Самоинтервю на Радостина Христова с Радостна мама по случай 3-ти рожден ден на блога

0

Усмихнах ли ви с идеята ми за публикация днес? Това е известен похват, когато искаш да споделиш нещо със себе си за бъдещето като мемоар или с други думи по-долу си говоря сама, за да си го прочета след години, но в същото време е публично и ти имаш свободен достъп до мислите ми 🙂

Радостина Христова задава въпросите на блогъра Радостна мама по случай 3-ия рожден ден на www.mama.radostna.com:

Радостина: Честит рожден ден на блога! Ти успя! 3 години не се отказа, много ли са, малко ли са, какво мислиш?

Радостна мама: Мерси 🙂 За мен три години са доста най-вече защото не се отказах, но в същото време са и началото на много дълги приключения, които тепърва ще ми се случат. Мисля си, че е супер да си мама блогър с мисия.

Радостина: Каква е твоята мисия?

Радостна мама: Моята мисия е определена от името ми 🙂 Тя е да радвам околните, да пресъздавам радостта от майчинството и да показвам розовата страна на ежедневието. По този начин градим общност от щастливи майки, спокойни деца, а от там и по-здрави и сплотени семейства, не е ли така?

Радостина: Така е, но все пак аз задавам въпросите сега. Кажи ми какви са целите ти за 2021 и какво искаш да ти се случи като мама блогър и инфлуенсър?

Радостна мама: Искам всичко: да доставям супер полезна и вдъхновяваща информация, текстове и картинки; да се науча да снимам храна; да изградя дългосрочни партньорства, да започна работа с нови клиенти, да изкарвам повече пари, да си почивам повече и да съм по-креативна. Каквото се сетиш, искам го, стига да е готино 🙂

Радостина: Какво мислят близките ти за тази измислена професия мама блогър и инфлуенсър?

Радостна мама: Близките ми са доста модерни хора и са супер в час с новостите. Не мисля, че изброените са професия, а по-скоро занимания. Реално аз съм маркетолог и книгоиздател, арабист, но не и блогър по професия. Просто в момента се занимавам с това. Иначе в началото доста ми се подиграваха, че постоянно се снимам, но после започнаха да предлагат сами услугите си. Например майка казва “Искаш ли да те снимам сега, че после няма да ми се снима” 😀

Радостина: Как реагираш на коментари, че ползваш децата си, за да изкарваш пари?

Радостна мама: Не получавам често такива коментари, но как да реагирам? Самата истина си е, те имат толкова прищевки, че трябва да намерим баланс – аз за тях, те за мен 🙂 Иначе реално аз върша цялата работа, те просто чат -пат присъстват на снимки или сторита, но реално не се впрягат за мен. Боян много обича да се снима, а Деян като е в настроение.

Радостина: Не те ли е страх да снимаш децата си?

Радостна мама: Винаги когато чуя такъв въпрос, ме хваща страх. Но това е риск, който семейно сме поели и разчитам повече на добрината у хората, отколкото да мисля за злините. Наясно съм с рисковете и напоследък все повече се замислям кое кога качвам, какво тагвам и изобщо гледам да не се филмирам по темата.

Радостина: От какво друго те е страх?

Радостна мама: Както всеки човек и мен ме е страх от милион дребни неща, както и големи, но винаги се старая да не мисля за страховете си, а за нови форми на вдъхновение, работа и успехи.

Радостина: Кажи ми повече за съпруга ти?

Радостна мама: Мъжът ми е златен. Сбъднатата ми мечта като визия, чувство за хумор, добрина, спокойствие, интелект и отношение към мен, децата и цялата ни рода от двете страни. Няма какво повече да желая от него, освен да ме снима по-често. Иначе е програмист, съдружник е в софтуерна компания, която се занимава с онлайн магазини. Зодия рак е и от Стара Загора.

Радостина: Как са децата, ядосват ли те?

Радостна мама: Винаги ме ядосват. Обърна ли се, измислила са 100 начина да ме ядосат. Обаче и аз много ги дразня 🙂 После заедно се смеем на измислени думи и смешки. Добре са.

Радостина: Колко деца си си представяла, че ще имаш и как вървят плановете в тази посока?

Радостна мама: За мен семейство с три деца е идеал, надявам се да ми се случи, но още малко и ще стане ясно дали ще си остане мечта или луда реалност.

Радостина: Какво ти липсва от времето преди мама блогърството и децата?

Радостна мама: Вече забравих какво беше по това време:) Но свободата да решиш нещо днес и утре да го направиш, да си пийнеш спокойно, без да се тревожиш, че трябва да возиш деца някъде, да си ходя по сбирки и партита нон-стоп не ми липсва особено заради децата, а заради Ковид последно време. Не мисля за нещата, които нямам, а за тези, към които се стремя сега.

Радостина: Какво щеше да работиш сега, ако не беше блогър от дома?

Радостна мама: Дигитален маркетинг щях да практикувам някъде, защото това правя освен блогърството. Сигурно щях да съм в някоя малка българска фирма, която сега прохожда и има супер амбициозни цели, винаги са ме привличали такива, а не огромни корпорации, в които ти си просто един служител.

Радостина: Пожелай си нещо за 3-тата година на блога?

Радостна мама: Да стане на 30 и да се казва блогът на леля Радка. После да стане на 90 и да се казва блогът на баба Рада 😀

Радостина: Добре се получи!

Радостна мама:

Съгласна съм. С такъв кадърен интервюиращ 🙂

И за финал една покана за включване на живо с мен в инстаграм профила ми, който ще се случи днес / 08.03.2021 г/ от 11 часа с участието на 4 супер жени:

Татяна Духарска – Вийн, бижутер и личен консултант, bj-diamonds.com

Милица Закитанова, бизнес дама, villamelnik.com

Гергана Маринова – Гайдарова, собственик, Znaiko.bg

Мая Бобева – Атанасова, създател и собственик, cleverbook.bg

А по-късно през деня ще обявя и трети подарък от общо 10, които сме подготвили като изненада на всеки три дни за рождения ден на блога. Идвай сега:

About author

Radostna Mama

Майчинството е забава и ви каня да я изживеем заедно на страниците на Radostna Mama. Нека забравим за битовите грижи при отглеждането на децата и да се отдадем на веселите моменти, шарените игри и пазаруването. Нека запечатаме в снимки всички свежи моменти и да ги споделяме!

No comments