5 високотехнологични продукта, които улесняват живота на родителите и децата им

0

Днес ще ви разкажа за 5 продукта, които никога не съм тествала, но вярвам, че ако ги имам у дома, животът ми ще се улесни в пъти. Сега пиша за тях, а когато се сдобия с тях един по един, ще ви пиша отново дали съм била права или съм се заблудила.

Мразя да чистя. Всички, които ме познават, ще го потвърдят. Старая се да има някакъв ред в нас, но прах, прахосмукачка, бани, прозорци – ужас. Тук на помощ идват разни джаджи, които си мисля, че ще ми помогнат да поддържам по-чист дом, макар че все ще трябва и аз да положа някакви усилия.

Пречиствател за въздух AIRFREE ЛОТОС

От доста време умуваме да вземем пречиствател за въздух. Има десетки предложения на пазара, но този ме впечатли с няколко основни характеристики, от които първата е съвсем женска: има антистрес лампа хах. Зная, че това не е основна причина да избера такъв продукт, но когато гледаш малко бебе, винаги ти тряба лека светлина, която да не дразни, а да ти помага да се ориентираш. Другото, което доста ме изкефи, че дизайнът й е така направен, че дори детето да го бутне, няма никакъв проблем – спира автоматично. И сега към ключовото:

  • този пречиствател няма филтри;

  • няма вода, която да циркулира и да сменяш нон-стоп;

  • безшумен е.

В описанието си производителите твърдят, че е “Без йони и озон/ Airfree използва TSS™ технология, работеща без озон и йони, и не изпуска вредни емисии. Airfree намалява токсините и корозивния озон, които според Агенцията за защита на околната среда, могат да предизвикат астма и унищожаване на белодробната тъкан. Изключителната TSS™ технология на Airfree е единствената, която намалява количеството на озон и унищожава микроорганизми едновременно.

Airfree използва единствено топлина за изгаряне на микроорганизмите. Не работи с филтри от фибростъкло, триклозангланцирана хартия или материали, които могат да бъдат вредни за тези, които оперират с него или околната среда.

Унищожаването на микроорганизми започва на 15-та минута. Премахва всички микроорганизми, като плесен, бактерии, вируси, алергени.”

И наред с всички технологични решения, за мен готино се оказва, че когато имаш пречиствател на въздуха в стаята, прахът видимо намалява, както и нуждата от постоянното му почистване.

749 лвhttps://www.tehnomix.bg/prechistvatel-za-vazduh-airfree-lotos

И докато съм на вълна ЧИСТО, наскоро разбрах за напълно български продукт, който отдавана разглеждам като опция: почистващ робот.

Smart Vacuum Cleaner Maya-Copy

Maya е прахосмукачка робот, създадена от MClimate, българската фирма, която улеснява нашия живот. Обичам да подкрепям българските идеи, за това проучих плюсовете на този продукт пред останалите на пазара. Освен цената, която е доста изгодна на фона на китайските и други еквиваленти, супер много се изкефих на камерата, която е вградена в прахосмукачаката.

Купуваш си чистачка, а си осигуряваш и куче-пазач за дома. Супер фен съм на приложенията и всякакви екстри, които улесняват живота ми. Когато разбрах, че с апп мога да управлявам тази машинка, да й казвам кога да чисти, съвсем ме спечели. Четох, че можеш да я настроиш да почиства площ от над 200 кв на всеки 24 часа. Създателите й твърдят, че е по-мощна от останалите на пазара и че издържа по-дълго, преди да се върне да се зареди отново. Изобщо на хартия звучи супер, но както и предишния продукт, все още го нямам удома, за да потвърдя дали това е така. Зная, обаче, че ако я имам, няма да се навеждам, а тя ще си чисти ли, чисти след Боян и всичките му идеи за правене на мизерия. 

359 евро, https://store.mclimate.eu/product/doveri-se-na-maya-za-chistotata-v-tvoya-dom

Хигиената на дома е важна, но не повече от здравето и благополучието на децата в него. Наскоро попаднах на термометъра Myki, който ми се видя доста полезен за мъниците. Закрепя се под мишничката му и изпраща постоянно информация на родителите чрез приложение. Всеки, който има бебе или малко дете у дома, ще се съгласи с мен, че в болните дни почти не спите, за да следите температурата. Е, струва ми се, че този продукт ще ни улесни в тежките нощи, защото приложението дава индикация, когато температурата се промени.Честно да ви призная, не мога да си представя как точно се закрепя с тези лепенки, но ако сте сдобия с него, веднага ще снимам и публикувам.

99 лв, https://myki.care/shop/product/myki-care/

TOMMEE TIPPEE Електрически уред за приготвяне на адаптирано мляко

Преди близо година чух за пръв път, че имало машина за приготвяне на адаптирано мляко. Толкова се впечатлих, че веднага проверих какво е, как работи, колко струва. Сега виждам, че ги има вече и в България, не са невероятни скъпи и според мен значително помагат на майката, която не може да кърми или поне дохранва с мялко. Особено през нощта, когато бебето си спи, а ти тряба да подготвяш вода, храна, мерки и да не разлееш. С Боян имах доста грижи с кърменето, вероятно и сега ще имам същите проблеми, та още от сега се замислям кой и кога да ми подари този продукт:)

299 лвhttps://www.hippoland.net/tommee-tippee-elektricheski-ured-za-prigotvjane-na-adaptirano-mljako-42370872


И пак заради проблема с кърменето, нон стоп ми се налагаше да мъкна термос с топла вода, за да съм винаги подготвена с храна, когато съм навън. Това е причината, преди да родя второто, да търся опции за улесняване на живота. И намерих “мултифункционалната дизайнерска бутилка Iiamo go – първото в света самозатоплящо се бебешко шише! Не съм го виждала на живо, не съм го тествала, но ми се струва адски удобно. Производителите му твърдят, че с помощта на специалния пълнител, само за 4 минути, бебешкото шише Iiamo go затопля необходимата доза мляко до препоръчителните 37 градуса без електричество, без кабели, без значение къде се намирате. С него дори и не помисляте къде и как ще притоплите следващото шише с мляко когато сте извън дома, през нощта или на път!”

Е, такова шише ми трябва и на мен.

68 лв, http://carra.bg/Iiamo-go-orange-and-purple-baby-bottle

И накрая пак ще кажа, че нито един от тези продукти не съм тествала лично, но имам хубавото усещане, че помагат на родителите и техните деца да живеят по-лесно и спокойно. Супер много се кефя на високите технологии, за това се старая да ги прилагам ежедневно – все пак всички те са създадени, за да ни правят щастливи.

–-> Кои са вашите любими технологии, без които вие и децата ви вече съвсем не можете да живеете?

#RadostnaMama

About author

Radostna Mama

Майчинството е забава и ви каня да я изживеем заедно на страниците на Radostna Mama. Нека забравим за битовите грижи при отглеждането на децата и да се отдадем на веселите моменти, шарените игри и пазаруването. Нека запечатаме в снимки всички свежи моменти и да ги споделяме!

No comments

Услуги за брандове

Имам готова презентация за вас! Пишете ми на me@radostna.com и ще я получите. В нея съм включила основните услуги, които предлагам, много статистика, цени и ...