Каним те на детски шик базар в Музейко на 18-ти май – продаваш или купуваш дрехи и играчки?

0
h

Преди време бях писала на тема какво да правим с умалелите дрехи на децата, а днес ви каним на детски шик базар в Музейко на 18-т май от 10 часа. Аз лично бих желала да продам купища детски играчки, но точно в този ден ще успея да посетя само като купувач. Ето и какво ще ни очаква на базара на KIDS & CHICKS в събота:

  1. Какво е kids & chicks и кой стои за него?

Kids&Chiks е идея, която има за цел да събере на едно място родители, които са затрупани и искат да изпразнят гардеробите на мъничеата си от умалели детски дрешки, обувки и играчки, както и за родители, които биха искали да обновят гардероба на децата си, с нови и запазени стоки, на достъпни цени. Това е базар, където всеки, който пожелае може да се включи. Зад идеята сме аз Анна Грозданова и Мартина Теодосиева (скорошна радостна мама).

2. Какво представлява събитието , което организирате на 18-ти май?

Събитието на 18-ти май ще се проведе в учебния корпус на Музейко от 10:30 до 17:30 има около тридесет места за продаващи. За целта сме ангажирали 2 зали, където всеки, който пожелае ще може да донесе и продаде всичко, което техните деца вече не използват. Участниците имат усигурени маси или щендъри, където ще могат да изложат стоките си. Необходимо е да подберат запазени и добре изглеждащи стоки, които те самите биха закупили за децата си. Цените се определят от тях.

3. Как протече предишното и какво се случи тогава?

Миналогодишното издание беше през септември и въпреки, че беше през почивните дни и в София почти нямаше хора, дойдоха както пазаруващи, така и продаващи. Тогава отзивът беше много положителен и това ни наведе на мисълта, че един такъв базар има своето място в София и ще бъде. Освен достъпните цени на запазени и качествени детски стоки за нас е много важно, че това е малка стъпка, която води към намаляване на потребителската консумация и спомага за опазването на околната среда, което в днешно време е изключително важно, въпреки че доста хора все още не се замислят за това.

4. Кой очаквате да посети базара?

Родители на дечица – от новородени до тинейджъри, тъй като това са и стоките, които ще бъдат намерени. Всеки заинтересован може да разгледа в събитието и на страницата ни. Част от изложителите започнаха да качват снимки със стоки, които ще бъдат на базара.

5. Какви са условията за участие на продавачи и купувачи?

Купувачите могат да посетят базара безплатно. Ако искат да се включат в някое от събитията на Музейко има билети, които се закупуват от тях. Тъй като ние сме външна организация, нямаме общо с техните активности. В този ден ще има доста кръжоци и занимални за малчуганите по роботика, керамика, йога и ще бъде изключително активно и забавно. Ще има, надяваме се, голям поток от деца и родители. За продаващите има малка такса за участие, която покрива организационните ни разходи. Пишете ни ще ви отговорим.

6. Какво още сте измислили по време на събитието?

По време на събитието се получава една много приятна и социална атмосфера, тъй като само по себе си е нещо доста различно от това, което самите хора правят в ежедневието си. Предния път самите продаващи споделиха, че са се чувствали изключително добре, правейки нещо различно от стандартното ежедневие, което само по себе си прави базара едно истинско преживяване. Иначе самите ние сме поканили и нашите партньори от “I can too”- организация, която подкрепя деца в неравностойно положение. Всеки, който има желание ще може да ги посети и си закупи нещо от тях. Ако нещо остане непродадено и хората искат да дарят, ще имаме грижата да дадем на семейства в неравностойно положение.

И за финал: каква е тайната да си “радостна мама”?

Мартина: Тайната да си радостна мама е да имаш време за себе си, освен за най-важните хора в живота ти. Да отделяш време за неща, които ти носят радост и удоволствие, за да се зареждаш с положителна енергия, която след това да споделяш с любимите си хора. Много мами се отдават напълно на децата и семейството, като забравят за себе си и своите нужди. За мен едно от най-важните неща е да намирам и малко време, което дабъде само за мен, та дори и това да са 10-15 минути на ден, да прочетеш няколко страници от хубава книга, минути да се насладиш на небето и слънцето в тишина, да си изпиеш чаша вино на спокойствие, след като малчуганите са легнали.

За повече информация следете страницата на организаторите във Facebook:

https://www.facebook.com/pg/kidsandchicksbg/

и дайте GOING на събитието: https://web.facebook.com/events/607675189742616/permalink/613679615808840/

А ако искате да знаете къде ходя и какво правя през уикенда с моите деца, следвайте ме в www.Instagram.com/radostna,

https://www.instagram.com/p/BxKEE1tDrYR/?utm_source=ig_web_copy_link

#RadostnaMama

About author

Radostna Mama

Майчинството е забава и ви каня да я изживеем заедно на страниците на Radostna Mama. Нека забравим за битовите грижи при отглеждането на децата и да се отдадем на веселите моменти, шарените игри и пазаруването. Нека запечатаме в снимки всички свежи моменти и да ги споделяме!

No comments