5-звездно морско изживяване с деца в България

0

Къде на море в България с деца, но да е хубаво, чисто и вкусно?

Връщам се от чужбина за кратко и искам наистина класно място за семейна почивка.

Искам затворен комплекс с различни екстри в него!

Ако може да има и водни пързалки, ще е супер!

А, да, и спа за някой друг масаж!

И храна нон-стоп, защото децата никога не са гладни на закуска, пропускат времето за обяд и в най-странното време казват “гладни сме”.

И да е инстаграмъбъл за снимки, че голямата по цял ден това прави 🙂

Добре, на 24.07.2022 отвори Voya Beach Resort в Свети Влас, 5-звездно ултра ол инклузив изживяване, за което сега ще разкажа, а ако пасне на вкуса ти, можеш да видиш повече на сайта им и в техните профили в Instagram & Facebook.

Хотелът разполага с 350 стаи и апартаменти, но надали това ти е най-важно, защото всички въпроси, които получих по време на престоя ми там, бяха свързани с плажа, храната, анимацията за децата, температурата на басейните, хавлиите, хигиената, обслужването на персонала и наличието на сладолед 🙂

Ние бяхме настанени в луксозна фамилна стая с гледка към морето. За двама възрастни и две деца на 4 и 6 е чудесна опция, а за мен лично да виждам водата накъдето се обърна още от ставането, е допълнителна и задължителна част от морската ми ваканция.

На въпроса за храната все още се чудя как да отговоря, защото е вкусна, разнообразна, постоянно има къде и какво да ядеш и пиеш, но на думи някак не може да се опише. Снимките са едно добро начало и все пак, когато си в основния ресторант, опасността от това да искаш да опиташ всичко е голяма, както и самото доближаване до сладкишите води риск до повишаване на настроението и апетита само от гледката 🙂

За родителите на малки деца и бебета хотелът съвсем улеснява престоя, защото винаги има налично адаптирано мляко + къде да бъде затоплена водата за него, както и пюрета и нектари за по-големите.

Има няколко ресторанта – основният работи за закуска, обяд и вечеря. През целия ден е отворен и друг за бърз снак, но ако влезеш в него, ще разбереш, че си е съвсем ресторант, приготвят ти храната на място + имаш богат избор от сандвичи, сладкиши, плодове и любимото за мен деконстриурано суши, както аз реших да го наричам. Всеки ден е различно: с риба тон, сьомга, скариди, бяла риба и тн. Наличен е и по-висок клас ресторант, който можеш да посетиш след резервация и е включен в цената. Съвсем близо е до морето и гледката е запленяваща. Чудесна и за снимки 🙂 Сладолед имаш цял ден, защото се оказа, че това е важно не само за децата, но и за доста възрастни.

В сладкарницата, както аз я наричам, можеш да си избереш сладкиш, кафе или алкохолна напитка и да се насладиш на всеки миг с гледка към морето.

Барът за напитки е отворен от сутринта до 23.30 вечерта, където получаваш кафе, вода, безалкохолни, коктейли, всякакви алкохоли / български и чужди марки са /, бира /наливна и в кенчета/ + усмихнато отношение от младежите, които те обслужват. Може би тук е мястото да спомена, че персоналът е доста, виждаш навсякъде хора, които искат и те обгрижват, така че да не ти липсва нищо.

Има и стая с храна, която работи от 21.30 до 7.30, така че след детска дискотека, ако има някое дете гладно или пък се прибереш от вечерна разходка и ти се прииска нещо сладко, салата, сандвич, някой здравословен крем с чия, отиваш там 🙂

Басейните са 3 – два детски с по 40-50 см и един голям до 1.50 м. Температурата не зная каква е, но децата не излизаха от тях по цял ден, а аз, на която все й е студено, си прекарвах доста време с пояс поничка в тях, така че със сигурност не са студени, но не са и допълнително подгрявани.

Водните пързалки са 4, пускат деца над 1.20 м сами и работят до 18 часа.

На плаж не сме ходили, но ме информираха, че хотелът няма собствен, ползва се публичния, който е достъпен в двете посоки от хотела – ляво и дясно на около 5-7 минути. Има един, който е с платени сламени чадъри и друг с шезлонги. По спомен цената е 10 лв за шезлонг, 10 лв за чадър и се плащат на място.

Анимацията за децата и възрастните започва в 10 сутринта. Младежите са супер енергични и работят с желание и настроение, което си личи както в детския закрит кът, така и около басейните. Вечер в 20.30 има детска дискотека, а в 21.30 програма за големите.

Хавлиите се вземат от спа центъра срещу картонче, което получаваш при регистрация в хотела, както и за всяко дете има подарък играчка при пристигане– много сладко решение 🙂

Масажите и процедурите в спа центъра се заплащат допълнително, а към цената са включени ползването на фитнес, два закрити басейна, сауна, парна и турска баня.

За децата има две площадки на открито, както и закрит детски кът, в който каки и батковци гледат малките в определени часове през деня. Боян и Деян рисуваха тениски там и бяха много щастливи от резултата накрая 🙂

За родителите на малки деца сигурно е важно, че в комплекса има налично медицинско лице през деня, а вечер е на повикване и до 15 минути може да бъде на място.

Вероятно пропускам да споделя още детайли от престоя ни във Voya Beach Resort, но винаги можеш да ме питаш в Instagram или Facebook профила ми или просто да видиш сайта на хотела: https://voyaresort.com/. А тук има кратко видео от 5 дневния ни престой:

Този текст е в партньорство с Voya Beach Resort, който посетих между 24.07.2022 и 29.07.2022 по покана на хотела. Всяко мнение в него е лично мое, хваля го, защото ми хареса и бих се върнала с радост там 🙂 Ти можеш да резервираш почивката си още сега тук: https://voyaresort.com/bg/.

About author

Radostna Mama

Майчинството е забава и ви каня да я изживеем заедно на страниците на Radostna Mama. Нека забравим за битовите грижи при отглеждането на децата и да се отдадем на веселите моменти, шарените игри и пазаруването. Нека запечатаме в снимки всички свежи моменти и да ги споделяме!

No comments