Трите правила за добро възпитание в „Детска стая“ идват от Италия

0

Познавам Дани от преди години, когато заедно се забавлявахме в Брилянтин с приятелки. Днес тя е успешен юрист, собственик на детска занималня и майка на две прекрасни момиченца. Гордея се с такива жени, които съумяват да съчетаят няколко основни дейности в един ден и в края му да нарекат себе си „радостна мама“. 

1. Ето как Дани Попова вижда себе си: Здравей, аз съм Даниела. Майка на две забавни и палави момиченца. Юрист, декоратор и собственик на детска занималня. Обичам децата си, обичам децата, обичам забавленията, книгите и Италия – редовно пътувам до там и черпя идеи от богатата и модерна италианска култура. Старая се във всеки един аспект на забързаното си ежедневие да дам 100 % от себе си.

2. Каква е разликата между това да имаш едно и две деца?

Разликата е, че сърцето ти се оказва мноооогооо по – голямо и способно на любов, отколкото някога съм си мислила, че е. Второто дете ме направи по – зряла, по – уверена и смела в решенията си. Сега съм по – спокойна и знам, че каквото и да стане – ще го посрещна с усмивка на уста. Децата са това, което освен,че ни подлудява, ни кара да мислим креативно, да се борим със страховете си и да приемем любовта без страх във всичките и аспекти.

3. От къде дойде идеята за „Детска стая“? Каква е концепцията?

Идеята за „Детска стая“ дойде покрай голямата ми дъщеря Моника, която е първи клас. Исках да мога да и обръщам повече внимание, а не да я оставя в училище, където може да получи възпитание и възприятие за света, което по някакъв начин в по – късните и години да и попречи да се развива свободно и уверено. Исках да й дам спокойствието, което аз вече имам и увереността, че света не е страшно място, увереност във себе си и в нейните способности да се приема такава каквато е и да се развива с надграждане и търсене на красивото. Концепцията на „Детска стая“ е точно това. Обич към децата, развиване на техните вътрешни емоции и способности, даване и търсене на съвет от тях и за тях. Децата са голям учител и, когато се вслушваме в тях и техните нужди само им помагаме да растат уверени и добри в света, който ни заобикаля.

Голяма част от интериора на „Детска стая“ е заимстван от Холандия, Германия и Австрия, които държави са едни от най – развитите в областта на детското душевно, психическо и физическо здраве.

Нашето мото е: бъди добър, бъди смел и бъди възпитан.

Вярваме, че само с промяна на мисленето към по – добро от малки, можем да изградим възпитано и добро общество.

4. Как съчетаваш работата с твоите и чуждите деца? Какви правила си поставила?

Това е много трудно. Общо взето по цял ден търча. Буквално. Денят ми преминава от юриста в детската занималня и после в това да съм жена и майка. Когато съм в занималнята се старая да съм еднакво добра и с моите и чуждите деца. Правилата са еднакви и за двете страни. Раздавам медали, когато са добри или се сърдя, когато някое дете ( мое или чуждо) се държи лошо. Имаме всякакви правила, но най – важните са:

всеки се държи добре с останалите.

Казваме постоянно ‚моля“ и „благодаря“.

И винаги се храним културно.

Тези три неща работят безотказно. Срещите ми с Италия много ми повлияха – италианците спазват тези три прости правила и наистина са едни от най – животообичащите хора, които съм срещала. Когато се спазват тези три правила после самата аз виждам света по – приятен начин. Децата обичат „Детска стая“. И не го казвам, защото е нещо мое, а виждам, че са спокойни, споделят с мен и останалите учители и приемат това място като свое.

5. Сподели твоята тайна “Как да си радостна мама”

Тайната ми е: първо аз да се чувствам добре в кожата си. Да се чувствам красива и спокойна. Съществена част от това да си радостна мама е, децата да са спокойни и щастливи около нас, а те не биха били, ако ние не се чувстваме добре със себе си. Както каза една приятелка: “Ти си слънцето на тези малки вселени“. И, осъзнавам, че е права. Затова се старая да разгонвам бързо облаците, когато надвисват над мен. Децата имат нужда мама да е радостна, само тогава растат уверени и спокойни.

Напълно съгласна съм с Дани:) А вие очаквайте още срещи и разговори с радостни майки, които успяват да бъдат красиви, успешни в своите бизнеси и дейности, а и да допринасят за щастието и спокойствието на нашите собствени деца,

#RadostnaMama

P.S. Ако ви е интересно да посетите Детска стая, ето конткати:

гр. София

жк. Манастирски ливади

ул. 413 бл. 89А

тел.: 0877 087 949

facebook.com/detskastaya.bg

 

About author

Radostna Mama

Майчинството е забава и ви каня да я изживеем заедно на страниците на Radostna Mama. Нека забравим за битовите грижи при отглеждането на децата и да се отдадем на веселите моменти, шарените игри и пазаруването. Нека запечатаме в снимки всички свежи моменти и да ги споделяме!

No comments