10 идеи какво да правите с малките дрехи на децата ви

0

Аз съм от късметлийките, чийто две малки деца / с разлика година и 11 м / се родиха в един сезон и така не се налага да купувам почти нищо за второто, както и да мисля какво да правя с малките дрехи на първото. Но ако вие не сте като мен, ето няколко идеи:

1. Не правете нищо с тях! Изперете и складирайте за следващото. Ако няма къде да ги държите, занесете ги на майка, баба, съседка или пък в хранилища под наем. Kiler.bg е първият такъв склад, за който се сещам, благодарение на рекламата, която правят нон-стоп. Лично аз не съм ги ползвала и всичко мушкам по шкафове или нося при майка 🙂

2.Поканете бременните си приятелки на гости, както и тези с деца на възрастта на дрехите ви, разтворете чаршията у дома, докато те си избират, можете да пиете кафе, вино или чай в забавна компании и смешни истории.

3. Запознайте се със Скрито в скрина – магазин за втора употреба детски дрехи, където майки продават дрехите си и други майки ги купуват за децата си. Ако не стават за продажба, могат да ви вземат и като организират някое от големите си събития да ги подарят на дечица.

4. Продайте ги в някоя платформа като OLX.bg или Bazar.bg или във форум за майки.

5. Организирайте базар за детски дрехи с други майки, но не ви съветвам да продавате обувки там. Първо няма как да ги хигиенизирате достатъчно добре и второ малките деца оформят свод и походка с тях, което само ще повреди на следващите дечица, които ще ги носят. Лично аз не мисля да давам обувките на Боян да бъдат носени от брат му Деян. Освен гумени сандали за плаж или гумени ботуши.

На базара за безплатни рокли на Radostna в парка Гео Милев 2017 г

6. Намерете семейство, дом или фондация, на която да дарите дрехите си. Предполагам, че има изисквания за дрехите на по-малките, особено тези до една година, но не ми се е налагало да търся и проверявам, така че имайте го предвид, ако решите да се разделите с вашите по този начин.

7. Рециклирайте в някой магазин като H&M, където ще ви дадат талони за отстъпки при следващи покупки.

На погачата си Деян получава подарък от H&M и някои от дрехите могат да се върнат пак там

8. Опаковайте и ги поставете в някой от многобройните контейнери за дрехи на Български Червен Кръст. Не съм наясно къде отиват и кой точно ще ги ползва, на какъв принцип, но ако ви вълнува, винаги можете да се обадите на номера за контакт или да им пишете.

9. Използвайте ги за карнавал, украса или други игри с децата. Направете им диадеми и фиби за коса, опаковайте детски чаши или кутии, ушийте си гирлянд или пък знаменца за декорация на някой рожден ден. Готини идеи има в You tube, а аз ви давам произволно избран линк – Как да ползваш старите дрехи на децата за декорация 

10. Направете кукли от парцали и ги подарявате на други деца, направете базар с цел продажба или подкрепа на кауза или просто зарадвайте кучетата в квартала.

Каквото и да решите да правите с умалелите дрехи на децата си, нека е полезно, забавно или смислено за някой друг. Не ги изхвърляйте просто в коша, моля ви,

#RadostnaMama

About author

Radostna Mama

Майчинството е забава и ви каня да я изживеем заедно на страниците на Radostna Mama. Нека забравим за битовите грижи при отглеждането на децата и да се отдадем на веселите моменти, шарените игри и пазаруването. Нека запечатаме в снимки всички свежи моменти и да ги споделяме!

No comments