Рожден ден на деца от 2 до 12 години в София – 13 заведения, места, забавления и адреси

0

Вече ни писна да празнуваме вкъщи и при спазване на правила и изисквания можем да зарадваме децата с истинско парти в заведение, на трамплини, в музей или пък в любимия им детски кът. Ето 15 предложения, които смятам, че са подходящи за деца от 2 до 12 години, а някои дори и за по-големи, а и стават за родители.

#1 be/be garden

Адрес: ул. Мур 15, кв. Манастирски ливади, София

Сайт: https://www.bebegardensofia.com/

Facebook: https://www.facebook.com/bebegardenbulgaria

Бях там преди седмици и това, което ми хареса в be/be garden, беше паркингът + голямата зона за игра. Не ми допадна, че разграничението по възрасти пречи на Боян и Деян да играят заедно, а по принцип няма проблем да ги оставям сами / 3.9 и 5.8 г/. Не ми допадна и храната, както и че беше студено в частта, която е най-близо до детския кът. И все пак го слагам на първо място в новия ми списък със заведения, защото в заведението е приятно, храната не е най-добрата, но зависи и какво си поръчаш. Аз ядох патладжан и беше чудесен, пържените картофки обаче не 🙂 Има и външна част за игри, което за топло време си е направо разкошно.

Има куп забавления, които можете да видите в сайта им, но не забравяйте, че детският кът се заплаща допълнително от консумацията в заведението.

#2 Ginger Layout

Адрес: Сердика Център

https://www.facebook.com/GingerLayout

Обичам молове и когато има заведение с ок детски кът, това ми пасва чудесно. В Ginger Layout детският кът не е голям, но има къде да скачат и да се спускат по пързалка в топки, да катерят, а за по-големите видях и екрани за някакви игри. 3.60 лв е за 30 минути, а храната в заведението доста ми допада. Все пак си мисля, че това е подходящо място за по-малки деца.

#3 Green Sport

Адрес: ул. Гео Милев 158, Слатина, София

Сайт: https://greensportbg.com/

Facebook: https://www.facebook.com/greensportsofia/

Все още не съм била лично там, но толкова го хвалят, че звъннах да го посетя. Оказа се, че работят само за организиране на рожден ден и детският кът в момента няма свободен достъп, но по снимките ми изглежда чудесно. Отзиви за храната в ресторанта и обслужването нямам, но пък има опция за футбол, минифутбол и тенис на маса.

#4 Area 52

Адрес: Ринг Мол, Ниво 0, Околовръстен Път 214

Сайт: https://sofia.area52parks.com/

Facebook: https://www.facebook.com/Area52TrampolinePark

Това място е страхотно. Скачаш, викаш, силна музика те стимулира да го правиш пак и пак. Според мен е подходящо за по-големи деца, дори за тийнейджъри, защото всеки път като ходя с моите, има младежи, които си правят състезания, забавляват се и скачат като луди 🙂

Заведението не предлага храна, но предполагам, че при запитване за рожден ден може да се уреди, защото има и отделни зали за провеждане на тържество. Провери го , ако все още не ги.

#5 Capella Play

Адрес: THE MALL, София, бул. Цариградско шосе 115з, етаж 2

Park Center Sofia, бул. „Арсеналски“ 2, 1421 ж.к. Лозенец, София

Mega Mall, бул. „Царица Йоанна“ 15, 1336 ж.к. Люлин 7, София

Сайт: https://www.capellaplay.bg/bg/

Facebook: https://www.facebook.com/CapellaPlaySofia

Едно от любимите места на Боян и Деян за свободна игра след градина. Били сме и на няколко рождени дни там и винаги децата са се забавлявали чудесно, затова спокойно го препоръчвам. Храната в The mall е ок, така че вероятно самите ние ще отбележим 6-ти рожден ден на сина ни там. Харесва ми, че пространството е огромно и има забавление за катерене, скачане и футбол, строене на кули и най-вече криене и гоненица. Някои аниматори доста забавляват децата.

#6 Work&Play „МаМаУо“

Адрес: ул. „549-та“ 33, ж.к. Сухата река, София

Сайт: https://workplay-mamayo.business.site/

Facebook: https://www.facebook.com/workandplayMaMaYo

Не съм го посещавала лично, но на външен вид ми изглежда готино, а и отзивите за него са добри. В момента работи само за рождени дни и събития, а има и опция за coworking space за родителите, но трябва да се направи предварителна уговорка.

#7 Flo Art Center

Адрес: ул. „Костенски водопад“ 110, кв. Манастирски ливади, София

Сайт: http://businessaccountbg.com/flo-art-wine/

Facebook: https://www.facebook.com/FloArtCenter

И това заведение не съм посещавала лично с децата, но ми изглежда сладко и подходящо за по-малки рожденици и празнуващи. Редовно споделят арт работилници за деца в моята група във Facebook: https://www.facebook.com/groups/SofiaKidsEvents/ и съм изградила положително мнение за мястото на база това. За родителите също е предвиден приятен кът с около 50 места, кетъринг, бар с безалкохолни, алкохолни и топли напитки.

#8 Mr. Pizza

Адреси: Мол Парадайс,

Бул. България 49 Б

Бул. Васил Левски 53

Бул. Никола Й. Вапцаров 6

Бул. Йерусалим 22, ж.к. Младост 1

Сайт: https://www.mrpizza.bg/bg

Facebook: https://www.facebook.com/mrpizzaoriginal

Ние посещаваме детските кътове на Mr. Pizza в Младост, който е открит навън и няма опция за вътре, както и понякога този в Мол Парадайс. Двете са много различни, но се харесват на децата, затова и бих препоръчала. Храната е средно стандартна, нищо впечатляващо, но и не е това целта, когато приоритет са ти децата да играят и да се изморят. Не зная дали за рождени дни би било толкова готино, колкото за игра през почивните дни и просто ползването на детския кът. В Младост е безплатен, но на другите места се плаща допълнително.

#9 Стюарт Литъл 

Адрес: ул.Кишинев 17, кв.Лозенец, София

Facebook: https://www.facebook.com/stuartlittlekids/

Мястото не е ново и ми изглежда подходящо за по-малки деца (до 8-9 години примерно), но не съм го посещавала лично и мнението ми е само на база снимки и общи впечатления.

Иначе всички коментари и отзиви за мястото са положителни и с изключение на това, че няма кухня, мястото е чудесно. Организират частни тържества и рождени дни.

#10 Музейко

Адрес: ул. Професор Боян Каменов № 3, София 1700

Сайт: https://www.muzeiko.bg/bg

Facebook: https://www.facebook.com/muzeikobulgaria

Боян толкова харесва мястото, че купихме 3-месечна карта за посещение. Просто няма какво да не му се хареса и като човек, който е там всеки уикенд по 1 или 2 пъти / разбирай и събота, и неделя /, смело мога да заявя, че Музейко е супер за посещение на деца над 2 години, с баби или гледачки, за рожден ден, за обяд или кафе, за работа и за забавление.

Екипът на музея е чудесен, с отлично отношение към децата, дори когато те се държат ужасно. Храната е приемлива, а когато организират рожден ден един човек поема групата, развежда в музея, измисля им занимания и така хем ги обучава, хем ги забавлява. Обстановката е с пространство и въздух, постоянно дезинфекцират и наистина нямам забележки. Вън има и кална градинка за по-топли дни.

Може да се празнуват тематични рождени дни според възрастовата  група на децата – 5-6 години, 6-12 години, 7-12 години и  9-13 години.

#11 Just place

Адрес: бул. Цариградско шосе 133, корп.4, София

Сайт: https://justplace.eu/

ФБ: https://www.facebook.com/JustPlaceTrampolines/

Моите дребни много обичат да скачат и когато потърсих онлайн видях, че в София има поне 3 места, на които могат да го правят. Just Place ми се стори подходящо да споделя, защото забавленията включват басейн с меки кубчета, скачане с борд и ски, скачане с колело, high performance батут и high performance Freestyle, както и тенис на маса. Има тераса с гледка към цялата зала, която е подходяща за отдих и за място за придружителите. Центърът предлага организиране на рождени дни с времетраене 2 часа. Предполагам, че храната може да се уреди допълнително, а и е за по-големи.

#12 Funtopia

Адрес: Парадайс Център, ниво +3, бул. “Черни Връх” 100, София

Сайт:https://sofia.funtopiaworld.com/

ФБ: https://www.facebook.com/FuntopiaBulgaria/

Все още не съм водила децата във Фънтопия и го отчитам като сериозен пропуск. Всичко на картинки изглежда точно по вкуса ми: нинджа предизвикателства, стена за катерене, трамплини – TRAMPOLINE BASKETBALL, FOAM PIT, FREE ZONE, Ескейп Стая за деца до 12 години и Клауд Клаймб. В центъра се предлагат няколко различни пакета за организиране на рожден ден, като всеки един пакет за включва настаняване в парти зона, храна и фасилитатори, които да се грижат за децата. А и е в мол, какво повече да пожелае една майка?

#13 Family Mood или Deni House

с детски парти център Патето Яки

Това е квартално за мен заведение и съм била веднъж, защото детският кът е на втори етаж, което към момента не е проблем, но когато децата са по-малки не е съвсем удобно. Иначе се плаща допълнително от консумацията в заведението, където храната е хубава и хората са мили. Не зная как е по време на рожден ден, но има аниматор и достатъчно пространство с място за катерене и скачане.

Това са моите “нови” места в София за празнуване на рожден ден или просто за игра с деца, докато вие се видите с близки или поработите.

Винаги се радвам на нови предложения, които можете да споделите в групата за Събития и места за деца от 0 до 7 години в София тук:

https://www.facebook.com/groups/SofiaKidsEvents/ със снимки и впечтления от първо лице.

В блога има цяла секция със заведения с детски кът и не само.

Вижте някои от списъците тук:

В блога ще намерите още, ако напишете дума „заведения“ в търсачката 🙂

Ако скоро сте празнували рожден ден или сте посетили готино място без повод, но пък с деца, независимо дали е в София или не, елате да споделите под тази снимка:

About author

Radostna Mama

Майчинството е забава и ви каня да я изживеем заедно на страниците на Radostna Mama. Нека забравим за битовите грижи при отглеждането на децата и да се отдадем на веселите моменти, шарените игри и пазаруването. Нека запечатаме в снимки всички свежи моменти и да ги споделяме!

No comments