Заведенията с градини, където очите се наслаждават на зелена гледка

0

След въпрос във Facebook страницата на Radostna Mama на каква тема искате да е следващият пост е време да откликна на най-много заявилите желание за

Заведения с градини.

Избрах 12 заведения с градини за вас, които лично съм посетила и по-важното – имат приятна атмосфера със зеленина. Когато започнах да търся места, които да ви представя, се оказа, че повечето са с просто изкарани маси и столове навън и никой не е помислил за гледката.

Започвам с кварталното ни Snobs foodbar & cafe – има изнесена част, която гледа към улицата, но ако влезете вътре ще се разкрие приятна градина сред дървета и цветя, за които са се погрижили в началото на топлия сезон. Приятната атмосфера за допълва от белите столове и маси, както и малките “дивани”. Все още подготвят външната част, но съм сигурна, че до месец ще е едно китно чудно място за кафе, обяд и среща след работа. Жалко, че не снимах днес, защото нямат хубави снимки на градината. Храната е вкусна, а от скоро имат и обедно меню. Има отделена детска част, която обикновено е засипана с прашец и листенца от дърветата, но става за един час.

Преди да дойда да живея в Гео Милев, прекарах повече от 5 години в Дружба. Там имам две любими места за препоръчване. Едното се намира на езерото и съответно гледката е натам – Fly Bar & Dinner. Приятно е, цените са приемливи, храната не е особено вкусна, но пък е просторно и за кафе в квартала си е съвсем ок.

Друго квартално заведение, което бих препоръчала в района на Дружба и има зелена хубава приятна градина, е Монтесито. Няколко са причините, поради които ми допада – зеленината е съчетана с бели шатри и усещането за лукс се засилва от хубавите меки части на столовете. Правих тържество на Боян там и храната е съвсем вкусена. Цените също са ок. Персоналът е доста ресторантьорски и е на една ръка разстояние от Jumbo, ако ви се налага да пазарувате там.

Следващото квартално заведение, за което се сещам с хубава гледка и храна е Ciccione в Бизнес парк, Младост. Сандвичи и мезета на нормални цени, хубаво кафе и гледка към езерото. Чух, че сега има костенурки там и със сигурност ще е атракция и за малките. Има и добре поддържани зелени части, което прави съботно-неделното сутрешно или следобедно кафе още по-приятно.

И продължавам в посока Околовръстното – София ринг мол с всичките открити заведения с гледка към Витоша е отличен избор не само за уикенда, но и за бизнес срещи. Едно от наистина приятните места там е Scandal Lounge Cafe,

но и да заложите на Виктория или

Crystal Burger & Steak няма да сгрешите. През седмичните дни е доста спокойно и почти има винаги места във всички изброени заведения.

От Околовръстното се качваме към Симеоново, където за мен топ локация със зеленина е My Choice. Добре поддържана зелена ливада, удобни столове и малък син басейн за разкош, който да допълва гледката. Почиваш, хапваш вкусно, а ако имаш и карта за отстъпка си тръгваш съвсем доволен с -15% от сметката. И там организирахме тържество за Боян, което премина без нито една забележка от моя страна.

Пак в посока Околовръстното, но леко встрани е Басейн Вила Спаго Бистрица – за лятото е ясно, басейнът е винаги препълнен. Но за този сезон мястото е с прекрасна гледка към зелени ливади и къщи. Има занимания за децата и изобщо си е малко бягство от София, а е съвсем наблизо. Там почти винаги ядем кебапчета, пържоли и пържени картофи с домати и краставици, така че до сега не сме сгрешили в избора. Вкусно и разумни цени.

И обиколката ни се връща към центъра, където съм избрала само три заведения, за които да ви споделя. Едното е Cache в Park Center. Фен съм на моловете и се възползвам от всичките им екстри, а това заведение предлага хубава тераса с изглед директно към парка за търговския център. Там сме празнували рожден ден на мъжа и храната не беше особено вкусна или разнообразна, но за коктейл, кафе или просто нещо свежо след работа е супер. Дори лятото слагат пуфове пред заведението директно в парка, където децата могат да се веселят на воля.

Клуб на архитекта е другият ми избор за хубаво място с градина в центъра на София. Скъпо е. Приятно е. Има зеленина и очите почиват в спокойна атмосфера. Предлагат и обедно меню, което прави заведението привлекателна локация за доста бизнес срещи през седмицата.

Последното място, което реших да ви препоръчам е Once Upon A Time Библиотека. Ретро стил, отделени шатри и маси, сгушени директно в парка сред зелени дървета и растения. Приятно е за пийване, но храната също не е за наяждане.

Това бяха моите 12 заведения с градини, където не просто си навън, а и гледката те кара да искаш да поръчаш отново и отново. Както винаги, ще се радвам да споделите вашите любими места с градини и хубав изглед – в квартала, извън София или малко познати за тълпите.

#RadostnaMama

About author

Radostna Mama

Майчинството е забава и ви каня да я изживеем заедно на страниците на Radostna Mama. Нека забравим за битовите грижи при отглеждането на децата и да се отдадем на веселите моменти, шарените игри и пазаруването. Нека запечатаме в снимки всички свежи моменти и да ги споделяме!

No comments

Аксесоари, вдъхновени от Lego + ПОДАРЪК

Когато преди две години раждах Боян, в болницата се запознах с Йоaна. Руса усмихната и деликатна мацка, с която продължихме да поддържаме връзка. Преди време разбрах, ...