30 мобилни приложения в телефона на Радостна мама

0

В телефона имам инсталирани точно 126 приложения, но активно използвам около 30 от тях. Ако ви е интересно с какво обработвам снимките си за Instagram, как слагам текстове на видета или с кои апликейшъни следя развитието на децата и пускам на Боян да играе, четете долу.

Ще видите снимки и на всички останали приложения, които имам на телефона си, така че ако за някое не съм писала специално, спокойно ме питайте да ви кажа защо или как го ползвам.

Освен приложенията, с които идва телефонът и които ползвам нон – стоп:

Camera

Photos

Notes

Calendars

Mails

Weather

на първия екран съм сложила още няколко, без които не мога:

Viber – ползвам го за лични и професионални чатове почти денонощно.

Shazam – винаги, когато чуя някоя нова супер песен, пускам Shazam, за да ми каже коя е тя и да я сложа в плейлист с нови любими песни 🙂

Linkedin – професионално използвам Linkedin почти всеки ден, информирам се за новости в бранша, кой на каква позиция е, дали е сменил работа или какво е постигнал през последните месеци и години. Пиша на непознати професионално или пък отговарям на запитвания.

Twitter – трябва да призная, че го пускам рядко, но винаги научавам нещо ново от него. Рядко означава на 2-3 дни веднъж 🙂

Facebook – тук всичко е ясно.

Swarm – това е приложнието продължание на Foursquare, което аз и няколко приятели изпозлваме активно и винаги знаем кой къде е, научваме за нови места или пък се шегуваме там.

Instagram – новата ми страст, благодарение на която вече имам screen time на ден повече от 4 часа и половина.

Pinterest – това е вдъхновението, което винаги ползвам за събития или поводи, за празници или тържества + обзавеждане на дома.

Sleep Pillow – приложнието, което ме спасяваше с Боян, а сега и с Деян. Птички, течаща вода, махало или дъжд, всичко се харесва на децата, за да спят по-спокойно и най-вече да заспиват по-бързо.

Preview – приложението, което открих преди близо година, когато започвах активно да се занимвам с Инстаграм. Тук планирам и филтрирам снимките си. Абонирана съм и за нюслетъра им, така че да знам всичко ново в света на Инстаграм.

Twnety20 – още една нова страст, по която се запалих преди близо две години, но сега се връщам активно към нея – качвам и продавам снимки. Участвам в състезания и номинирам други фотографи за отличия.

You Tube – Ох, колкото мразя да гледам видеа, толкова повече го използвам, защото Боян не може да живее вече без него.

За работа

Pages – всеки, които управлява страници във Facebook има това приложение, а аз имам 4, така че го ползвам всеки ден.

Local – още едно приложение на Facebook, което следи всички събития около теб.

Analytics – няма как да имаш сайт, да пишеш и да партнираш с брандове или компании, с приятели или с когото и да било, без да даваш статистика колко хора те четат, кое им е най-интересно, кога напускат сайта ти и т.н.

Followers + е приложнието, с което следя колко нови хора ме следват и колко са спрели да го правят. Има и опция да харесваш чуджи снимки, да ти дава точки и после да печелиш безплатно нови последователи, но лично аз не го препоръчвам. Пробвах и последователите са само индийци и китайци, които след седмица спират да те следват и така дават много неприятен по-нисък рейтинг на профила ти. Ако смяташ да се занимваш сериозно с Инстаграм, ползвай го само да следиш другите статистики.

Canva – приложението спасение, което винаги ми върши работа, без значение дали е за Facebook cover, картичка за рожден ден или интерсно оформление на бюджет, който трябва да пратя на клиент.

Fotor

Aviary

YouCamPerfect

И трите приложение обработват снимки, имаш филтри, слагаш надписи или други картинки върху тях, но все по-рядко ги ползвам.

My Video Editor – най-лесното приложение за обрабтка на видео на телефона, но не така професионално, както на компютъра.

Unflod – приложението за създаване на красиви сторита в Инстаграм, което съм ползвала веднъж и не се изкефих особено, но доста блогъри го ползват и им се получава добре.

За забавление

2048 – е може би единствената игра, която съм играла за последните 3 години и то веднъж или два пъти за този пердиод.

За майки и деца

The Bump – най-любимото ми приложение за бременност и деца. Дава ти по седмица какво се случва, праща ти статии за най-честите грижи или събития в живота на децата ти. Препоръчвам на всички майки.

Kinedu – е много готино, макар и платено приложение, което дава идеи как да развиваш детето и какво да играеш с него.

Tyni Tap – още едно приложение за детски игри. Скъпо е, но игрите са по възраст и са доста адекватни. На Боян му харесва и бързо се справя с тях.

Ocean – е приложение за океана и животните в него. Уникално красиво и информативно. Със звук и движение. Правено е от българи и е платено, но ако детето е фен на водите, заслужава си.

Здравословни

Fitbit – приложението към умната ми гривна, което следи колко ходя, колко отслабвам и най-вече колко и как спя.

E-food scanner – приложението, което ти казва какво има в храната на база етикета му. Правено е от ученици в Смолян и го свалих, за да ги подкрепя, но реално не проверявам етикетите.

Вижте и всички други на телефона ми и ако решите споделете някое друго полезно с мен,

#Radostnamama

About author

Radostna Mama

Майчинството е забава и ви каня да я изживеем заедно на страниците на Radostna Mama. Нека забравим за битовите грижи при отглеждането на децата и да се отдадем на веселите моменти, шарените игри и пазаруването. Нека запечатаме в снимки всички свежи моменти и да ги споделяме!

No comments