5 технологични играчки за деца над 3 години, които развиват въображение, бързина, умения и носят спокойствие и настроение

0

Помниш ли Тамагочито от нашето детство? Аз почти не 🙂 Не съм играла на никакви електронни джаджи, нито съм имала Тамагочи, което да храня и да слагам да спи, вероятно това и причината сега супер много се радвам на умните играчки на децата и да се вълнувам заедно с тях за всяка нова: как ще я приемат и ще реагират на нея.

Изчела съм доста по темата за вредата от новите технологии върху мозъците на децата, както и за ползите от тях върху живота ни и начина на възприемане на нова информация и умения.

Накратко ще спомена за негативните страни от електронните игри като изолация от връстниците си, зомбиране и застояване на едно място. Но си мисля, че ако въведем технологиите по-рано, балансирано и с мисъл за децата и семейството, ползите биха били повече.

С наближаването на 01-ви юни самата аз мисля за подходящи игри за Боян / на 5 г./ и Деян на /3 г./, освен стандартните Lego, пушки, колела, топки и конструктори. Баща им е човек на новите технологии, самата аз работя в сферата на дигиталните комуникации и услуги, затова ни се иска и децата да са модерно ориентирани от малки в тази посока.

Новото време ражда нови деца и нови възможности, а аз съм на мнение, че трябва да се възползваме от тях и да ги контролираме за нуждите на образование, развитие на въображение, бързо и интуитивно мислене, логическо решаване на задачи от малки

Ето защо днес ще ви покажа 5 идеи за умни, технологични или електронни подаръка, с които можете да зарадвате децата си за всеки празник или ако много са слушали, предстои им предизвикателство, с което

да се справят като ходене на зъболекар, операция или тежък изпит за първи клас например 🙂

1

Lexibook Handheld Console Mini Cyber Arcade 150 Games – детска преносима конзола за игри

http://bit.ly/150igriVedna

Тази конзола ме грабна от пръв поглед, защото е за деца над 3 години, има 150 игри, а тежи няколко грама и детето може да си я мушне в джоба 🙂 Вероятно ще отнеме време Боян да се научи да играе на избрани от него игри, но съм сигурна, че ще изгради стратегическо мислене с тях, бързина и възможност да предвижда събития в рамките на играта.

Виж описание на играта, цена и откъде можеш да купиш тук:

http://bit.ly/150igriVedna

2

Lexibook Spider-Man Bilingual Educational Laptop

http://bit.ly/laptopSpiderman

Нали знаете как децата обичат да подражават на родителите си, в нашия случай Деян само ходи и обикаля с една чанта за лаптоп и казва, че отива на работа, ще се върне скоро и всички деца трябва да слушат дотогава:) Затова, когато видях този лаптоп за деца на два езика, реших, че много ще се зарадва да “цъка” като баща си и да бъде важен и голям колкото него. Супер реалистичен е, има и мишка, което съвсем ще увери детето, че не е шега работа, а точно като на баща му. За деца над 4 години и идва с два езика – английски и испански. Има 62 активности и тествах поне 20 от тях, които дори на мен ми се сториха интересни 🙂 Вярвам, че и Боян, и Деян ще научат различни неща от тази играчка, която има опции за математика, учене на английски, игри със стреляне в точна цел, свирене по цифри и какво ли още не.

Препоръчвам да е с картинка на любим герой като Спайдърмен. Виж повече за образователния лаптоп за деца тук:

http://bit.ly/laptopSpiderman

За момиченцата има с картинки на “Замръзналото кралство” и любимите принцеси Елза и Ана, който е удобен както за скута на детето, така и за малка масичка и подходящ плот, на който да позиционира и мишката :

http://bit.ly/LaptopFrozen

3

Griffin Crayola ColorStudio HD

http://bit.ly/UmenMoliv

Ако си усетила, че детето ти има интерес, заложба или просто го кефи да рисува повече от останалите занимания, то този “молив” е за него. То може да майстори чудни картини с приложение за рисуване за iPad Air 2, iPad Pro 9.7, iPad Air. Приложението ColorStudio HD автоматично разграничава iMarker и пръстите на детето ви, което позволява интуитивна, творческа игра, без да се налага да превключвате между режимите. Вашето дете се радва на точността и лекотата на стилуса без да се отказва директна манипулация на творческо пространство. Това го взех от описанието на продукта и тъй като ми звучи сложно 😀 казвам директно: картинки, анимации, звукови ефекти, музика – ColorStudio HD винаги има нещо ново за да откриване и оцветяване,а новите картини са на разположение чрез текущи автоматични актуализации, когато синхронизирате вашия iPad. Дори може да разпечатвате творенията на децата за баби и дядовци, за бъдни поколения 🙂

Като луд фен на Apple, вкъщи имаме всякакви устройства и едно такова няма да ни е излишно, само да усетя, че някое дете има интерес към рисуване повече, отколкото от таблета, на който гледа YouTube и подобни.

Виж всички характеристики и цена тук:

http://bit.ly/UmenMoliv

4

Lexibook Disney Frozen II Childrens Projector Clock with Timer

http://bit.ly/UmenChasovnik

Не знам за вашите деца, но нашите обожават прожектори и всякакви светлини в тъмното 🙂 Точно тази нощна лампа проектира любимия им Олаф от “Замръзналото кралство” в 3 цвята (синьо, червено, оранжево) върху тавана и съм сигурна, че няма да ме оставят на мира, докато не го превъртят по 100 пъти на вечер 🙂 Аз пък съм фен на часовници с LCD екран, а алармата е супер бонус за сънливи дечица рано сутрин.

Зарадвай детето си с този часовник проектор оттук:

http://bit.ly/UmenChasovnik

5

Lexibook Paw Patrol Stereo Headphones

http://bit.ly/SlushalkiPawPatrol

Когато имаш едно дете, можеш да съобразиш тишина, звуци и какво да се случва само с неговите желания, но когато са две с малка разлика, бурни и буйни момчета са, балансът е нарушен 😀 Тогава на помощ вкъщи идват слушалките с Пес Патрул, които Боян грабва и се “спасява” от претенциите и виковете на брат му. Мислех си, че е малък за такива модерни аксесоари, но в един момент се оказа, че те спасяват и нас от неговия избор за гледане в определен момент, в колата или когато дребното спи например. Харесва ми, че като детски продукт, има вграден звуков ограничител, което означава, че силата на звука е ограничена до 85 децибела. Има ги в различни картинки, но кученцата са топ избор винаги.

Поръчай за твоето дете или за подарък от този линк:

http://bit.ly/SlushalkiPawPatrol

Ако момиченцето ти не е фен на Маршал от Paw Patrol, виж дали Елза и Ана няма да я спечелят:

http://bit.ly/SlushalkiFrozen

Имам и още готини предложения, но тях следващия път 🙂 И няма нужда да спорим дали новите технологии са полезни за децата или не, защото искаме или не, живеем с тях, в тях и няма как да се справим без тях, затова е добре децата ни да бъдат в час от малки, да ги използват правилно, с мисъл и цел, което не означава да ги оставим без контрол и внимание от наша страна. Напротив! Винаги трябва да сме част от техните забавления, да знаем къде, какво и как се случва, да сме адекватни и да ги победим в собствената им игра 😀 Лично на мен ще ми е трудно, но ще викам на помощ и татко им 🙂

И да не забравяме, че първа и основна цел на играчките са за забавление, но няма нищо лошо, ако покрай това успеят и да научат нещо децата ни, нали? Да смятат, нови думи на чужд език, да мислят стратегически, да развихрят въображение, да се съсредоточат в задача и да я решат сами 🙂

Споделете какво е вашето мнение под тази снимка в инстаграм:

P.S. Тази статия е в партньорство с dice.bg, магазина, на който съм фен от вече 7 години, когато за първи път си купих калъф за Мac-а от локацията им на бул. Дондуков и все още го ползвам:) Ако сте си харесали някой продукт, ползвайте моя

промокод за отстъпка от 20% , който важи до 05.06.2021:

radostnamama

и елате да споделите реакции на децата ви в стори или ми пратите снимка да видя 🙂

About author

Radostna Mama

Майчинството е забава и ви каня да я изживеем заедно на страниците на Radostna Mama. Нека забравим за битовите грижи при отглеждането на децата и да се отдадем на веселите моменти, шарените игри и пазаруването. Нека запечатаме в снимки всички свежи моменти и да ги споделяме!

No comments