Моят здравен индекс е 75, а твоят?

0

От скоро съм блогър и тази дейност очертава доста занимания в деня ми – като да вися нон-стоп онлайн в социалните медии + да се информирам за всякакви новости, които да споделям с вас. Вече знаете, че не съм от най-еко/био/здравословно-спортуващите хора, но има аспекти на живота, които са важни за мен и се старая да предавам на децата също. Не консумираме по цял ден киноа и спирулина, но пък Боян не яде почти никакви захарни изделия с изключение на тези, които баба му тайно му поднася. И в този ред на мисли бях много впечатлена и радостна да разбера, че Walmark са започнали програма за подобряване на здравето чрез едномесечен план. Какво представлява:

  1. Влизаш на сайта walmark.bg
  2. Регистрираш се
  3. Правиш си тест в рамките на няколко минути
  4. На мейла си получаваш индивидуален план на база здравословния ти индекс

Супер фен съм на всякакви тестове и въпроси, чрез които се опознавам по-добре, а когато става въпрос за здраве ми е още по-любопитно, защото си мисля, че живея горе-долу в някакви приемливи норми. Не прекалявам с нищо, но пък и не спортувам в истинския смисъл на думата/ тук не броя по цял ден обикаляне с количка или гонене на дете в парка/.

И направих си аз теста, оказа се, че получих 75 по скалата на Здравния индекс, което е в зелената граница на високи резултати или с други думи – добре съм. Индексът на телесната маса ми е 22.5, което също е нормално, тъй като оптималният вариант е между 20 и 25. Но винаги има какво още да се желае.

На мейла получих програмата с лесни активности през деня, кои храни да огранича и на кои да наблегна + списък с хранителни добавки, които ще подобрят общото ми състояние и ще ме направят по-красива. Последното си го измислих, но реално ако всичко друго ми е наред, нормално е да ми се отрази и на външния вид, нали?

Разпечатах си плана, сложих си го на видно място, а от Walmark ми изпратиха хранителните добавки, които да приемам в рамките на месец, за да подобря здравния си индекс и настроение. В моя случай това са ЖЕЛЯЗО Complex, КЕЛП, Магнезий + B6.

И сега най-интересното: от утре започвам да ги пия, да спазвам месечния ми режим, който изглежда доста лесен, защото включва ежедневни дейности като

Закусете пълнозърнест хляб и качествена шунка или сирене.

Излезте сред природата днес.

Започнете деня си с пресен плодов сок и зеленчуци.

Все достъпни и изпълними активности.

Готино е, че след регистрация в сайта walmark.bg имаме опция за напомняне и разпечатване, допълнителни съвети, както и за по-дълъг план, а не само за месец.

И преди да започна и да ви разказвам как се чувствам и какво се променя в следващия един месец, информирам ви, че Д-р Райна Стоянова е посланик на кампанията на Walmark за изчисляване на здравния индекс на българина, а повече за нея можете да видите на сайта Walmark България. 

Стискайте ми палци след месец да съм по-красива, по-щастлива и слаба, и всичко това на база по-здравото ми тялo.

#RadostnaMama

About author

Radostna Mama

Майчинството е забава и ви каня да я изживеем заедно на страниците на Radostna Mama. Нека забравим за битовите грижи при отглеждането на децата и да се отдадем на веселите моменти, шарените игри и пазаруването. Нека запечатаме в снимки всички свежи моменти и да ги споделяме!

No comments