11-те любими играчки на Боян, към които често посяга, а понякога и играе с тях

0

Боян навършва 3 през май и е доста активно дете. Скача, мята се, крие се и не ползва много играчки, а по-скоро подръчни материали като парцали, одеяла, пръчка от мопа или пък легена, но все пак има и няколко любими играчки.

Топ играчката му е топка – малка, голяма, надуваема, баскетболна, футболна, за тенис или от китайските за левче, всичко, което се нарича или прилича на топка му е мега любимо. Играе с топки в банята като ги мята в душ кабината, те се удрят в стените й и се връщат обратно. Рита в хола, вкарва кош или пък замеря Деян с тях, но без топка не минава и ден.

Тротинетката, която в неговия живот най-често е шейна или кораб. С шейната обикаля като Дядо Коледа, опакова подаръци и после подарява на всички послушни деца и родители. А с кораба ходи в морето да лови риба и после ми я носи да я пържа. Не че някога е ял пържена риба хах.

Пожарна кола – това е отделна категория играчка, защото тя върви, има сирени, слагаш й вода и гасиш пожара с нея. Спасява котенца и тигри, които са се качили на високи сгради, вкарва и изкарва пожарникаря от нея. Вдига и спуска стълбата, за да бъде полезен за всеки в нужда.

Легото, с което правим рожден ден. Състои се построяване на влак, товарене на всички гости поименно + две кончета, които отиват на голямо украсено парти с торта, сладолед и пица. Подаряват цветя и подаръци и танцуват накрая. После повтаряме същото, но с друг рожденик.

Кофата на Lidl с дървени формички за различни конструкции. С баща му строят къщи и кули, а мен кара да извадя само малките кубчета, които багерът му да ползва за строителен материал.

Багерът с дистанционно копае, върти се и се движи напред и назад. Там играта е кратка, но пък шумна и енергична, докато изкопае всичко наоколо. После идва един самосвал да извози боклуците и да започне нова дупка. Чат – пат се появява и валяк, за да изравни повърхностите.

Магнити в правоъгълна и квадратна форма. Баща му ги донесе от САЩ, но вече ги има и в Джъмбо, така че за 4 пъти по-малко пари обогатихме комплекта. С тях прави къща, гараж, формички на магнитната дъска или пък на пода. Тези са любими и на Деян да ги яде и да си мушка ръчичките в тях.

Малки колички, които нарежда, вкарва в гараж или просто си държи в ръцете. Любимите са му с магнити, така че да може да ги подрежда във влакова композиция. Обича и тематични като полицейска, пожарна, линейка, такси и т.н.

Пластелин – гофретите и палачинките се въртят на поразия, както кюфтета, кебапчета, топчета и сладолед. Никога не е излишно да имаме пластелин под ръка. Доскучава му бързо, но пък игра е с кеф за кратко.

Книжката с различни коли на английски език + Оле Затвори Очички от Софт Прес , към които често прибягва, когато се измори и иска н

Таблетът е свещеният граал. Има много малко мигове и дни, в които не го иска. Всеки друг път е готов да гледа с часове освен всички тъпотии на света, приятни приказки и филмчета на Шрек или Пепа Пиг.

Това са единадесетте играчки, за които се сещам. Но заедно с тях винаги ще избере парцалчета, с които да гони бубите, шезлонг, в който баща му да го дърпа като в лодка, пръчка, с която да играе крикет или пък капачки от всички наши продукти в банята, с които да готви или да прави кули.

С други думи, каквито и играчки да купите, децата винаги избират да играят с предмети от бита,

#RadostnaMama

About author

Radostna Mama

Майчинството е забава и ви каня да я изживеем заедно на страниците на Radostna Mama. Нека забравим за битовите грижи при отглеждането на децата и да се отдадем на веселите моменти, шарените игри и пазаруването. Нека запечатаме в снимки всички свежи моменти и да ги споделяме!

No comments