Какво се случва с моето предизвикателство #НЕнаПодутияКорем

0

Преди около седмица започнах ново предизвикателство и го нарекох НЕнаПодутияКорем 🙂 В социалните мрежи споделям как от лятото правя йога. После ми хрумна да съм на режим и упражнения. Писах за моите прословути 9 см от талията, които си заминаха с много усилия, режимно хранене и упражнения 5-6 дни в седмицата.

Днес ви споделям най-новото предизвикателство, на което реших да се подложа и то се казва

пробиотици.

Реших, че ще продължа да спазвам режим, но все пак ми е доста трудно без шоколад, баклавички и бисквити, например. Няма да ям никакво пържено, спазвам модерен фастинг, който представлява хранене от след 12 на обяд до 20 вечерта. Не го препоръчвам, защото не съм сигурна, че е правилен за всеки, много хора имат нужда от хубава закуска, от поне 4 хранения на ден. Просто споделям, че аз се чувствам много добре, не усещам глад преди 13 часа на обяд и си позволявам някакви лакомства, а и гледах филм, четох статии, че организмът има нужда от повече време за обработка и пречистване след вчерашното хранене, затова реших да го приложа.

Но да се върна към новото предизвикателство – ПРОБИОТИЦИ.

През лятото пуснах видео как Боян и Деян си хапват шоколадови перлички Bactojoy или това са пробиотици с натурален шоколад, които са подходящи както за деца, така и за възрастни. Можеш да си ги хапваш директно или като украса на храна. Лично на мен и на децата много ни допадат, защото са ни като десерт.

Та същата марка пробиотици предлагат и продукти, специално за жени. Казват се Bactojoy femin и досега не бях ги пробвала, въпреки че ги имам вкъщи. Но след среща с Мариета Захариева, основателка на марката и създател на фирмата Bulgarbiotic, реших, че това ще е следващото предизвикателство, на което ще се подложа, след 30-дневното на Ирина, за което ви разказах. Явно постоянно имам нужда жени да ме предизвикват 🙂

Мариета ми разказа как действат пробиотиците за жени. Обясни ми как са създадени специално за нас, защото влияят на pH-то ни както в стомаха, така и в най-женския ни орган. Попитах я директно

– Какво ще се случи, ако приемам редовно пробоиотици в продължение на 21 дни / таблетките в една опаковка са 20, но ми се стори готино да са 21, за да го превърна в навик / и получих следния отговор:

„Обещавам да свалиш поне 2 сантиметра от талията си, защото този пробиотик е създаден да отнеме газовете в коремчето, да усетиш лекота и да повлияе на този така мразен от всички ни подут корем.“

Не ми трябваше повече. 2 см ми звучат супер, защото зная колко трудно е да се махне всеки един сантиметър от там, особено след две деца и след 35 години.

Затова аз си отправих предизвикателство да съм редовна в приема на пробиотик Bactojoy фемин в продължение на 21 дни. И още нещо – предизвиквам и вас заедно да кажем

#НеНаПодутияКорем с #женскипроботикBactojoy :

  1. Започни да приемаш Bactojoy femin заедно с мен – аз съм една седмица напред, но това няма никакво значение:)
  2. Премери се в началото и в края на предизвикателството, като се опитай да не ядеш всички любими неща в един ден и час 🙂

Лично аз ще споделям в края на всяка седмица какво се случва с моя корем, какво усещам, какви други ползи или негативи съм забелязала. Като цяло приемът на пробиотици със сигурност не може да ни навреди, дори и да не ни помогне, но тайно се надявам да намаля талията си с още 2 см и да усетя тази лекота в корема, защото вече близо месец и половина поддържам свалените килограми и сантиметри, но ми се иска да не усещам подутия си корем така видимо и да се чудя как да го крия.

Реално след първата седмица на прием мога да заявя две неща – харесват ми, усещам корема си някак по-лек, талията е с 1 см надолу, но още не смея да се хваля за повече, защото ми се иска да се натрупат повече дни на прием.

При мен вероятно ще сработят много добре, защото още от 3-ти ден почувствах някак по-спокоен корема си, а като бонус се отървах и от лекото зацапване долу.

Сега ви предлагам 20% отстъпка от цената на Bactojoy femin с промо код raodstna20, която важи за всички продукти на

https://bulgarbiotic.bg/products/show/:

https://bulgarbiotic.bg/products/show/ – Промо кодът не важи за промоционалните пакети

от 26.10 2020 до 25.12.2020, когато ще сме на празнична вълна, ще празнуваме с най-близките ни и ще си пожелаваме здраве. А точно здраве е основната цел на пробиотиците, които тази Коледа могат да бъдат чудесен подарък за теб, за децата, за мъжа или бабата <3

Аз ще споделям в инстаграм профила ми какво се случва при мен и ще се радвам това да се окаже полезно за всички нас.

Ако пък случайно се чудите какви са тези пробиотици, които ви предизвиквам да приемате, накратко ще споделя, че те са български, създадени от нуждата на жената в модерния свят и:

*подпомагат храносмилането

*потискат голямото размножаване на болестотворни и гъбични бактерии

*подобряват абсорбирането на лактозата и подобряват смилаемостта на млечните протеини

*потискат гнилостните процеси в стомаха

*спомагат лечението на дихателни инфекции, синузит, бронхит, пневмония

*намаляват риска от алергии

*намалява „лошия” холестерол

*някои ги приемат и като имуностимулант

Реално, ако ядете редовно кисело мляко, което си квасите сами с хубава закваска, не ви трябват никакви хапчета. Но аз не го правя и кисело мляко много не обичам, затова ми се струва по-лесно да приемам Bactojoy femin.

Аз започвам от днес! А ти?

https://www.instagram.com/p/CGz7XfEjXz-/

About author

Radostna Mama

Майчинството е забава и ви каня да я изживеем заедно на страниците на Radostna Mama. Нека забравим за битовите грижи при отглеждането на децата и да се отдадем на веселите моменти, шарените игри и пазаруването. Нека запечатаме в снимки всички свежи моменти и да ги споделяме!

No comments