагам фон дьо тен. С други думи да не ми се налага да заглаждам тен, да прикривам несъвършенства, да матирам пъпки и т.н.

Искам чиста, свежа и дишаща кожа, но за да я имам започнах месеци по-рано да се грижа за нея редувайки тези 5 процедури. Дали моето желание ще се сбъдне, ще ви споделя през юни-юли, а дотогава нека ти разкажа кога и как ми правят

– HydraFacial

– DermaOXY

– Forlle’d

– pHformula

– Detox Phytomer

в KN център в Младост 2.

Няма да ги сравнявам помежду им, защото всяка една има различна задача, която да изпълни по пътя към моето лятно желание 🙂

HydraFacial

За първи път чух за тази процедура преди време, когато моя много близка приятелка ми спомена, че ще й правят, но тогава ми се стори далечно за мен. И ето ме сега, почти всяка седмица посещавам центъра за красота и с удоволствие лягам да се погрижат за мен. Специално HydraFacial е терапия, която се грижи кожата да е

  • почистена,
  • хидратирана,
  • сияйна и
  • да прави усмивката по-красива на свежата кожа. Третира черни точки, комедони, запушени пори, розацея, пигментни петна, фини линии, бръчици, торбички под очите и много други проблеми. Всички звезди в Холивуд я обичат. Приятна е, няма нищо болезнено, загряващо или оставящи червенини след нея. Кожата получава няколко серума на база нуждите ти. Включва и лимфен дренаж, който ми звучеше малко плашещо, но се оказа, че почти не усещаш нищо, а в същото време отстранява токсините от тялото. С други думи лягаш, релаксираш, ставаш и заминаваш с по-сияйна кожа.

Преди дни разбрах и каква е разликата между машините с патент HydraFacial и останалите, които са просто Hydra(Нещо си). Серумите в първата са специални и патентовани, не могат да се ползват други за тези американски машини и съответно това вдига качеството, очаквано и цената. Оглеждайте се и за червените и сини светлини, които при оригиналната машина са задължителни. А в KN център накрая получаваш и кислородна терапия като бонус.

DermaOXY

Първоначално си мислех, че DermaOXY е процедура само за майки, разбирай за баби, защото си представях, че майка е перфектният клиент за нея. Не, че не е, но и на мен ми пасна, дори ми хареса. Идеята на процедурата е със специфични бустери, съдържащи хиалуронова киселина, витамини, пептиди, антиоксиданти и 95 % чист кислород да усетиш, че сякаш си била на лифтинг и имаш подобен ефект, да изглади бръчките и фините линии и дълбоко да хидратира кожата. Готино и приятно е, така че и тази терапия влиза в списъка ми към целта “без фон дьо тен през лятото”.

Forlle’d

Ако трябва да избера една процедура, която да ми правят докрая на живота всяка седмица, то това би било точно Forlle’d. И преди съм писала хвалебствия за нея, но пак са й малко 🙂 За съставките и как действа можеш да прочетеш и в сайта на KN център, но за мен е важно да разкажа как те кара да се чувстваш – принцеса и преродена. Точно това усетих аз след първия ми Forlle’d, когато с най-нежните четки на света лицето ми беше галено и обгрижвано. Иначе е високотехнологична козметична марка с комплекси хиалуронова киселина, които са 600-4000 пъти по-малки от стандартните молекули, което улеснява значително тяхната пенетрация дълбоко в кожата и спомага за нейното по-добро хидратиране и обновяване в дълбочина. Тук почистването и хидратацията са издигнати на друго (разбирай високо японско) ниво.

pHformula

Една необходима процедура, която обаче трябва да се направи доста преди морето според мен, защото включва по-сериозна работа с лицето и е добре да не се излагам на слънце по цял ден непосредствено след терапията. Лично аз усетих дискомфорт два-три дни след нея, но после дойде първият ефект от пилинга, усетих нежната и гладка кожа под старата, веднага започнах да планувам следващата си такава процедура, но с по-лек химичен състав. Накратко:

Химичният пилинг с pHformula е метод за кожен ресърфейсинг. От името лесно можеш да си представиш, че се сменя кожата и е нормално да има зачервявания. Тя представлява комбинация от фармацевтично активни вещества, които възстановяват повяхналата и състарена кожа, а на 36 нищо чудно моята да се равнява и на 45-годишна. Ползването на слънцезащита с висок фактор /50/ след химичния пилинг с pHformula е задължително.

Активните терапии включват:

– акне терапия

– терапия Витамин C

– терапия розацея

– терапия шия

– избелваща терапия

– антиейдж терапия

-спешна S.O.S маска

и препоръчвам да се направи поне една такава процедура по пътя към “без фон дьо тен”.

Detox Phytomer

Тази процедура е част от общата грижа за кожата и последния път ми я правиха, когато бях планувала пилинг, но на следващия имах 3 събития и не можех да бъда със зачервена или излющена кожа. Затова получих почистване, детокс и освежаване на кожата, което ми даде и нужния релакс, а на следващия ден можех спокойно да се гримирам. В случая обаче това е още една терапия, от която имам нужда през определен период от време, за да може да вкарам кожата в “чист и сияен” режим, да оставя всички гримове вкъщи и навън да излизам само с висок фактор слънцезащита. Ползвам 50-ти както за лицето, така и за тялото, защото освен че се боря срещу вредните лъчи, също така се пазя от петна, които септември се чудя как да избеля 🙂 Шапка и очила също никога не са излишни 🙂

Това са моите 5 процедури, които редувам и се надявам в следващите няколко месеца да дадат такъв резултат, че наистина цяло лято да си “позволя” снимки и разходки без фон дьо тен, без грим и филтри 🙂

Ако и ти имаш такива тайни или явни желания, при първата ти среща в KN център /или поредна, де/, кажи им, че си ми приятелка и си поискай 10% отстъпка. Ще ги предупредя да ти я дадат 🙂 После заедно ще се снимаме за Инстаграм 🙂

Не забравяй да поискаш и консултация за козметиката, която да ползваш след процедурите, защото те предлагат разнообразие, но лично аз нямам как да ти препоръчам това, което работи за мен, че ще бъде готино и за теб. Аз се доверявам на професионалната консултация, а после и козметика.

P.S. Този текст и всичките ми посещения са в партньорство с KN център в Младост в на ул. Киприян 280. Избрах центъра за дългосрочна съвместна работа и тествам всяка една процедура лично, за да говоря адекватно и от първо лице. Ако имаш някакви въпроси, винаги ще се радвам да разкажа какво и как усещам аз, защото при грижата за кожата всичко е индивидуално.

About author

Radostna Mama

Майчинството е забава и ви каня да я изживеем заедно на страниците на Radostna Mama. Нека забравим за битовите грижи при отглеждането на децата и да се отдадем на веселите моменти, шарените игри и пазаруването. Нека запечатаме в снимки всички свежи моменти и да ги споделяме!

No comments