17 места, където можем да заведем деца от 1 до 3 години в София за забавление, спорт и образование (подходящи са и по-големи)

0

В София е пълно с места за забавление на малки и големи, писала съм за тях и имам поне 99 заведения с детски кът, но сега съм подготвила списък с малко по-разнообразни занимания за най-малките в града:

Детски център на Столична библиотека
Детският център на Столична библиотека разполага с над 65 хиляди книги, VR стая и др., редовно има събития и занимания за най-малките. Тук можете да видите програмата.

Адрес: пл. „Петко Р. Славейков“ 4, София
Тел.: 02 801 5972

https://www.facebook.com/childrenscentreofsofiacitylibrary/

Плувам с мама и тати
Ако сте фенове на водата, искате и децата ви да свикват с нея от малки, тези уроци и занимания са за най-малките от 3 месеца до 5 години, но с участието на родителя. Има 4 локации в София, на които можете да проверите дали ще ви допадне.
Адрес: ж.к. София Парк, кв. Манастирски ливади, ж.к. Студентски град, Бункера, р-н Витоша, ул. Донка Ушлинова 2
Тел.: 088 748 8558

https://pluvanesbebe.bg/bg/

Музейко
Музейко е едно от най-любимите ми места в София за деца, защото ходим там с баба, а аз мога да работя в чудесното им кафене. Иначе е така направен, че да могат най-малките от 1 година да имат свое кътче и пак да са заедно с по-големите си братя и сестри. Винаги има допълнителни занимания и е интересно за децата и родителите. С посещението си очаквайте интерактивни игри, научни работилници и арт ателиета за деца от 1+ година, както и чудни рождени дни се случват там. О, за малко да забравя калната градинка, която работи в топлите месеци, но си носете допълнителни дрехи и чорапи 🙂

Адрес: ул. „Проф. Боян Каменов“ 3, Студентски град, София
Тел.: 00 359 2 902 00 00

https://www.muzeiko.bg/bg

Climb Academy
Другото ми любимо място в София, където водя децата, моите са на 4 и 6 сега, са стените на Walltopia и по-конкретно Climb Academy. Приемат деца над 3 години, има програма и обучение, но и кафенето им е прекрасно за работа, за рожден ден и среща с приятели.


Адрес: бул. Цариградско шосе 111В, София
Тел.: 0888 038 835

https://climbacademy.eu/

Stuart Little Kids Zone Cafe
Трябва да призная, че не съм била в това заведение, но всички толкова го хвалят, че нямаше как да не го включа в списъка ми със забавления за най-малките.

Адрес: ул. „Кишинев“ 17, Хладилника, София
Тел.: 088 689 5982

https://www.facebook.com/stuartlittlekids/

The Little Gym Sofia
Когато моите деца бяха по-малки ги водех и доста им допадаше да спортуват с игри на английски език, но сега са по-големи, на нас ни е далече и вече се забавляваме на други места, но не спирам да ги препоръчвам. И екипът е чуден, а и правят рождени дни там. Заниманията представляват класове за развиване на активно движение, стимулиране на мозъчната дейност и социални умения за момичета и момчета от 4 месеца до 12 години.

Адрес: бул. България 118, Манастирски ливади, София
Тел.: 088 859 4441

https://sofia.thelittlegym.eu/

“Детски център с ластици за висене” или новото любимо място на Боян в София – The Little Gym

Столичен Куклен театър
Водила съм децата в Операта, когато бяха много много малки и беше хубаво. В Куклен театър не сме били, но предполагам, че е още по-забавно и интересно, защото е предвидено да бъде за най-малките. Може да сте попадали и на ПАНАИР НА КУКЛИТЕ, който представя едни от най-интересните и модерни заглавия в областта на кукления и уличен театър не само от България и Европа, но и от целия свят.

Тел.: 02/988 54 16

http://www.sofiapuppet.com/

Детски Клуб Аристокотките
Този детски клуб ще ви хареса, защото предлага и почасово гледане на деца, а от опит знам, че това може да се окаже безценно в някой момент. Лично аз не съм посещавала, но отзивите са хубави.

Адрес: ул. Рилски езера 2-4, София
Тел.: 087 984 1010

https://aristokotkite.com/

Национален природонаучен музей
Музеят е чудесно място за ново знание, любопитни факти и приключение. Освен всичко, което могат да видят децата, лично аз не знаех, че там може да се празнува рожден ден и децата се впускат в ‘Откриватели на съкровища в музея’ – образователна игра за деца до 15 броя. 90 минути е, струва 120 лв и не може да консумирате никаква храна там, така че планирайте партито другаде.

Адрес: бул. „Цар Освободител“ 1, София
Тел.: 087 922 6573

https://www.nmnhs.com/index_bg.php

Киндиру
От най-малки бебетата вече посещават тези занимания за развиване на мозъка и тялото, което ми се струва много сладко, особено за майката, която социализира и не скучае нон-стоп с бебето вкъщи. КиндиРу е научно обоснована сензорно-моторна перцептуална програма и представлява система от занимания и игри, които стимулират интелектуалното, емоционалното, социалното и физическото развитие на бебетата и децата. За деца от 6 седмици до 7 години.

Адрес: Бъкстон, Гео Милев, Изток, Лозенец, Люлин, Младост, Черни връх

https://kindyroo.bg/

KIDS ONLY
Детският целодневен арт център предлага творчески и музикални класове, литература за деца, детски театър, уроци по английски и математика и др.

Адрес: ул. „Ивелин Димитров” 18б
Тел.: +359 886 003 853

https://www.facebook.com/kidsonlydailycenter/

Споделено пространство – детски център и танцова академия
И в това пространство не съм била лично с децата, но щом организират почасово гледане – одобрявам 🙂 а и всяка събота организират събития за деца.

Адрес: София, кв. Полигона, бл. 13, партер (зад мосю Бриколаж на бул. Цариградско шосе)
Тел.: 089 568 828

https://spodelenoprostranstvo.com/

ДЕТЕгледане (Витоша)
Полудневна и целодневна грижа за деца, почасово забавление, арт работилница, състезателни игри за деца.

Адрес: ул. „Джон Атанасов” 1
Тел.: 088 334 4442

https://www.facebook.com/detegledane/

Парк Боби и Келли (Патиланци)
Когато Боян и Деян бяха по-малки, редовно бяхме там, затова спокойно мога да препоръчам мястото за най-малките. Има катерушки, открито и закрито пространство за игри, предвидено е и за най-малките, иначе официално е от 1 до 12 години.

Адрес: ул. „Филип Аврамов“,  ж.к. Младост 3, София
Тел.: 02 974 4839

https://www.parkbobykelly.bg/

Софийска опера и балет
Представленията за деца са вълнуващи, интересни и децата могат за първи път да докоснат до това музикално и театрално изкуство, както и да влязат в красивата Опера.

Адрес: бул. „Княз Александър Дондуков“ 30, София
Тел.: 02 800 6266

https://www.operasofia.bg/repertoire

Детски театър в City Mark Art Center
Само веднъж водих Боян там, не беше очарован, но децата менят мненията и настроенията си постоянно, затова смело препоръчвам мястото с интересни постановки и подходящо за мъници в центъра на София.

Адрес: София, бул. “Янко Сакъзов” 30
Тел.: 02/955 74 78

https://www.cmart.info/for-children-and-babies

Quartal Food Park
Фен съм на мястото за хранене, но все по-често виждам, че организират занимания и забавления за деца, което искрено ме радва, защото е на открито, децата могат да се веселят, докато родителите се видят с приятели или се хранят в приятна обстановка. Вижте програмата за всяка седмица във Facebook страницата им.

Адрес: бул. „Черни връх“ 69
Тел.: 089 782 8752

https://www.facebook.com/quartal.city

About author

Radostna Mama

Майчинството е забава и ви каня да я изживеем заедно на страниците на Radostna Mama. Нека забравим за битовите грижи при отглеждането на децата и да се отдадем на веселите моменти, шарените игри и пазаруването. Нека запечатаме в снимки всички свежи моменти и да ги споделяме!

No comments