10 идеи какво и къде да правиш наоткрито с децата

Всеки, който ме следва в Instagram, знае, че съм навън с децата часове и часове наред. Понякога много повече, отколкото ми се иска, но със сигурност е по-добре от това да откачаме групово вкъщи. Днес идвам с 10 предложения за занимания навън, които са подходящи за малки, големи и съвсем пораснали 🙂

  1. Карала ли си ролери като малка? Е, давай пак! Научи и децата 🙂 Ако искаш да осигуриш максимална сигурност за дребните, задължително им вземи протектори и каска, които биха им дали оптимална защита при евентуално падане.
  1. Топката е сред класическите игрални аксесоари, които смело можем да кажем, че трябва да присъстват във всеки дом. Вкъщи са десетки и никога не стигат 😀 Тя ви дава необятни възможности за най-различни игри и дори ви позволява да развихрите въображението си и сами да си измислите начини на забавление и игрови правила. Така че не чакайте повече, слагайте топка в торбата и се отправете към най-близката площадка или полянка.
  1. Боян и Деян не могат и ден без колела. Независимо на каква възраст е вашето дете, ако то може вече да ходи, то е време да му купите първото колело и заедно да се впуснете в дълги обиколки на близкия до дома ви парк. Може да започнете от т.нар. “колелета за балансиране”, които освен че са супер забавни, са и изключително полезни за физическото и умествено развитие на вашия малчуган.
  1. Ако колелото ви е омръзнало, то тротинетката е новата мода, която изживява истинско възраждане през последните няколко години и определено си заслужава да й дадете шанс. Сега може да откриете най-различни модели на пазара, които са съобразени с възможностите и уменията на децата в различните възрастови групи.
  1. Воден пистолет е нещо, което нося винаги в чантата си лятото 🙂 Супер идея за семейна битка е, ако имате двор или пък ви се мокри наблизо до дома ви, защото за децата това е истинска наслада, която със сигурност помнят дълго време 😉
  1. Виждали ли сте детските очи, когато пускате хвърчило? Е, днес може да е денят, в който да ги видите или да повторите, защото емоцията е уникална. Ние винаги носим по две хвърчила, защото Боян и Деян никога не могат да се разберат кой кога да пуска и кой да гони 🙂 Бъдете готови да покатерите някое дърво в името на спасеното хвърчило!
  1. Когато си говоря за игри на открито, не мога да не спомена водните забавления на морето или в двора на село. Независимо дали обичате да плувате, да се гмуркате или просто да се мокрите и да симулирате водни спортове, децата винаги могат да се включат и да е весело часове наред 😉
  1. Понякога и надуваем басейн на терасата, в двора или пред блока върши чудесна работа за настроение и охлаждане в горещите дни навън.
  1. В случай, че детето и е още малко за ледени струи вода на двора, осигурете му забава с надуваем басейн с топки. Това занимание може да се приеме и като фитнес у дома, защото то ще хвърля извън басейна, а вие ще събирате и връщате обратно 🙂
  1. Колко често си мислите за игрите, които вие сте практикували във вашето детство? Е, сега е време да си ги припомните. Покажете на вашите деца как се играят гоненица, криеница, народна топка и всички онези забавни игри, с които вие сте израснали. Имаше Стражари и Апаши, но изобщо не помня правилата, а ти?

Очаквам още идеи и предложения за игри и занимания навън с малки и големи, идвай в Инстаграм профила ми да ги обсъдим и да си припомним правилата на игрите от едно време:

Оставете първия коментар

Тази статия може да ви хареса:
Как да стимулираме креативното мислене и развитие на децата чрез лесни игри и материали